11 Ocak 2020 Cumartesi

ON ile tamamlanma...

10 sayısı ( yani nümerolojik olarak "1" sayısı ) Allahü Teala'nın "birliğinin" nümerolojik sembolü olan sayıdır. Kutsal kitaplarda 10 sayısı defaatle tekrarlanmakta olup, ayrıca "ON'a tamamlanma" hususu da özellikle vurgulanmaktadır. Bu noktada 3 - 7 ve 2 - 8 sayı ikilileri de dikkat çekmektedir.

2/196 - Ve etimmül hacce vel umrate lillah fe in uhsırtüm fe mesteysera minel hedy ve la tahliku ruuseküm hatta yebluğal hedyü mehılleh fe men kane minküm merıdan ev bihı ezen min ra'sihı fe fidyetün min sıyamin ev sadekatin ev nüsük fe iza emintüm fe men temettea bil umrati ilel hacci fe mesteysera minel hedy fe men lem yecid fe sıyamü SELASETİ EYYAMİN fil hacci ve SEB'ATİN iza raca'tüm tilke AŞERATÜN KAMİLEH zalike li men lem yekün ehlühu hadıril mescidil haram vettekullahe va'lemu ennellahe şedıdül ıkab
( Ve haccı ve umreyi Allah için tamamlayın. Eğer zorluğa düşüp hasret bırakılırsanız, hediyeden gönderin. Hediye yerine ulaşana kadar başlarınızı traş etmeyin. Sizlerden kim hasta olursa veya ona başından eziyet olursa, oruçtan, sadakadan veya ibadetten fidye verin. Emin olduğunuzda, umre ve hacca kadar kim faydalanırsa hediyeden gönderin. Kim bulamazsa, hac içinde ÜÇ ve döndüklerinde de YEDİ GÜN oruç tutsun. Bunlar ONA TAMAMLANIRLAR.* Bunlar, o aileleri, aşireti Mescid-i Haram’ da oturmayanlar içindir. Allah’tan sakının ve bilin ki kesinlikle Allah’ ın azabı  şiddetlidir. )

* 3 ve 7 sayıları ile 10'a tamamlanma. 3 ve 7 sayılarının çarpımı da "Ruh" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 21 sayısını vermektedir. 37 ve 73 sayılarının çarpımı ise Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedi olan 2701 sayısını vermektedir. ( 2+7+0+1 = 10 ... 1+0 = "1" )

28/27 - Kale innı ürıdü en ünkihake ıhdebneteyye hateyni ala en te'cüranı semaniye hıcec fe İN ETMENTE AŞRAN fe min ındik ve ma ürıdü en eşükka aleyk setecidünı in şaellahü mines salihın
( "Kesinlikle ben, bana sekiz yıl ücretlenmen karşılığında şu iki kızımdan birini sana nikahlamayı isterim. EĞER ONA TAMAMLARSAN** senin indindendir. Sana meşakkat vermeyi istemem. Eğer Allah dilerse beni iyilerden bulacaksın." dedi. )

** 2 ve 8 sayıları ile 10'a tamamlanma...

11/13 - Em (1) yekulune (2) iftera (3) h (4) kul (5) fe (6) e'tu (7) bi (8) AŞRİ (9) SÜVERİN (10) mislihı müfterayatin ved'u men isteta'tüm min dunillahi in küntüm sadikın
( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan ON SURE *** getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

*** Ayetin, "On sure" ifadesini de içeren ilk cümlesinde 10 kelime bulunmaktadır.

20/103 - Yetehafetune beynehüm in lebistüm illa AŞRA
( Aralarında gizli konuşurlar."Kesinlikle ancak ON kaldınız." )

89/2 - Ve LEYALİN AŞRİN ( Ve ON GECE, )

7/142 - Ve vaadna musa selasıne leyleten ve etmemnaha bi AŞRİN fe temme mıkatü rabbihı erbeıne leyleh ve kale musa li ehıyhi harunahlüfnı fı kavmı ve aslıh ve la tettebı' sebılel müfsidın
( Ve Musa'ya otuz gece vaad ettik ve onu ON ile tamamladık. Böylece Rab’binin zamanı kırk geceye tamamlandı. Musa, kardeşi Harun'a "Kavmim içinde halefim ol. İyileştir ve bozguncuların yoluna tabi olma." dedi. )

Tevrat'ın Eyüp isimli suresinin ilk ayetleri de 3 ve 7 sayıları ile 10'a tamamlanma misali içermektedir.

18-Job-1-1 Ûs ülkesinde Eyüp adında bir adam yaşardı. Kusursuz, doğru bir adamdı. Tanrı’dan korkar, kötülükten kaçınırdı.
18-Job-1-2 YEDİ oğlu, ÜÇ kızı vardı.
18-Job-1-3 YEDİ BİN koyuna, ÜÇ BİN deveye, BEŞ YÜZ çift öküze, BEŞ YÜZ çift eşeğe ve pek çok köleye sahipti. Doğudaki insanların en zengini oydu.***

*** Ayet setinde 5 ve 5 sayıları ile de 10'a tamamlanma misali yer almaktadır.

66-Vahiy-2-10 Çekmek üzere olduğun sıkıntılardan korkma! Bak, denenesiniz diye İblis içinizden bazılarını yakında zindana atacak. ON gün sıkıntı çekeceksiniz. Ölüm pahasına da olsa sadık kal, sana yaşam tacını vereceğim.

İncil'de yer alan ve sembolik Babil Fahişesi'ni ( doğru yoldan sapmış dünya toplumu ) tanımlayan ayetlerde de 7 ve 10 sayıları yer almaktadır.

66-Vahiy-17-1 Yedi tası alan yedi melekten biri gelip benimle konuştu: "Gel!" dedi. "Sana engin suların kenarında oturan büyük fahişenin çarptırılacağı cezayı göstereyim.

66-Vahiy-17-2 Dünya kralları onunla fuhuş yaptılar. Yeryüzünde yaşayanlar onun fuhşunun şarabıyla sarhoş oldular."

66-Vahiy-17-3 Bundan sonra melek beni Ruh'un yönetiminde çöle götürdü. Orada YEDİ BAŞLI, ON BOYNUZLU*, üzeri küfür niteliğinde adlarla kaplı kırmızı bir canavarın üstüne oturmuş bir kadın gördüm.

* 7 başı olan bir varlığın normalde 7 boynuzu olması gerekirken 10 boynuzdan bahsedilmekte ve fark olan 3 sayısına dikkat çekilmektedir. Ayrıca ayetin numarasının 17 ve 3 sayılarından oluşması da 10 ve 11 ( 1+7+3 = 11 ) sayıları açısından dikkat çekmektedir.

66-Vahiy-17-4 Kadın, mor ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

66-Vahiy-17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder