22 Temmuz 2021 Perşembe

Star Wars ( Yıldız Savaşları )

Spiritüalizmde "Yıldız" kelimesi üst süptil boyut varlıklarını ( melekler ) sembolize eden bir kelimedir. Kur'an'da "Yıldız" anlamına gelen "Kevkeb" ve "Necm" kelimeleri ve "Kıvılcım" anlamına gelen "Şihab" kelimesi bu sembolizmi de yansıtacak şekilde yer almaktadır. Saffat suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Kevakib" ( Yıldızlar ) ve "Şihab" ( Kıvılcım ) kelimeleri, üst süptil boyutlardan kaba madde boyutu dünyaya girmek / tesir iletmek isteyen negatif frekanslı varlıkları ( cinler* ) engellemeye ve insanları korumaya çalışan vazifelileri ( melekler ) temsil etmektedir.

( * Cinler de ( Görünmeyenler ) melekler gibi süptil ( bedensiz ) varlıklardır ancak negatif frekans yaymaktadırlar. )

37/6 İnna zeyyennes SEMAED DUNYA bi zinetinil KEVAKİB

( Kesinlikle biz en YAKIN GÖĞÜ YILDIZ süsüyle süsledik. )

37/7 Ve HİFZAN min kulli şeytanin marid

( Ve tüm inatçı azgın şeytanlardan KORUDUK. ) 

37/10 İlla men hatfel hatfete fe etbeahu ŞİHABUN sakib

( Kaptığını kapanlar haricinde. Artık onu delip geçen KIVILCIM takip eder. )

Cinn suresinin aşağıdaki ayetlerinde de üst süptil boyuttan dünyaya girmek / tesir iletmek isteyen cinlerin, melekler tarafından engellenmeye çalışıldıkları bildirilmektedir. Ayetteki "Haresen şedid" ( Kuvvetli bekçiler ) ve "Şuhuben" ( Kıvılcımlar ) kelimeleri melekleri simgelemektedir.

72/8 Ve enna lemesnes semae fe vecednaha muliet HARESEN şediden ve ŞUHUBEN

( Ve kesinlikle biz göğe dokunduk da onu şiddetli BEKÇİLER ve KIVILCIMLARLA doldurulmuş bulduk. )

72/9 Ve enna kunna nak'udu minha meka'ide lis sem'i fe men yestemi'il ane yecid lehu ŞİHABEN resaden

( Ve kesinlikle biz orada oturma yerlerinde duymak için oturmaktaydık. Artık şimdi kim duyarsa, ona gözetleyen KIVILCIM bulur. ) 

Necm ( Yıldız ) suresinin aşağıdaki ayet 53/1 Ven NECMİ iza heva ( Ve YILDIZ aşağı indiğinde. )

53/7 Ve huve bil ufukil a'la ( Ve o en yüksek ufuktadır. )

53/8 Summe dena fe tedella ( Sonra yaklaştı da sarktı. ) 

53/9 Fe kane kabe kavseyni ev edna ( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. ) 

53/10 Fe EVHA ila abdihi ma EVHA ( Böylece kuluna o VAHYETTİĞİNİ VAHYETTİ. )

Yusuf suresinin aşağıdaki ayetlerinde bahsedilen "Onbir yıldız" ifadesi melekleri de temsil etmektedir. Ayette "meleklerin Adem'e secde etmesi" misaline benzer bir durum tasvir edilmektedir.

12/4 İz kale yusufu li ebihi ya ebeti inni raeytu EHADE AŞERA KEVKEBEN veş şemse vel kamera raeytuhum li SACİDİN

( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben ONBİR YILDIZ, Güneş ve Ay gördüm. Onları benim için YERE KAPANIRLARKEN gördüm." dedi. )

İncil'in aşağıdaki ayetinde de "Mesih İsa'nın yıldızı" ifadesi yer almaktadır.

40 Matthew 2-2 şöyle dediler: "Yahudiler'in Kralı olarak doğan çocuk nerede? Doğuda O'NUN YILDIZINI gördük ve O'na tapınmaya geldik."

Astroloji ( Astr ( Yıldız ); Logy ( Bilim ) ... Yıldızbilim ) ilmi de insanın, "yıldızlar" ile daha doğrusu frekans iletisi yapan kaynak varlıklar ile iletişimini inceleyen bilim alanıdır.

İngilizce'deki "Star" ve Almanca'daki "Stern" kelimeleri ile Arapça'daki "Sitra" ( Örtü ) kelimesi ortak STR köküne sahiptirler. Yıldızlar gezegenler ve içindeki varlıklar için "örtü", "koruma" niteliğindedirler.

Kehf suresinin 90. ayetinde "Şems" ( Güneş ) kelimesinin "Sitra" ( Örtü ) kelimesiyle birlikte yer alması soz konusu anlam ilişkisine de dikkat çekmektedir.

18/90 Hatta iza belağa matliaş ŞEMSİ vecedeha tatluu ala kavmin lem nec'al lehum min duniha SİTRA

( Nihayet GÜNEŞ'in doğduğu yere ulaştığında, onu, kendilerine ondan başka ÖRTÜ oluşturmadığımız kavmin üzerine doğarken buldu. )

Meşhur "Star Wars" ( Yıldız Savaşları ) film serisinin ismi de batinen pozitif ve negatif frekanslı varlıkların ( melekler ve cinler ) savaşını tanımlıyordu.

Ve bugün, 22.07.2021 tarihinde zalimlere karşı esprileriyle savaş açmış değerli bir komedi sanatçısı olan Turgay YILDIZ vefat etmiş ve yeni döngüsüne başlamıştır. Yıldız'ın vefatındaki 11 nümerolojisi de dikkat çekmektedir.

- 22 Temmuz ... 2+2+7 = 11

- Sanatçı 56 yaşında vefat etmiştir. 5+6 = 11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder