7 Ocak 2020 Salı

Mor ve Kırmızı

Gökkuşağında yer alan renklerin frekanslarını gösteren tabloda da görüleceği üzere Kırmızı * renk kaba madde alemi dünyadaki düşük frekansı yani nefsani duyguları ( kibir, öfke, hırs, nefret, kıskançlık vb. ) Mor renk ise üst boyutlara yönelik yüksek frekansı yani nefsaniyetten arınmış duyguları ( sevgi, şefkat, merhamet, özveri, iyilik, yardımseverlik vb. ) temsil etmektedir. Düşük frekans idrak seviyesi düşük varlıkların, yüksek frekans ise idrak seviyesi yüksek varlıkları nitelemektedir. ( * Boğa güreşlerinde matadorun elindeki kırmızı renk pelerinin boğayı öfkelendirmesi, kırmızı rengin en ilkel ve içgüdüsel duygu olan cinselliği stimüle etmesi, şeytanın kırmızı olarak resmedilmesi bu hususa örnek teşkil etmektedir. )


Çakraların renkleri de aynı sıralamaya göre olup, Kırmızı renk kaba madde bağlantısını temsil eden Kök Çakrayı, Mor renk ise üst boyut bağlantısını temsil eden Taç Çakrayı sembolize etmektedir. ( İngilizcedeki "Red" ( Kırmızı ) kelimesinin kökeni Kırmızı rengin düşük negatif frekansı, öfkeyi, tehlikeyi, reddetmeyi simgelemesine dayanmaktadır. )


Ruhsal tekamül, frekansın Kök Çakra'dan ( Kırmızı ) Taç Çakra'ya ( Mor ) doğru yükseltilmesi ve o seviyede tutulabilmesiyle gerçekleşebilmektedir. Bir başka deyişle kaba madde bağlantısının en aza indirilmesi ve kesilmesi ruhsal yükselişin anahtarı olmaktadır.

Kitabı Mukaddes'te ( Tevrat ve İncil ) "Mor" ve "Kırmızı" renk teması muhtelif ayetlerde yer almaktadır. Ayrıca bu iki renk şeytani tesirlerin sembolü olan Babil Fahişesi'nin giysisinde de görülmektedir. Bu tasvir şeytanın çakraları hedef almasını sembolize etmektedir.

2-Exodus-26-1 "Tanrı'nın Konutu'nu on perdeden yap. Perdeler lacivert, MOR, KIRMIZI iplikle özenle dokunmuş ince ketenden olsun, üzeri Keruvlar'la ustaca süslensin.

2-Exodus-28-4 Yapacakları giysiler şunlardır: Göğüslük, efod, kaftan, nakışlı mintan, sarık, kuşak. Bana kâhinlik etmeleri için ağabeyin Harun'a ve oğullarına bu KUTSAL GİYSİLERİ yapacaklar.

2-Exodus-28-5 Altın sırma, lacivert, MOR, KIRMIZI iplik, ince keten kullanacaklar."**

** Ayette "Mor" ve "Kırmızı" renklerin kutsal renkler oldukları bildirilmektedir.

66-Revelations-17-3 Bundan sonra melek beni Ruh'un yönetiminde çöle götürdü. Orada yedi başlı, on boynuzlu, üzeri küfür niteliğinde adlarla kaplı kırmızı bir canavarın üstüne oturmuş bir kadın gördüm.

66-Revelations-17-4 Kadın, MOR ve KIRMIZI giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

66-Revelations-17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.***

*** Babil Fahişesi adı verilen sembolik İblis'in kendisini kutsal olarak telkin etmesi ve insanları kendisine kul köle etmesi olgusuyla ilgilidir.

Mor ve Kırmızı renkli elbisesiyle Babil Fahişesi temsili

66-Revelations-18-12 Altını, gümüşü, değerli taşları, incileri, ince keteni, ipeği, MOR ve KIRMIZI kumaşları, her çeşit kokulu ağacı, fildişinden yapılmış her çeşit eşyayı, en pahalı ağaçlardan, tunç, demir ve mermerden yapılmış her çeşit malı, 

66-Revelations-18-16 "'Vay başına, vay!' diyecekler. 'İnce keten, MOR ve KIRMIZI kumaş kuşanmış, Altın, değerli taş ve incilerle süslenmiş Koca kent!

Ayetteki "Koca Kent" ifadesi her türlü kötülüğün merkezi haline gelmiş bir ortamı yani küresel şeytan çetesinin binlerce yıldır dünya üzerinde kurmak için sinsi gayretler içinde olduğu yapıyı sembolize etmektedir.






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder