3 Temmuz 2021 Cumartesi

İsis ve Ra ... Esas ve Ri'y

Cin şeytanı İblis'in frekansını temsil eden pagan karakterlerin başında Mısır mitolojisindeki "İsis" ve "Ra" karakterleri gelmektedir. Binlerce yıldır ve halen okült satanik cemiyetlerde bu isimlere atfen negatif frekans yayma amaçlı ritüeller düzenlenmektedir.

"İsis" kelimesi kökeninde "Varlık, Mal, Temel, Kök" anlamlarını içermektedir. Bu kelime aynı anlamda olmak üzere Mısır dilinde "Aset, Eset"* ve Arapça'da "Esas" olarak telâffuz edilmektedir. ( * İngilizce'deki "Asset" ( Varlık ) kelimesi de ayni kökün tezahürüdür. )

"Ra, Ra'â" kelimesi ise "Görmek" kök anlamına sahip olan bir kelimedir. Arapça'da "Ra" harfi "Ri" olarak da telâffuz edilmekte olup, "Ri'y" kelimesi "Görüntü,  Görüş, Gösteriş" anlamlarını taşımaktadır.

İnkârcı müşrik satanistlerin en temel özellikleri "Varlık" ve "Gösteriş" başlıkları altında tanımlanabilecek nefsani, maddi ve dünyevi unsurlara ve bu unsurları bahşettiğine inandıkları şeytani frekanslara kulluk etmeleridir. Satanistler, dünyevi ve fâni menfaâtler temin eden varlıkların, İblis ve onun temsili addettikleri İsis ve Ra karakterleri olduğuna inanmaktadırlar. Bu nedenle muhtelif ritüeller vasıtasıyla bunları sözde tâzim etmekte ( yüceltmekte ), nefsani ve kötücül taleplerde bulunmaktadırlar. Satanistlerin amacı insanların acı çekmelerini, mutsuz olmalarını, yoksullaşmalarını sağlamak ve böylelikle kendilerinin sözde zenginleşmelerini ve mutlu olmalarını sağlamaktır.

Meryem suresinin 74. ayetinde "Varlık" ve "Gösteriş" olarak niceliğe sahip birçok inkârcı müşrik toplumun helâk edildiği bildirilmektedir.

19/74 Ve kem ehlekna kablehum min karnin hum ahsenu ESASen ve Rİ'Ya

( Ve onlardan önce, VARLIK / MAL ve GÖRÜNÜŞ / GÖSTERİŞ olarak daha güzel olan nice nesilden helak ettik. )

Kur'an'da sadece bu ayette yanyana gecen "Esasen" ve "Ri'ya" kelimeleri gerek telâffuz, gerekse de anlam itibarıyla "İsis" ve "Ra" kelimelerinin de tezahürü izlenimi vermektedir. Ayet kodunda 11 ve 111 numerolojisi bulunması da okült ezoterik açıdan dikkat çekmektedir. ( 19 ... 1+9 = 10 ... 1+0 = "1" ve 74 ... 7+4 = "11" )

Bir sonraki ayette ise "Sapıklık" içinde olanlara yani "nefsani, maddi ve dünyevi unsurların sarhoşluğuna kapılmış" olanlara "süre verilerek" iyice yoldan çıkmalarının sağlandığı bildirilmektedir.

19/75 Kul men kane fid dalaleti fel YEMDUD lehur rahmanu MEDDA hatta iza raev ma yuadune immel azabe ve immes saah fe seya'lemune men huve şerrun mekanen ve ad'afu cunda

( De ki: "Kim sapıklık içinde olursa, Rahman onlara yayıp uzatarak MÜDDET VERİR. Nihayet o vaad edilen ya azabı ve ya da saati gördüklerinde, kimin mekan olarak daha kötü ve asker, ordu olarak daha zayıf olduğunu bilecekler." )

Dünyevi maddi menfaat obsesyonuna kapılmışlara "süre verilmesinin" Allah'ın bir tuzağı, planı olduğunu vurgulayan diğer ayetler ise şöyledir.

3/178 Ve la yahsebennellezine keferu ennema numli lehum hayrun li enfusihim innema NUMLİ lehum li yezdadu isma ve lehum azabun muhin

( Ve kesinlikle o inkar edenler nefisleri için onlara hayırlısından süre verdiğimizi sanmasınlar. Kesinlikle, onlara günahları artırmaları için SÜRE VERİYORUZ. Alçaltıcı hakir eden azap onlaradır. )

7/183 Ve UMLİ lehum inne keydi metin ( Ve onlara SÜRE VERİRİM. Kesinlikle tuzağım sağlamdır. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder