11 Ocak 2020 Cumartesi

Deve iğne deliğinden geçinceye kadar ...

Kur'an'da ve İncil'de, kaba madde aleminde mal ve mülk obsesyonuna tutulmuş yalancı ve inkarcı müşriklerin göklerin kapılarından geçemeyecekleri ve üst boyutlardaki süptil yaşama ve sevgiye nail olamayacakları "İyiliğin tanımı" ve "Devenin iğne deliğinden geçmesi" misali ile bildirilmektedir. Ayrıca ihtiyacından fazlasını ihtirasla çalıp gasp ederek biriktiren ve "zengin" addedilen veya kendini "zengin" addedenlerin esas itibarıyla Allah'ın ayetlerini yalanlayan kibirli inkarcılar oldukları da ayetlerde bildirilmektedir.

İncil;

40-Matthew-19-16 Adamın biri İsa'ya gelip, "Öğretmenim, sonsuz yaşama kavuşmak için nasıl bir iyilik yapmalıyım?" diye sordu.

40-Matthew-19-17 İsa, "Bana neden iyilik hakkında soru soruyorsun?" dedi. "İyi olan yalnız biri var. Yaşama kavuşmak istiyorsan, O'nun buyruklarını yerine getir."

40-Matthew-19-18 "Hangi buyrukları?" diye sordu adam. İsa şu karşılığı verdi: "'Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin,

40-Matthew-19-19 annene babana saygı göstereceksin' ve 'Komşunu kendin gibi seveceksin.'" 

40-Matthew-19-20 Genç adam, "Bunların hepsini yerine getirdim" dedi, "Daha ne eksiğim var?"

40-Matthew-19-21 İsa ona, "Eğer eksiksiz olmak istiyorsan, git, varını yoğunu sat, parasını yoksullara ver; böylece göklerde hazinen olur. Sonra gel, beni izle" dedi.

40-Matthew-19-23 İsa öğrencilerine, "Size doğrusunu söyleyeyim" dedi, "Zengin kişi Göklerin Egemenliği'ne zor girecek. 

40-Matthew-19-24 Yine şunu söyleyeyim ki, devenin iğne deliğinden geçmesi, zenginin Tanrı Egemenliği'ne girmesinden daha kolaydır.

"İyiliğin tanımı" ve "Devenin iğne deliğinden geçmesi" misali Kur'an'da ise şöyle yer almaktadır.

2/177 - Leysel birra en tüvellu vücuheküm kıbelel meşrikı vel mağribi ve lakinnel birra men amene billahi vel yevmil ahıri vel melaiketi vel kitabi ven nebiyyın ve atel male ala hubbihı zevil kurba vel yetama vel mesakıne vebnes sebıli ves sailıne ve fir rikab ve ekames salate ve atez zekah vel mufune bi ahdihim iza ahedu ves sabirıne fil be'sai ved darrai ve hıynel be's ülaikellezine sadeku ve ülaike hümül müttekun
( Yüzünüzü doğu tarafına ve batı tarafına çevirmenizde iyilik yoktur. Lakin iyilik, o Allah’a , sonraki güne, meleklere, kitaba, habercilere inananlara, sevdiklerine, yakınlarına, yetimlere, yoksula, yolda kalmışa, dilenenlere, boyunduruk içindekilere sevgiyle mal verenlere, duaya kalkanlara, zekatı verenlere, ahdettiklerinde ahdlerini ifa edenlere, zorlukta, sıkıntıda, darlıkta ve zor savaş zamanında sabredenleredir. İşte onlar doğrudurlar ve işte onlar sakınırlar. )

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın

( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

"Göğün kapıları" ifadesinin yer aldığı ayetin kodunun ( 7/40 ) nümerolojik değerinin "11" ( 7+4+0 = 11 ) olması, üst boyuta geçiş portalinin sembolü olan 11 sayısı ile uyum arzetmektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder