16 Temmuz 2021 Cuma

Ellerin doğrudan veya dolaylı dokunuşu...

Kader mekanizmasının ve din gününün yegâne maliki Allahü Teala varlıkların ruhsal tekâmüllerine vesile olacak darlığı - genişliği, huzuru - azabı, iyiliği - kötülüğü daima belirli bir ilahi plan kapsamında, ölçüyle* bahşetmekte ve kullarıni sınamaktadır.

( * "Kader" kelimesi özünde zaten "Ölçü" anlamını taşımaktadır. "Mikdar" ( Ölçülenmiş, Ölçülendirme ) kelimesi de yine KDR kökünden türemiş bir kelimedir. ) 

Varlıkların kaderlerini oluşturan ve onlara tekamül vesilesi olacak bu deneyimlerin ya "doğrudan" Rab'den, Rab'bin indinden iletilen asli tesirler vasıtasıyla ya da vazifeli varlıklar ( haberciler, resuller ) ve diğer varlıklar** vasıtasıyla "dolaylı" olarak vuku bulduğu Tevbe, Fetih ve İsra surelerinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir. Ayetlerde yer alan "Eydina" ( Ellerimiz ) ve "Yedullah" ( Allah'ın eli ) ifadeleri muteşabih ( benzeşik, sembolik ) niteliğe sahip olup, üst boyutlardan iletilen ilahi kozmk frekansları temsil etmektedir.

( * Varlık kelimesi insan, cin vb. gibi geniş kapsama sahiptir. )

9/52 Kul hel terabbesune bina illa ihdel husneyeyn ve nahnu neterabbesu bikum en YUSİBEKUMULLAHU Bİ AZABİN MİN İNDİHİ EV Bİ EYDİNA fe terabbesu inna meakum muterabbisun

( De ki: "Siz bizde iki güzelliğin birinden başkasını mı gözetirsiniz? Biz ise ALLAH'IN SİZE İNDİNDEN VEYA BİZİM ELLERİMİZLE AZAP İSABET ettirmesini gözetiyoruz. O halde gözetleyin, kesinlikle biz de sizinle birlikte gözetleyenlerdeniz."

Aşağıdaki ayette Allahü Teala'nın inanan ve iyilikler yapan "bağlı" kullarına daima yönlendirici pozitif frekansları ilettiği, bahşettiği bildirilmektedir.

48/10 İnnellezine yubayiuneke innema yubayiunellah YEDULLAHİ FEVKA EYDİHİM fe men nekese fe innema yenkusu ala nefsih ve men evfa bima ahede aleyhullahe fe se yu'tihi ecran azima

( Kesinlikle o sana bağlılıklarını beyan edenler, Allah’a  bağlılıklarını beyan ederler. ALLAH'IN ELİ ELLERİNİN ÜSTÜNDEDİR. O halde kim yeminini bozarsa, yeminini nefsine bozar. Kim Allah üzerine olan ahde vefa ederse, artık ona büyük ödül verecektir. 

Aşağıdaki ayette kaderin, Allah'ın izni ve rızasıyla, vazifeli varlıkların ( melekler ) insanlara veya cinlere emir frekansı iletmesi ve onların da icraatta bulunmaları vasıtasıyla gerçekleştiği bildirilmektedir.

17/16 Ve İZA ERADNA EN NUHLİKE KARYETEN EMARNA MUTRAFIHA fe fesku fiha fe hakka aleyhel kavlu fe demmernaha tedmira

( Ve ŞEHRİ HELAK ETMEYİ İSTERSEK, ORADAKİ REFAH ŞIMARIKLARINA EMREDERİZ DE orada kan döküp öldürürler. Artık onların üzerine söz gerçek olur da orayı yıkıp mahvederiz. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder