4 Temmuz 2021 Pazar

Hasat zamanı

Belirli bir yaşam planındaki ( boyut, frekans ) büyük yaşam döngüsünün sonuna yani devre kapanışına gelinmesi o plandaki varlıkların da döngülerinin sonuna gelmeleri anlamındadır. Döngü sonunu idrak eden varlıklar arasında o plana ait ruhsal tekâmüllerini tamamlamış olanlar bir üst plana geçmekte, tekâmülünü tamamlayamamış olanlar ise yine aynı planda yeni bir büyük döngüyü deneyimlemektedirler. Döngü sonundaki bu "geçiş" veya "kalış" fenomeni spiritüalizmde "Hasat" olarak tanımlanmaktadır.

Bu bağlamda, kaba madde planı dünyadaki yetmişbin yıllık büyük reenkarnasyon döngüsünün sonunda da "Hasat" gerçekleşecektir.

"Hasat" kavramını içeren ayetler şöyledir. Kur'an;

67/24 Kul huvellezi ZEREEKUM fil ardi ve ileyhi TUHŞERUN

( De ki: "Sizi yerde EKEN O'dur. O’na TOPLANACAKSINIZ." )

Ayetteki "Zeree" ( Ekmek ) fiili "Ziraat" ( Ekim ) kelimesinin köküdür.

Tevrat;

28 Hosea 6-10 İsrail halkında korkunç bir şey gördüm. Efrayim zinaya kapılmış, Kirlenmiş İsrail.

28 Hosea 6-11 "Ey Yahuda, senin için de bir HASAT GÜNÜ saptandı. "Ne zaman halkımın durumunu düzeltmek,

28 Hosea 7-1 İsrail'e şifa vermek istesem, Efrayim'in suçları, Samiriye'nin kötülükleri ortaya çıkıyor. Çünkü hile yapıyorlar, Evlere hırsız giriyor, Dışarda haydut çeteleri soygun yapıyor.

İncil;

66 Revelations 14-14 Sonra beyaz bir bulut gördüm. Bulutun üzerinde "insanoğluna benzer biri" oturuyordu. Başında altın bir taç, elinde keskin bir orak vardı.

66 Revelations 14-15 Tapınaktan çıkan başka bir melek bulutun üzerinde oturana yüksek sesle bağırdı: "Orağını uzat ve BİÇ! BİÇME SAATİ geldi. Çünkü yerin ekini olgunlaşmış bulunuyor."

66 Revelations 14-16 Bulutun üzerinde oturan, orağını yerin üzerine salladı, YERİN EKİNİ BİÇİLDİ. 

66 Revelations 14-17 Gökteki tapınaktan başka bir melek çıktı. Onun da keskin bir orağı vardı.

66 Revelations 14-18 Ateş üzerinde yetkili olan başka bir melek de sunaktan çıkıp geldi. Keskin orağı olana yüksek sesle, "Keskin orağını uzat!" dedi. "YERİN ASMASININ SALKIMLARINI TOPLA. Çünkü ÜZÜMLERİ OLGUNLAŞTI."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder