31 Temmuz 2021 Cumartesi

Coronavirus raporunda "Hasta Sayısı" nerede ?

Meşhur Coronavirus istatistik raporunun formatı 4 Temmuz 2021 ( 4.7 ... 4+7 = 11 ) tarihinde değiştirilmiştir. Yeni tabloya bakıldığında "Hasta Sayısı" kriterinin tablodan kaldırıldığı görülmektedir. "Hasta Sayısı" virüsün güncel etkisini yani "hastalanmaya sebebiyet verme" seviyesini gösteren en önemli kriterdir.

Evvelce belirtildiği üzere Coronavirus'ün halen Grek alfabesi harfleri ile kodlanmış 11 adet mutasyonu bulunmaktadır. Ve virüslerin, mutasyon geçirdikçe hastalandırma etkilerinin azaldığı bilinmektedir. Zira nihayetinde virüsler de bağlandıkları host bedenlerde yaşamlarını sürdümek istemektedirler. Dolayısıyla bir anlamda virüsün deneyim kazanmasının sonucu olan mutasyonlar esasen hem virüs, hem de host beden için olumlu değişimlerdir. 

Sadece "Vaka Adedi" kriterinin yayımlanması da aslında virüsün hasta etme yeteneğinin azaldığını hatta ortadan kalktığını gösteren bir delil niteliğindedir. Ancak "Vaka Sayısı"'nın, "Vefat Sayısı" gibi değerlendirilmesi ve medyada hala "Korkutan vaka artışı", "Korkutan tablo", "Korkulan oluyor", "Vaka paniği" gibi sürekli "korku" kelimesini içeren manşetlerin yer alması topluma korku yaymakta, frekansı düşürmekte ve toplum psikolojisine zarar vermektedir. Düşük frekans olan korku frekansının immün sistem ( bağışıklık sistemi ) üzerindeki olumsuz etkileri bilinirken ısrarla "korku manşetleri" atılması oldukça düşündürücüdür.!!!

Güncel gazete manşeti örnekleri;


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder