1 Ocak 2020 Çarşamba

İnsanlardan korkmayın. Allah'tan korkun.

Dünyevi menfaatlerin ve imkanların yitirilmesinden duyulan "Korku", ruhsal tekamül sürecindeki en büyük engel ve küresel şeytanların insanı köleleştirerek Allah yolundan saptırmak için kullandıkları yegane yöntemdir.

Korku düşünsel açılımı, frekans yükselişini ve ilmi tekamülü bloke eder. Bir film repliğinde olduğu gibi "Korku öfkeye, öfke nefrete, nefret te ıstıraba götürür." 

Allahü Teala, varlıkların hidayet kapısından geçebilmeleri için kendisinden başka hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini ayetlerinde defaatle bildirmektedir. 

5/44 - İnna enzelnet tevrate fıha hüden ve nur yahkümü bihen nebiyyunellezine eslemu lillezıne hadu ver rabbaniyyune vel ahbaru bi mestuhfizu min kitabillahi ve kanu aleyhi şüheda' fe la tahşevün nase vahşevni ve la teşteru bi ayatı semenen kalıla ve men lem yahküm bima enzelellahü fe ülaike hümül kafirun
( İçinde yönlendirme ve aydınlık bulunan Tevrat' ı, kesinlikle biz indirdik. Teslim olan haberciler, Yahudiler için onunla hükmederler. Rab’be adanmışlar ve bilginler, Allah' ın kitabını korumalarından dolayı, onun üzerine şahitler olurlardı. O halde, insanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az değere satmayın. Kim Allah' ın o indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar inkarcılardır. )

Hadid suresinin 23. ayetinde "Yitirilen veya Elde Edilen" dünyevi unsurlar için üzüntü veya sevinç duymak yerine hepsinin Allahü Teala'nın rahmeti ve nimeti olduğunun hatırlanması öğütlenmektedir.

57/23 - Li keyla te'sev ala ma fateküm ve la tefrahu bima ataküm vallahü la yühibbu külle muhtalin fehur
( O size kaybettirdiğine, yitirttiğine üzülmeyesiniz. O size verdiğinden dolayı da ferahlayıp sevinmeyesiniz. Allah şımaranların, övünenlerin hiçbirini sevmez. )

Teslim olan ve iyilikler yapan varlıkların en büyük ödül olarak "korku" ve "hüzün" duygularından arındırılacakları Bakara suresinin 112. ayetinde açıkça bildirilmektedir.

2/112 - Bela men esleme vechehu lillahi ve hüve muhsinün fe lehu ecruhu inde rabbihı ve la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun
( Bilakis. Kim yüzünü Allah’a teslim ederse ve o iyilik yapan olursa böylece Rab’binin indinde ödülü onadır ve üzerlerine korku yoktur ve onlar hüzünlenmezler. )

Korkmak yerine, akılla, ilimle, sevgiyle, takvayla ( sakınma ) ve sabırla mücadele her inananın yegane ilkesi olmalıdır.

İncil'de de konuya ilişkin bilgiler İbraniler suresinin aşağıdaki ayetlerinde belirgin olarak verilmektedir.

58-İbraniler-13-1 Kardeşlik sevgisi kalıcı olsun. 

58-İbraniler-13-2 Yabancılara konukseverlik göstermeyi unutmayın. Bunu yapmakla bazıları bilmeden melekleri ağırladı. 

58-İbraniler-13-3 Sanki kendiniz de onlarla birlikteymişsiniz gibi, cezaevinde bulunanları anımsayın. Kendinizin de bu dünyada yaşadığınızı düşünerek, düşmanca davranışa uğrayanları anımsayın.

58-İbraniler-13-4 Herkes evliliğe saygıyla baksın, evlilik yatağını da lekesiz tutsun. Rasgele cinsel ilişkiye ve evlilik dışı cinsel bağlantıya girenleri Tanrı yargılayacaktır.

58-İbraniler-13-5  Tutumunuz para sevgisinden ırak olsun; elinizdekiyle yetinin. Çünkü Tanrı şöyle demiştir: “Hiçbir koşul altında seni bırakmayacağım. Ne de herhangi bir durumda senden el çekeceğim.”

58-İbraniler-13-6 Öyleyse tam güvenle şunu diyebiliriz: “Rab yardımcımdır, korkmayacağım. İnsan bana ne yapabilir ki?”










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder