24 Ocak 2020 Cuma

Nüzul ( İndiriliş )

"Nüzul" kelimesi "İndiriliş" anlamına gelmekte olup, bu kelime Kur'an'da, kitap ( yazı ) olarak derlenen ilahi kozmik bilgilerin vahiy mekanizmasıyla habercilerin ve insanların kalplerine iletilmesi, yerleştirilmesi olgusu için kullanılmaktadır. "Nüzul" vakası esas itibarıyla üst boyuttan açılan bir portal vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Açılan portalden kozmik bilgiler akmaktadır. ( 11. burç olan ve içinde bulunulan çağa da ismini veren Kova Burcu'nun portalden bilgi akışını sembolize ettiğine evvelce değinilmişti. )

Nüzul ( İndiriliş ) kelimesi Kur'an'da 287 kere geçmekte olup, bu sayının nümerolojik değeri 8 sayısını vermektedir. ( 2+8+7 = 17 ... "8" )

Hatırlanacağı üzere, 8 ve 11 sayıları "yeni döngü başlangıcı", "sonsuz döngü" ve "farklı boyuta geçiş portali" kavramlarının nümerolojik sembolleridir.

Internet'ten bilgi "İndirme" ( Download ) eylemi de tıpkı üst boyuttan ilahi kozmik bilgilerin indirilmesi gibi bir "Nüzul" uygulamasıdır. Internetten veri indirme hızının birimi Bps ( Byte Per Second / Bayt / Sn'dir. ) 1 Byte'ın 8 Bit'e eşit olduğu dikkate alındığında internetten veri indirme hızının değeri daima 8 sayısının katları halinde olmaktadır.

Kur'an'da ilk "Nüzul" ( İndirilme ) kökü 2/4 kodlu ayette geçmekte olup, ayetteki ilk "Nüzul" kelimesi 6., ikincisi ise 11. kelimedir. 6 ve 11 ... 6+1+1 = "8"

2/4 - Ve (1) ellezine (2) yu’minune (3) bi (4) ma (5) UNZİLE (6) iley (7) ke (8) ve (9) ma (10) UNZİLE (11) min kablik ve bil ahireti hüm yükınun

( Ve o sana İNDİRİLENE ve senden öncekilere İNDİRİLENE inananlar ve ahirete kananlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder