9 Ocak 2020 Perşembe

Onlar hayvanlar gibidirler.

"İnsanlar" 3. boyutu ( idraki tekamül safhası olarak ) deneyimleyen varlıklar iken "Hayvanlar" ise tekamül ederek 3. boyuta geçiş yapma potansiyelini taşıyan 2. boyut varlıklarıdır. 2. Boyutun en önemli özelliği maksimum seviyedeki "nafsaniyettir." Bir başka deyişle içgüdülere bağlı olarak ferdi menfaatin ve heveslerin herşeyden önce geldiği zihinsel tutumun maksimum seviyede hakim olduğu boyuttur 2. boyut. 

İşte cinler, 4. ve daha üst boyutlardaki madde yapısı olan yarı süptil / süptil madde niteliğine sahip olmalarına* rağmen, sürüngen ( reptil ) nitelik taşımalarından dolayı idrak seviyeleri çok düşük olup, 2. boyut varlığı zihniyetine sahiptirler. 

* 55/15 - Ve halekal canne min maricin min nar ( Ve cini dumansız ateş alevinden** yarattı. )

** Dumansız ateş alevi, süptil varlığı, enerjiyi sembolize etmektedir.

Süptil Öz Varlık'ından kaba madde bedenine gelen tesirleri, obsedör cinler tarafından bloke edilmiş olan ( cin tasallutuna maruz kalmış olan ) ve nefsaniyeti 2. boyuttaki gibi maksimum düzeyde olan insanlar için Furkan suresinde net bir tanımlama yapılmaktadır.

25/43 - E raeyte men ittehaze ilahehu hevah e fe ente tekunü aleyhi vekıla
( O hevesini ilahı edineni gördün mü? O halde, sen onun üzerine vekil mi olursun? )

25/44 - Em tahsebü enne ekserahüm yesmeune ev ya'kılun in hüm illa kel en'ami bel hüm edallü sebıla
( Kesinlikle onların çoğunluğu dinleyecekler veya akıllanacaklar mı sanıyorsun? Kesinlikle onlar ancak hayvan gibidirler. Bilakis onlar yol olarak daha sapıktırlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder