1 Ocak 2020 Çarşamba

Farkedememe sorunu

Nefsaniyet ve kibir safhasını atlatamamış ruhların tesiri altında olan 2. boyut varlıkları süptil madde nitelikli cinler, Öz Varlık'tan nefse yani bedene iletilen tesirleri bloke ederek kaba madde bedene ( nefs / insan ) kendi negatif tesirlerini gönderirler. Bu tesir iletisi sonucunda insanın idrak ve vicdan mekanizması devre dışı kalır ve insan cin kontrolü altına girer. Artık bedeni yönlendiren cindir. Bunun sonucu olarak da gerçeği farkedememe ( delüzyon ) sendromu tezahür eder.

Bu husus Kur'an'da "La yeş'urun*" ( Farketmezler ) ifadesiyle bildirilmektedir. 

* Şuur ( Bilinç ) kökünden türemiş fiil

2/9 - Yuhadiunallahe vellezine amenu ve ma yahdeune illa enfüsehüm ve ma yeş’urun 
( Allah’ ı ve o inananları aldatmaya çalışırlar da nefislerinden, kendilerinden başkasını aldatmazlar ve farketmezler. )

İlk "Farketmezler" fiili Bakara siresinin 9. ayetinde geçmektedir. 9 sayısı sihirin nümerolojik sembolüdür.

2/12 - E la innehüm hümül müfsidune ve lakin la yeş’urun 
( İyi bilin ki kesinlikle onlar bozgunculardır ve lakin farketmezler. )

3/69 - Veddet taifetün min ehlil kitabi lev yüdılluneküm ve ma yüdıllune illa enfüsehüm ve ma yeş'urun 
( Kitap sahiplerinden bir grubunuz sizi saptırmayı arzuladılar da nefisleri haricindekini saptırmazlar ve farketmezler. )

6/26 - Ve hüm yenhevne anhü ve yen'evne anh ve in yühlikune illa enfüsehüm ve ma yeş'urun ( Ve onlar, ondan menederler ve kendileri de ondan uzak dururlar. Ancak nefislerini helak ederler ve farketmezler. )

6/123 - Ve kezalike cealna fı külli karyetin ekabira mücrimıha li yemküru fıha ve ma yemkürune illa bi enfüsihim ve ma yeş'urun 
( Ve işte böyle, her şehrin büyüklerini, orada hile yapıp tuzak kurmaları için, oranın suçluları kıldık. Nefislerinden, kendilerinden başkasına hile yapıp tuzak kurmazlar ve farketmezler. )

23/56 - Nüsariu lehüm fil hayrat bel la yeş'urun ( Onlara hayırlarda koşuyoruz. Bilakis farketmezler. )

26/202 - Fe ye'tiyehüm bağteten ve hüm la yeş'urun 
( Böylece onlara ansızın azap gelir de onlar farketmezler. )

27/65 - Kul la ya'lemü men fis semavati vel erdıl ğaybe illellah ve ma yeş'urune eyyane yüb'asun 
( De ki: "O göklerde ve yerde olan kimseler, Allah' ın haricinde gaybı bilmezler. Ne zaman diriltileceklerini farketmezler." )

29/53 - Ve yesta'ciluneke bil azab ve lev la ecelün müsemmen le caehümül azab ve le ye'tiyennehüm bağteten ve hüm la yeş'urun 
( Ve azabı senden acele isterler. İsimlendirilmiş belirli vade olmasaydı, onlara azap gelirdi. Ansızın azap kesinlikle onlara gelir de onlar farketmezler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder