7 Temmuz 2021 Çarşamba

Yürekçe...

Yukarıdaki 11 kelimelik duvar yazısı ve yanında yer alan 9 adet kalp gözü figüründen oluşan resim oldukça derin mesajlar vermektedir. ( Ayrıca 11 ve 9/11 nümerolojisi de bulunmaktadır. )

"Bana ne kaç dil bildiğinden. İnsanlığın nasıl? Yürekçen iyi mi? Cemal Süreya"

Şairin ismi olan Cemal Süreya kelime ikilisi de batini olarak farklı anlam yansıtmaktadır.   

Cemal = Güzel

Süreyya = Yedili yıldız kümesi ( Kadim ilimlerde kutsal anlamı bulunmaktadır. Ayrıca Sirius kelimesi ile ortak SR köküne sahiptir. )

Bu cümle gerçek bilginin ve gerçek iletişimin kalpten kalbe iletilen frekanslar olduğu mesajını vermektedir. Ayrıca batini açıdan da tüm dillerin özde tek bir dil olduğunu, o dilin de kalpteki ilahi kozmik frekanslar yani "Yürekçe" olduğunu ifade etmektedir.

Kur'an'da her topluluğa haberci gönderildiği, ilahi kozmik bilgilerin habercilerin kalplerine kendi dillerinin frekansına dönüştürülerek indirildiği ve habercilerin de bu bilgileri topluluklarına "kendi dilleriyle" aktardıkları bildirilmektedir. Ayetlerde dolaylı ifade ile iletilen "kalp ile görmek" yani "gerçek görme eyleminin kalp ile olduğu" kavramı da bu bağlamda önem arzetmektedir.

22/46 E fe lem yesiru fil erdi fe tekune lehum kulubun ya'kilune biha ev azanun yesmeune biha fe inneha LA TA'MEL EBSARU VE LAKİN TA'MEL KULUBULLETİ FİS SUDUR.

( O halde yerde gezmiyorlar mı? Onu akıl etmeye kalpleri veya onu duymaya kulakları olsun. Kesinlikle GÖZLER KÖR OLMAZ VE LAKİN GÖĞÜSLERİN İÇİNDEKİ O KALPLER KÖR OLUR. )

İbrahim suresinin 4. ayetinde ilahi kozmik bilgilerin her haberciye kendi lisanı ile vahyedildiği, indirildiği, Fatir suresinin 24. ayetinde ise her topluluğa haberci gonderildiği bildirilmektedir.

14/4 Ve MA ERSELNA MİN RASULİN İLLA Bİ LİSANİ KAVMİHİ li yubeyyine lehum fe yudillullahu men yeşau ve yehdi men yeşa' ve huvel azizul hakim

( Ve HİÇBİR RESULÜ KAVMİNİNKİ HARİCİNDE LİSAN İLE GÖNDERMEDİK ki onlara açıklasın. Allah dilediği kimseyi saptırır, dilediğikimseyi yönlendirir. O yücedir hakimdir. )

35/24 İnna erselnake bil hakki beşiran ve nezira ve İN MİN UMMETİN İLLA HALA FİHA NEZİR

( Kesinlikle biz seni gerçekle müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. İÇİNDE UYARICI GELİP GEÇMİŞ OLMAYAN TOPLULUK YOKTUR. )

13/7 Ve yekulullezine keferu lev la unzile aleyhi ayetun min rabbih innema ente munzirun ve Lİ KULLİ KAVMİN HAD

( Ve o inkar edenler "Onun üzerine Rab’binden ayet indirilmeli değil miydi?" derler.Kesinlikle sen uyarıcısın. HER KAVİM İÇİN YÖNLENDİREN VARDIR. ) 

Şuara suresinin aşağıdaki ayetlerinde ise vahiy adı verilen ilahi iletişim mekanizmasının, bilgilerin "kalbe indirilmesi" yoluyla işlediği bildirilmektedir. 

26/192 Ve innehu le TENZİLU rabbil alemin

( Ve kesinlikle o alemlerin Rab’binin İNDİRMESİDİR. )

26/193 NEZELE bihir ruhul emin

( Onu güvenilir ruh İNDİRDİ. )

26/194 ALA KALBİKE li tekune minel munzirin

( Uyarıcılardan olman için SENİN KALBİNE, )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder