25 Temmuz 2021 Pazar

Sufla ve Ulya

İnsan, kendi yanlış tercihinin bir neticesi olarak aslında ne kadar "aşağılayıcı" bir yaşam planında bulunduğunu sıklıkla hatırlamalıdır. Zira yaşam planının adı olan "Dunya" kelimesi de zaten "Alçak, Aşağılık" anlamına gelmektedir. Mevcut durumda insanlık, kendilerini elit addeden birkaç satanist müşrikin oyuncağı olmuş durumdadır. Ve hala aynı yanlışı yaparak bu inkârcı müşriklerin sözlerinin peşinden koşmaktadır.

İnsanın bu durumu Tin suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir.

95/4 Lekad halaknel insane fi ahseni takvim 

( İnsanı kıvama koymanın en güzeli içinde yarattık. )

95/5 Summe redednahu ESFELE SAFİLİN

( Sonra onu AŞAĞILARIN EN AŞAĞISINA döndürdük. )

Tevbe suresinin 40. ayetinde inkarcıların kelimelerinin "sufla" ( sefil, aşağılık ) olduğu ve bunlara tabi olanların helake sürükleneceği, Allah'a inanan ve güvenenlerin ise O'unun "ulya" ( yüce ) kelimeleriyle selâmete ereceği dolaylı misalle bildirilmektedir.

9/40 İlla tensuruhu fe kad nesarahullahu iz ahracehullezine keferu saniyesneyni iz huma fil ğayri iz yekul li sahibihi la tahzen innallahe meana fe enzelellahu sekinetehu aleyhi ve eyyedehu bi cunudin lem teravha ve ceale kelimetellezine keferus SUFLA ve kelimetullahi hiyel ULYA vallahu azizun hakim

( Eğer siz ona yardım etmezseniz, Allah ona yardım eder. Zamanında, o inkarcılar onu çıkardıkları zaman sadece iki kişinin ikincisi iken, mağarada olduklarında arkadaşına "Üzülme, kesinlikle Allah bizimledir." diyordu. Allah onun üzerine sükunetini indirmişti. Onu görmediğiniz ordularla destekleyip kuvvetlendirmişti. O inkarcıların kelimelerini ALÇAK kılmıştı. Allah' ın kelimesi, YÜCE olan O'dur. Allah yücedir hakimdir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder