29 Ocak 2020 Çarşamba

Kar taneleri ve yaratılışın kaynak kodu 6

Kur'an'da "Yerin, göklerin ve aralarındakilerin altı günde yaratıldığı" ve "Diri olan herşeyin de sudan yaratıldığı" bildirilir. Bu nedenle yaratılışın kaynak kodu olan "6" sayısı, Allah'ın birliğini ve üniteyi ( vahdet ) sembolize eden "1" sayısıyla birlikte, Allahü Teala'nın ilahi mühürlerinden biri olup, doğadaki birçok varlığa  da şeklini vermiştir. Bu noktada, yaratılışın kaynağı olan suyun kaba madde ( katı ) halinin tezahürü olan kar tanelerinin 6 kodunu içeren şekilleri açık mesaj içermektedir.  


Yaratılış, 6 kaynak koduyla başlatılmış ve 7* birimlik döngüler halinde devam etmektedir. Bu nedenle ayetlerde "Allahü yübdiul halka sümme yüıyduh" ( Allah yaratışı başlatır sonra onu döndürür. ) ifadesi yer almaktadır. ( * 7. gün yani "Sebt" kavramı da zaten döngü sonu anlamını içermektedir. 7 sayısı iki ilahi mühür sayısının yani 6 ve 1'in toplamına eşit olan sayıdır. )

"Spiral" form da 6 sayısının bir tezahürü niteliğinde olup, spiral paterni doğadaki bir çok varlıkta ve doğa olayında gözlemlemek mümkündür.

Kur'an'da "Altı günde yaratılış" kavramı 7 ayette yer almaktadır. ( 6 sayısı ile 7 sayısının çarpımının nümerolojik değeri ( 42 ... 4+2 = 6 ) yine 6 sayısını vermektedir. )

7/54 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısen veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatin bi emrih e la lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın
( Kesinlikle Rab’biniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. O, geceyi onu durmadan kovalayan gündüze bürüyüp örter. Güneş, Ay ve yıldızlar emrine amadedirler. İyi bilin ki yaratma ve emir O’nundur. Alemlerin Rab’bi Allah yücedir.

10/3 - İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yüdebbirul emr ma min şefıın illa min ba'di iznih zalikümüllahü rabbüküm fa'büduh e fe la tezekkerun
( Kesinlikle Rab’biniz o Allah'tır ki, gökleri ve yeri altı günde yarattı. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. İşi düzenler, yönetir. O’nun izninden sonra olması haricinde af vesilecisi olamaz. İşte Rab’biniz Allah budur. O halde O’na kulluk edin. Artık hatırlamaz mısınız? )

11/7 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin ve kane arşühu alel mai li yeblüveküm eyyüküm ahsenü amela ve le in kulte inneküm meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sıhrun mübın
( Ve gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için arşı, tahtı su üstündedir. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

25/59 - Ellezi halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşir rahmanü fes'el bihı habıra
( Gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yaratan, sonra arş, taht üzerine istiva eden o Rahman' dır. O halde onu haberdar olana sual et. )

32/4 - Allahüllezı halekas semavati vel erda ve ma beynehüma fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arş ma leküm min dunihı min veliyyin ve la şefiy' e fe la tetezekkerun
( Allah o, gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yaratandır. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Size O'ndan başka dost ve af vesilecisi yoktur. O halde hatırlamaz mısınız? )

50/38 - Ve lekad halaknes semavati vel erda ve ma beynehüma fi sitteti eyyamin ve ma messena min luğub
( Ve gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini altı günde yarattık. Bize usanç, yorgunluk dokunmadı. )

57/4 - Hüvellezi halekas semavati vel arda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi ya'lemu ma yelicu fil ardı ve ma yahrücu minha ve ma yenzilu mines semai ve ma ya'rucu fiha ve hüve meaküm  eyne ma küntüm vallahü bima ta'melune besır
( Gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Sonra arş, taht üzerine seviyelendi. Yerin içine ne girerse ve ondan ne çıkarsa ve gökten ne inerse ve onun içine ne yükselirse O bilir. Her nerede olursanız, O sizinle birliktedir. Allah ne yaptığınızı görendir. )

Her varlığın "sudan" yaratıldığını bildiren ayetler ise şöyledir. ( Kainatın tümü, suyun temel yapısını oluşturan Hidrojen ( H ) atomundan yaratılmıştır. Bu nedenle kainat ( evren ) aslında bir denizdir. Ayetlerde yer alan "Yedi deniz" ve "Güneş ve ay hepsi dairelerinde yüzerler." ifadeleri bu gerçeğe dikkat çekmektedir. )

24/45 - Vallahü halekü külle dabbetin min ma' fe minhüm men yemşı ala batnih ve minhüm men yemşı ala ricleyn ve minhüm men yemşi ala erba' yahlükullahü ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır
( Ve Allah her debeleneni sudan yarattı. Böylece onlardan kimisi karnının üstünde yürür. Onlardan kimisi iki ayağı üstünde yürür. Onlardan kimisi dördünün üstünde yürür. Allah ne dilerse yaratır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir. )

21/30 - E ve lem yerallezıne keferu ennes semavati vel erda kaneta ratkan fe fetaknahüma ve cealna minel mai külle şey'in hayy e fe la yü'minun
( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve diri olan herşeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )

1 yorum: