Çeviri

Monday, July 12, 2021

Mehdi ( Yönlendiren ) ... İyiye mi? Kötüye mi? 

"Mehdi" kelimesi "Hid" ( Yönlendirmek ) kökünden türemiş olan ve "Yönlendiren" anlamına gelen bir sıfattır. "Hidayet" ( Yönlenme ) kelimesi de aynı ķöktendir 

Fatiha suresinin 6. ayetinde de "Hid" fiili yer alır.

1/6 İHDİ na es siratel mustakim

( Bizi doğru yola YÖNLENDİR. )

Ayette de görüleceği üzere "Hid" ve "Hidayet" kelimeleri tek başlarına sadece "Yönlendirmek" ve "Yönlenme" anlamlarını taşımakta olup anlamsal olarak nötr niteliğe sahiptirler. Bir başka deyişle "yönlenme" iyiye doğru olabileceği gibi kötüye doğru da olabilir. Bu nedenledir ki 1/6 kodlu ayette "İhdi nas siratel mustakim" ( Bizi doğru yola yönlendir. ) cümlesi yer alır.

Bu bağlamda Kur'an'da yer almayan ancak din kisvesi altında her türlü kötülüğe vesile olan şeytani okült cemiyetler ve tarikatler tarafından döngü sonunda ( Yevmel Kiyameh ( Ayağa kalkış günü ) geleceği beklentisi oluşturulan "Mehdi" esasen negatif tesirleri ve küresel şeytanların insan üzerindeki tahakkümünü artıracağına inanılan bir varlığa veya frekansa verilen isimdir.

Kur'an'da ve İncil'de yer alan, döngü sonunda Mesih İsa'nın pozitif şefaat tesirlerinin yayılacağı fenomeni ise "İsa'nın ikinci gelişi" olarak simgelenmektedir. Döngü sonunda negatif şeytani frekanslar da düalite gereği tesirlerini arttırmaktadırlar. 

İncil 66 Vahiy 22-20 Bunlara tanıklık eden, "Evet, tez geliyorum!" diyor. Amin! GEL, ya Rab* İsa!

* "Rab" kelimesi özünde "Öğretmen, Yetiştirici" anlamını taşır.

Nisa 4/159 Ve in min ehlil kitabi illa le yu'minenne biHİ kable mevtih ve yevmel kiyameti YEKUNU aleyhim şehida

( Ve kesinlikle kitap sahiplerinden olanlar ölümlerinden önce mutlaka ONA inanacaklardır. Ayağa kalkış gününde O, onlara şahit OLUR. )

Ayetteki "Hi" zamiri Mesih İsa'yı temsil etmektedir. Bu çerçevede döngü sonu pozitif ve negatif frekansların yoğunlaştığı, adeta bir frekans savaşının tezahür ettiği süreçtir. 

Aşağıdaki ayetlerde "Hid" kökünün üçüncü tekil şahıs çekimi olan "Yehdi" ( Yönlendirir ) fiili vasıtasıyla, "yönlendirmenin iyiye de kötüye de olabileceği", bu nedenle inanan salih ve muhlis insanların çok dikkatli olmaları ve "Mehdi" yanılgısına düşmemeleri dolaylı olarak öğütlenmektedir.

22/3 Ve minen nasi men yucadilu fillahi bi ğayri ilmin ve yettebiu kulle ŞEYTANİN merid

( Ve insanlardan Allah hakkında ilimsizce mücadele eden kimse, her asi azgın SEYTANA tabi olur. )

22/4 Kutibe aleyhi ennehu men tevellahu fe ennehu yudilluhu ve YEHDİHİ ILA AZABES SEİR

( Onun üzerine yazılmıştır ki, kesinlikle kim yüzünü ona doğru çevirirse, artık kesinlikle o onu saptırır. Onu ATEŞ AZABINA YÖNLENDİRİR. ) 

24/46 Lekad enzelna ayatin mubeyyinat vallahu YEHDİ men yeşau İLA SİRATİN MUSTEKİM

( Açıklayıcı ayetler indirdik. Allah dilediği kimseyi DOĞRU YOLA YÖNLENDİRİR. )

No comments:

Post a Comment