18 Temmuz 2021 Pazar

Phobia, Paranoia ve Schizophrenia

Bölüm başlığında yer alan üç kavram da "Korku" frekansı ile ilintilidir. 

Phobia ;

Phobia, herhangi bir unsuru tehdit olarak algılayıp korkma haline verilen isimdir. "Phobia" kelimesi Yunanca "Korku" anlamına gelmektedir.

Phobia pasif nitelikli bir sendrom olup hastanın sadece kendisini etkiler.

Paranoia ;

Paranoia'nın özünde de herhangi bir unsuru tehdit olarak algılayıp korkma yer alır. Ancak bu sendromda hasta, korkusunun sebebi olarak algıladığı unsuru yoketmek üzere eyleme geçer. Dolayısıyla delüzyon ( yanılgı ) tesirindeki paranoyakların başkalarına zarar verme potansiyelleri bulunmaktadır.

Para ( Karşıt, Düzensizleştiren ) + Noia ( Zihin ) ... Paranoia ( Karşıt Zihin / Karşıt Bilinç )

Munafikun suresinin 4. ayetinde inananlara düşman olan paranoyak nitelikli inkârcı müşriklerin "korkaklıklarından" ve saldırganlıklarından bahsedilmektedir.

63/4 Ve iza reeytehum tu’cibuke ecsamuhum ve in yekulu tesma’ li kavlihim ke ennehum huşubun musennedeh YAHSEBUNE KULLE SAYHATİN ALEYHİM humul aduvvu FAHZERHUM katelehumullahu enna yu’fekun

( Ve onları gördüğünde cisimlerinden hoşlanırsın. Eğer konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Kesinlikle onlar yaslanmış keresteler gibidirler. HER ÇIĞLIĞI ÜZERLERİNE SANARLAR. Onlar düşmanlardır. ONLARDAN ÇEKİN, KORUN. Allah onları öldürsün. Nasıl da döndürülüyorlar. )

Tevbe ve Şura surelerinin aşağıdaki ayetlerinde ikiyüzlülerin ve zalimlerin paranoyalarından bahsedilmektedir.

9/64 YAHZERUL MUNAFİKUNE en tunezzele aleyhim suratun tunebbiuhum bima fi kulubihim kulistehziu innellahe muhricum ma tahzerun

( İKİYÜZLÜLER, o kalplerinin içinde olanı onlara haber veren surenin üzerlerine inmesinden KORKARLAR. De ki: "Alay edin, kesinlikle Allah o korktuğunuzu çıkarandır." )

42/22 Teraz ZALİMİNE MUŞFİKİNE min ma kesebu ve huve vakiun bihim vellezine amenu ve amilus salihati fi ravdatil cennat lehum ma yeşaune inde rabbihim zalike huvel fadlul kebir

( ZALİMLERİ o kazandıklarından KORKARLARKEN görürsün. O onlara vaki olur. O inananlar ve iyilikler yapanlar cennet bahçeleri içindedirler. Rab’lerinin indinde ne dilerlerse onlaradır. İşte bu, o büyük üstünlüktür lütuftur. )

Küresel şeytanların insanlığı tam tahakküm altına alabilmek için asırlardır çabalamaları esasen ne denli paranoyak bir yapıya sahip olduklarını, insandan ve insanın tekâmülünden ne kadar korktuklarını ispat eden bir delil niteliğindedir.

Schizophrenia ( Şizofreni ) ;

Schizo ( Kesilme, Yarılma ) + Phrenia ( Zihin, Bilinç, Kalp ) .... "Zihin Bölünmesi / Bilinç Bölünmesi"

Schizophrenia, farklı zihin durumlarını kontrolsüz olarak aynı bedende deneyimleme, aynı bedende farklı hayatlar yaşama veya farklı frekanslarda gidip gelme olarak tanımlanabilir.

"Phrenia" kelimesinin "Kalp" anlamına da gelmesi "Ruh, Bilinç" kelimeleriyle uyumlu bir durum arzetmektedir. Zira Kur'an'da "Ruh" ve "Bilinç" kelimeleri "Kalp" kelimesi ile de temsil edilmektedir. ( Bu hususa evvelki bölümlerde defaatle değinilmiştir. ) Dolayısıyla Şizofreni "Kalp Bölünmesi / Ruh Bölünmesi" anlamına da gelmektedir.

Ahzab suresinin 4. ayetindeki "Kalbeyni" ( İki Kalp ) ifadesinin ayetin içeriğinden daha derin anlamları da bulunmakta gibidir. Bu anlamlardan biri "Kalp Bölünmesi"'ne yani Şizofreniye işaret ediyor olabilir. Zira Kur'an'da bir ayet içinde ayetin içeriğinden bağımsız görünen / olan ifadeler yer alabilmektedir. Ayrıca ayetlerde "tersten" verilen mesajlar da bulunmaktadır.

33/4 Ma cealellahu li raculin min KALBEYNİ fi cevfih ve ma ceale ezvacekumullai tuzahirune minhunne ummehatikum ... 

( Allah erkek için çukurun boşluğunda İKİ KALP oluşturmadı. Kendilerinden eş yaptığınız eşlerinizi anneleriniz kılmadı. ... )

Esasen ayet incelendiğinde, ayette iki farklı algıdan bahsedildiği de görülmektedir. 

Kur'an'da geçen "Kalplerinde hastalık bulunanlar" ifadesi de bir anlamda şizofrenik sendrom arzeden inkârcı müşriklere işaret etmektedir.

8/49 İz yekulul munafikune vellezine Fİ KULUBİHİM MERADUN ğarra haulai dinuhum ve men yetevekkel alellahi fe innellahe azizun hakim

( Zamanında ikiyüzlüler ve o KALPLERİNDE HASTALIK BULUNANLAR, "Şunları dinleri aldattı." diyorlardı. Kim Allah’a dayanıp sığınırsa, kesinlikle Allah yücedir hakimdir. )  

Şizofreni vakalarında hastaların bölünmüş bilinçlerinde korku frekansının varlığına da sık rastlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder