6 Temmuz 2021 Salı

Yanılgı çağı

Şu anda insanlığın içinde bulunduğu süreç tam anlamıyla "Yanılgı çağı" veya "Batıl çağı" olarak isimlendirilebilir. Düalite ilkesi gereği elbette ki bu süreç kalp ile görenler için "Gerçeğin çağı" olmaktadır. Ancak döngü sonunun idrak edildiği bu dönemde Allah'ın şeytanlara karşı büyük tuzağına dayalı izni çerçevesinde şeytanların iyice azdığı görülmektedir. Kurdukları tuzakların işlemesi için her konuda her türlü yalanı ve yanıltıcı bilgiyi ( özellikle Coronavirus pandemisi kapsamında ) insanların üzerine adeta yağdıran şeytanlar esasen kendilerini ürettikleri batılda boğulmaya sürüklemektedirler. Bu süreçte maalesef birçok insan, bulunduğu konfor alanından çıkmaktan daha doğrusu gerçek ile yüzleşmekten korktuğu için yalanı ve yanlışı gerçek addetmekte refaha, huzura ve kurtuluşa bu yolla erişeceğini zannederek kendilerini şeytanların kucağına atmaktadırlar. Bu durumun hasıl olmasındaki temel etken gerçeğe karşı olan ilgisizlik ve bilgisizliktir. 

Kutsal kitaplarda "gerçeğin reddi ve batılın kabulü" hususu çarpıcı ayetler ile bildirilmiştir. 

2/42 Ve la telbisul HAKKA bil BATİLİ ve tektumul HAKKA ve entum ta'lemun

( Ve GERÇEĞİ BATIL ile örtmeyin ve bile bile GERÇEĞİ gizlemeyin. )

3/71 Ya ehlel kitabi lime telbisunel HAKKA bil BATİLİ ve tektumunel HAKKA ve entum ta'lemun

( Ey kitap sahipleri, neden GERÇEĞİ BATIL ile örtersiniz de GERÇEĞİ bile bile gizlersiniz? )

7/118 Fe vekaal HAKKU ve BETALE ma kanu ya'melun

( Böylece GERÇEK vaki oldu. Onların o yaptıkları BATIL oldu. )

8/7 Ve iz yeidukumullahu ihdet taifeteyni enneha lekum ve teveddune enne ğayra zatiş şevketi tekunu lekum ve yuridullahu en YUHİKKAL HAKKA bi kelimatihi ve yaktaa dabiral kafirin 

( Ve zamanında Allah size iki gruptan birini vaad ediyordu ki kesinlikle o sizin olacaktı. Siz ise kesinlikle şerefi olmayanın sizin olmasını arzuluyordunuz. Allah GERÇEĞİ kelimeleri ile GERÇEKLEŞTİRMEK ve inkarcıların arkasını kesmek istiyordu. )

8/8 Li YUHİKKAL HAKKA ve YUBTİLEL BATİLE ve lev kerihel mucrimun

( GERÇEĞİ GERÇEK KILMAK ve BATILI BATIL KILMAK için. Şayet suçlular hoşlanmayıp istemeseler de. ) 

17/81 Ve kul cael HAKKU ve zehekal BATİL innel BATİLE kane zehuka

( Ve de ki: "GERÇEK geldi ve BATIL helak oldu. Kesinlikle BATIL yok olasıdır." )

21/18 Bel nakzifu bil hakki alel batili fe yedmeğuhu fe iza huve zahik ve lekumul veylu min ma tesifun

( Bilakis, GERÇEĞİ BATILIN üzerine atarız da onun beynini çıkarır. O zaman o yok olur. O vasfettiklerinizden dolayı sizlere vaylar olsun. )

23/70 Em yekulune bihi cinneh bel caehum bil HAKKİ ve ekseruhum lil HAKKİ KARİHUN

( "Onda cinlik var." mı diyorlar? Bilakis onlara GERÇEK ile geldi. Onların çoğunluğu GERÇEK İÇİN İSTEKSİZDİRLER. )

34/49 Kul cael HAKKU ve ma yubdiul BATİLU ve ma yuiyd

( De ki: "GERÇEK geldi. BATIL başlatamaz, yaratamaz ve döndüremez, diriltemez." ) 

40/5 Kezzebet kablehum kavmu nuhin vel ahzabu min ba'dihim ve hemmet kulli ummetin bi rasulihim li ye'huzuhu ve cadelu bil BATİLİ Lİ YUDHUDU BİHİL HAKKA fe ehaztuhum fe keyfe kane ikab

( Onlardan önce Nuh kavmi ve onlardan sonraki gruplar yalanladılar. Her topluluk resulünü yakalamaya taammüd etti. GERÇEĞİ BATIL İLE GİDERMEK için mücadele ettiler. Böylece onları yakaladım. Azabım nasıl oldu? )

47/3 Zalike bi ennellezine keferuttebeul BATİLE ve ennellezine amenuttebeul HAKKA min rabbihim kezalike yadribullahu lin nasi emsalehum

( Bu, kesinlikle o inkar edenlerin BATILA tabi olmalarından ve kesinlikle o inananların Rab’lerinden GERÇEĞE tabi olmalarındandır. Allah onların misallerini insanlar için işte böyle beyan eder. ) 

Aşağıdaki İncil ayetlerinde de insanların gerçeği istememelerinden ve Rab'bin inkarcılara "yanıltıcı inanç" tesiri göndermesinden bahsedilmektedir.

53 2 Thessalonians 2-9 O adam her türlü mucizede, YANILTICI BELİRTİLERDE harikalarda

53 2 Thessalonians 2-10 ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan'ın etkinliğiyle gelecek. Mahvolanlar, GERÇEĞİ SEVMEYE VE BÖYLECE KURTULMAYA YANAŞMADIKLARINDAN MAHVOLUYORLAR.

53 2 Thessalonians 2-11 İşte bu nedenle Tanrı YALANA KANMALARI İÇİN ONLARIN ÜZERİNE GÜÇLÜ BİR YANILTICI İNANÇ GÖNDERİYOR.

53 2 Thessalonians 2-12 Öyle ki, GERÇEĞE inanmayan ve DOĞRULUKDIŞILIKTAN hoşlananların hepsi yargılansın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder