Çeviri

Tuesday, July 13, 2021

Şeytanların gıdası "Kaos"

"Helâlzade barıştırır, Haramzade karıştırır." 

Bu deyim birey bazında bir karakter kodu tanımlaması olmakla birlikte küresel şirketlerin sahibi ailelerin ( hibrid şeytanların ) dünyayı kontrol altında tutabilmek için ilke edindikleri "Ordo ab chao" ( Kaosa dayalı düzen ) mottosunun da farklı ifade edilmiş halidir. Kaos, düzenin bozulması ve düzensizlik, kargaşa anlamına gelmekte olup, "bozgunculuk" hususu Kur'an'da defaatle vurgulanır.

2/11 Ve iza kile lehum LA TUFSİDU fil ardi kalu innema nahnu muslihun

( Ve onlara "Yerde BOZGUN YAPMAYIN." denildiğinde, "Kesinlikle bizler iyileştirenleriz." derler. )

2/12 E la innehum humul MUFSİDUNE ve lakin la yeş’urun

( İyi bilin ki kesinlikle onlar BOZGUNCULARDIR ve lakin farketmezler. ) 

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min dunikum LA YE'LUNEKUM İLLA HABALA* VEDDU MA ANİTTUM kad bedetil bağdau min efvahihim ve ma tuhfi suduruhum ekber kad beyyenna lekumul ayati in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. SİZDEN SIKINTIYI EKSİK ETMEZLER O SİZİ MEŞAKKATLE HELÂK EDENİ SEVERLER, ARZULARLAR. Ağızlarından kin, öfke, çirkinlik ortaya açığa çıkar. O göğüslerinin gizlediği ise daha büyüktür. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

*Ayetteki "Habala" ( Sıkıntı, Bozgun, Sorun ) kelimesinin "Kabala" kelimesiyle olan fonetik benzerliği de dikkat çekmektedir. "Kabala" kelimesi "Kabul" kökünü içerse de çoklu anlam itibarıyla "Habala" ile ilintili gibidir. Zira Kabalanın özü kutsal kitap kelimelerinin belirli adetlere göre zikredilmesi yoluyla sihir üretimine, maddenin ( eşyanın ) yapısının değiştirilmesine ve insanın ruhsal / zihinsel durumunun kontrol altına alınmasına kısaca "düzenin bozulmasına" dayanmaktadır.

( Not: Batini açıdan ilahi nizamı ( düzeni ) hiçbir varlık bozamaz. Bozduğunu sansa da sadece nizamın işlemesine katkıda bulunmaktan öteye geçemez. )

Haşr suresinin 14. ayetinde inkârcı ve bozguncu şeytanların "kalplerinin de dağınık" olduğu bildirilir.

59/14 La yukatilunekum cemian illa fi kuran muhassenetin ev min verai cudurin be'suhum beynehum şedidun tahsebuhum cemian ve KULUBUHUM ŞETTA zalike bi ennehum kavmun la ya'kilun

( Sağlam korunmuş üstün şehirlerde veya duvarların arkasında olmaları haricinde sizinle topluca savaşamazlar. Onların kendi aralarında kötülükleri zorlukları şiddetlidir. Toplanmış olduklarını sanarsın. Onların KALPLERİ DAĞINIKTIR. Bu kesinlikle onların akıl etmeyen kavim olmalarındandır. )

"Barış"ın nimeti ise Bakara suresinin 208. ayetinde şeytanın kaosa ve düşmanlığa çağrısına karşı bir uyarı olarak vurgulanmaktadır.

2/208 Ya eyyuhellezine amenudhulu fis SİLMİ kaffeh ve la tettebiu hutuvatuş şeytan innehu lekum aduvvun mubin

( Ey o inananlar, hepiniz topluca BARIŞIN içine girin. Şeytanın adımlarına tabi olmayın. Kesinlikle o sizlere apaçık düşmandır. )

"İyileştirmenin, barıştırmanın" yüceliği ise Mu'minun suresinin 40. ayetinde "kısas" hususu kapsamında şöyle bildirilmektedir.

42/40 Ve cezau seyyietin seyyietun misluha fe men afa ve ASLEHA fe ecruhu alellah innehu la yuhibbuz zalimin

( Ve kötülüğün karşılığı, aynısı gibi kötülüktür. Ama kim affederse ve İYİLEŞTİRİRSE onun ödülü Allah’a dır. Kesinlikle O zalimleri sevmez. )



No comments:

Post a Comment