2 Ocak 2020 Perşembe

Rüyalar

"Rüya" ( Görüm ) kelimesi "Ra" ( Görmek ) kökünden türemiştir. Rüya, yaşam deneyimi sürecinde bilinçaltında toplanan bilgilerin uyku halindeyken, belirli tekâmül ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde derlenmek ve senarize edilmek suretiyle gösterilmesidir. Rüya aynı zamanda farklı boyutlardan bilgi akışı da sağlayan bir fenomendir.

Rüya kelimesi Kur'an'da "Rü'ya" ve "Ahlam" ( Rüyalar ) olmak üzere toplam 11 kere tekrarlanmaktadır. Hatırlanacağı üzere 11 sayısı farklı boyutlara geçiş portalının nümerolojik sembolüdür. 

Bu bağlamda Haberci Yusuf'un 11 yıldız konulu rüyası portal açılması vesilesiyle üst boyut iletişimine net bir örnektir.

12/4 - İz kale yusüfü li ebıhi ya ebeti innı raeytü EHADE AŞERA  kevkeben veş şemse vel kamera raeytühüm li sacidın 

( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben ONBİR  yıldız, Güneş ve Ay gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi. )

12/5 - Kale (1) ya (2) büney (3) ye (4) la (5) taksus (6) RÜ'YA (7) ke (8) ala (9) ıhveti (10) ke (11) fe yekıdu leke keyda inneş şeytane lil insani adüvvün mübın 

( "Ey oğlum, RÜYANI kardeşlerine anlatma. Yoksa sana hile yapıp tuzak kurarlar. Kesinlikle şeytan, insan için apaçık düşmandır." dedi. )

"Rüya" kelimesinin ilk kez geçtiği 12/5 kodlu ayetin ilk cümlesinde de 11 kelime bulunmaktadır.

Rüyanın ilahi kozmik bilgilere ( Akaşa kayıtlarına ) erişim ve üst boyut iletişimi için bir vesile olduğu 17/60 ve 48/27 kodlu ayetlerde de bildirilmektedir.

17/60 - Ve iz kulna leke inne rabbeke ehata bin nas ve ma cealner RU'Yelletı eraynake illa fitneten lin nasi veş şeceratel mel'unete fil kur'an ve nühavvifühüm fe ma yezıdühüm illa tuğyanen kebira
( Ve zamanında sana "Kesinlikle Rab’bin insanları kuşatmıştır." dedik. Sana gösterdiğimiz o RÜYAYI ve o Kur'an' da lanetlenmiş ağacı insanlar için sınav olması haricinde oluşturmadık. Onları korkuturuz da onlara büyük azgınlık haricindekini artırmaz. )

48/27 - Lekad sadekallahü rasulehür RU'YA bil hakk .... ( Allah RÜYAYI resulüne gerçekle doğruladı. )

Tur suresinin 32. ayetinde ise inkârcı müşrikler misal verilerek rüya vesilesiyle farklı boyutlardan alınan negatif tesirler ve bilgilerden iletişiminden bahsedilmektedir.

52/32 - Em te'muruhüm AHLAMÜhüm bi haza em hüm kavmün tağun
( Bunu onlara RÜYALARI mı emreder? Yoksa onlar azgınlar kavmi midirler? )

Rüya hususu İncil'de "Görüm" kelimesiyle ifade edilmiştir.

42 Luke 1-22 Zekeriya ise dışarı çıktığında onlarla konuşamadı. O zaman tapınakta bir GÖRÜM gördüğünü anladılar. Kendisi onlara işaretler yapıyor, ama konuşamıyordu.

"Görüm" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunun nümerolojik değeri de 11 sayısını vermektedir. ( 4+2+1+2+2 = 11 )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder