15 Temmuz 2021 Perşembe

NiFaK = INFeCtion = INFeKtion = ENFeKsiyon 

Dillerde farklı anlamlara sahipmiş gibi görünen kelimeler köken bazında incelendiğinde esasen çok ilginç ortak anlam kökenlerinin varlığı da ortaya çıkmaktadır. ( Bkz. "Tek Topluluk ve Tek Dil" başlıklı bölüm )

"NFK" köküne sahip "Nifak" kelimesi "İkiyüzlülük, BOZUKLUK" anlamına gelmekte olup, Kur'an'da "Nifak" ve "Munafik" ( İkiyüzlü, Bozan, Bozuk, Bozulmuş ) anlamlarında kullanılmaktadır. 

9/77 Fe a'kabehum NİFAKAN fi kulubihim ila yevmi yelkavnehu bima ahlefullahe ma veaduhu ve bima kanu yekzibun

( Allah’a verdikleri söze ihtilaf ettikleri ve yalan söylemiş oldukları için, O’na kavuşacakları güne kadar kalplerinin içine ikiyüzlülük, BOZUKLUK yerleştirdi. )

9/97 El a'rabu eşeddu kufran ve NİFAKAN ve ecderu en la ya'lemu hudude ma enzelellahu ala rasulih vallahu alimun hakim

( Araplar inkar ve ikiyüzlülük, BOZUKLUK olarak daha şiddetlidirler. Allah' ın, resulüne indirdiği hudutları bilmemeye daha yatkındırlar. Allah bilendir hakimdir. )

9/101 Ve min men havlekum minel a'rabi munafikun ve min ehlil medineti MERADU ALEN NİFAKİ la ta'lemuhum nahnu na'lemuhum se nuazzibuhum merrateyni summe yuraddune ila azabin azim

( Ve o çevrenizdeki Araplardan ikiyüzlüler ve şehirin sahiplerinden ikiyüzlülük, BOZUKLUK HASTALIĞI olanlar var. Sen onları bilmezsin. Biz biliriz onları. Onlara iki kere azap vereceğiz. Sonra büyük azaba geri döndürülecekler. )

4/61 Ve iza kile lehum tealev ila ma enzelellahu ve iler rasuli raeytel MUNAFİKİNE yesuddune anke sududa

( Ve onlara o Allah’ ın indirdiğine ve resule gelin denildiğinde İKİYÜZLÜLERİN / BOZUCULARIN senden uzaklaştıklarını, döndüklerini görürsün. ) .

Batı dillerinde yer alan ve tıp biliminde vücutta mikroba dayalı "Bozulma" anlamına gelen "INFeCtion" / "INFeKtion ( İltihab ) kelimeleri de "NiFaK" kelimesiyle ortak "NFK" köküne sahiptir. Varlıkların arasına "nifak" sokanlar yani varlıkların arasını "bozan"lar, ilahi nizamın bir bileşeni olmakla birlikte düşük frekanslı negatif yönü yani kozmik sistemdeki "enfeksiyonu" temsil etmektedirler. 9/101 kodlu ayette yer alan "Meradun alel nifak" ( Bozukluk hastalığı ) ifadesinde "hastalık" ile "bozukluk" kelimelerinin birlikte kullanımı da "Infection" kelimesine ve ortak kökene işaret etmekte gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder