26 Temmuz 2021 Pazartesi

Eterik Kordonu kesmek... 

Kâinattaki tüm varlıklar "Eterik* Kordon / Esiri* Kordon" adı verilen ve kaba maddesel olmayan süptil bir bağ ( bilgi frekansı bağı ) ile birbirlerine bağlanmışlardır. Bu şebekesel yapı esasen vahdetin ( ünite ) görünmeyen ancak hissedilen özünü oluşturmaktadır.

* "Esir" veya "Eter" tüm kâinatı kaplayan, varlıkların özünü oluşturan ve ruhun madde alemi kainattaki yansıması olan bilgi ve enerji kaynağı süptil maddeye verilen isimdir.

"Eterik Kordon / Esiri Bağ" kavramı Kur'an'da "Hablillah" ( Allah'ın ipi ) ve "Ellefe beyne kulub" ( Kalplerin birleştirilmesi ) teşbihleri vasıtası ile bildirilmektedir. 

3/103 Va'tesumu bi HABLİLLAH  cemian ve la teferraku vezkuru ni'metellahi aleykum iz kuntum a'daen fe ELLEFE BEYNE KULUBİKUM fe asbahtum bi ni'metihi ihvana ve kuntum ala şefahufratin minen nari fe enkazekum minha kezalike yubeyyinullahu lekum ayatihi leallekum tehtedun

( Ve ALLAH'IN İPİNE topluca sarılıp bağlanın. Ayrışmayın ve Allah’ ın üzerinize olan nimetini hatırlayın. Zamanında düşman olmuştunuz da KALPLERİNİZİN ARASINI BİRLEŞTİRDİ. O’nun nimeti ile kardeşler oldunuz. Ateşten çukurun üzerindeydiniz de sizi oradan kurtardı. İşte Allah ayetlerini size böyle açıklar. Umulur ki yönlenirsiniz. )

Spiritüalizmde "Bağ kesmek" veya "Eterik kordonu kesmek" olarak anılan meditatif uygulama ise, bir varlığın, kendisine negatif frekans iletisi yapan bir başka kaynak varlıkla arasındaki esiri / eterik bağı imajinatif ve geçici olarak kesmesi ve hem kendisini hem de negatif frekans kaynağını geçici bir süre özgür bırakması deneyimidir. 

Zira varlıklar arasındaki esiri bağ daimi olup, ruhsal tekâmül için de elzemdir. Esiri bağ varlıkların ruhsal tekâmül ihtiyaçlarına göre pozitif veya negatif frekans iletisi vasıtası işlevini görmektedir. Ancak ayni zamanda her varlık bilmelidir ki yaratılışta "başkası" diye bir kavram bulunmamakta ve tüm varlıklar tek bir bütünü ( üniteyi ) oluşturmaktadırlar. Bu fenomen en basit misalleme ile bir bedenin organlarına benzetilebilir. Ve her bir varlık bir diğerinin ruhsal tekâmülü için bir vesile, bir vasıta ve hatta bir yardımcı konumundadır. Dolayısıyla bir varlıktan ötekine iletilen negatif frekanslar esasen o varlığın negatif yönünün kendisine gösterilmesinden başka bir şey değildir.

Kaba madde planı dünyadaki her kaba madde bedenli varlık kendi astral bedenine yani bedensiz olan süptil öz varlığına da "Gümüş Bağ" olarak anılan "Esiri / Eterik Kordon" ile bağlıdır. "Astral Çıkış", "Astral Projeksiyon" ( Göksel Çıkış / Yıldızsal Çıkış ) veya Kur'an terminolojisiyle "Mi'rac" olarak anılan fenomen ise bir varlığın göksel özüne yükselmesi, göksel özünü yani süptil / esiri / eterik öz varlığını idrak etmesi deneyimidir. Astral çıkış fenomenini deneyimleyenler çıkış sonrasında kaba madde bedenlerini yukarıdan görebilmektedirler.

Hacc suresinin 15. ayetinde "Astral Çıkış" ve "Eterik Kordon" kavramları dolaylı bir misalleme ile bildirilmekte gibidir.

22/15 Men kane yezunnu en len yensurahullahu fid dunya vel ahirati fel YEMDUD Bİ SEBEBİN İLES SEMAİ SUMMELYAKTA' fel YENZUR hel yuzhibenne keyduhu ma yeğiyz

( Kim Allah' ın ona, dünyada ve ahirette yardım etmeyeceğini zannederse, GÖĞE SEBEPLE UZANSIN DA SONRA KESSİN DE BAKSIN, tuzağı o kendisini öfkelendireni giderebilecek mi? )

Ayette, Allah'ın kader mekanizmasına isyan eden, O'nun yardımından ümit kesen ve öfkelenip isyan eden kibirli ve gafil bir varlığın astral çıkış esnasında eterik kordonu keserek zahmetli olan ruhsal tekâmül surecinden kaçıp kurtulmak istemesi konu edilmektedir. Ayette varsayımsal olarak "eterik kordonun kesilmesi" durumunda dahi ilahi bir sınav olan ruhsal tekâmül sürecinin dışına çıkılmasının mümkün olmadığı bildirilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder