19 Ocak 2020 Pazar

8 Harfli DNA Hachimoji

Bilindiği üzere DNA ( Deoksiribonükleik Asit ) yani insanın genetik kodlarının yazılı olduğu ikili sarmal formundaki kromozom yapısı 4 enzimden ( Adenin, Timin, Guanin, Cytosine ) oluşmaktadır. DNA insanın kaynak kodlarını içeren yazılımıdır. İnsan DNA'sı 23 kromozom çiftinden / ikilisinden oluşmaktadır.

Yeni bilimsel çalışmalar sonucunda 4 harften oluşan enzim adedi suni replikasyon metoduyla 8'e çıkarılmıştır. Bu metoda Japonca bir kelime seti olan Hachi Moji ( Sekiz Harf ) adı verilmektedir. 8 harfli DNA yapısının daha fazla bilgi depolama imkanı sağlayacağı bildirilmektedir.



Zümer suresinin 23. ayetinde yaratılışın kodlarını içeren Kur'an'ın "Kitabı Mesani" ( İkili Kitap / İkili Yazı ) olduğundan bahsedilmektedir. ( "İkili Kitap" hususu evvelce 7'şer ayet içeren Fatiha ve Maun sureleri açısından ayrıca incelenmişti. )

39/"23" - Allahü (1) nezzele (2) ahsene (3) el (4) hadısi (5) KİTABEN (6) MÜTEŞEBİHEN (7) MESANİYE (8) takşeırru minhü cüludüllezıne yahşevne rabbehüm sümme telınü cüludühüm ve kulubühüm ila zikrillah zalike hüdellahi yehdı bihı men yeşa' ve men yudlilillahü fe ma lehu min had
( En güzel sözü, BENZETMELİ İKİLİ KİTAP olarak Allah indirdi. O Rab’lerinden korkanların O’ndan derileri ürperir. Sonra Allah' ın hatırlamasına derileri ve kalpleri yumuşar. Bu Allah' ın yönlendirmesidir. Onunla dilediği kimseyi yönlendirir. Allah kimi saptırırsa, artık ona yönlendiriciden yoktur. )

- İlgili ayetin numarasının 23 olması, insanda 23 kromozom çiftinin ( ikilisinin bulunması ile ilintili gibidir. )

- Ayet kodunun nümerolojik değeri "8" sayısını vermektedir. ( 3+9+2+3 = 17 ... 1+7 = 8 ) 

- Ayetin, "Kitabı Mesani" kavramını içeren ilk cümlesinde 8 kelime bulunmaktadır. 

Ayetteki 8 nümerolojisi, 8 harfli enzim yapısına mı işaret etmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder