13 Ocak 2020 Pazartesi

Yaratılışın döngüsel yapısı

Yaratılışın ve ilahi nizamın sonsuz bir "döngüler silsilesi" olduğu Kur'an'da 8* nümerolojisi kullanılarak bildirilmektedir. ( * 8 sayısı yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngünün nümerolojik sembolüdür. )

Yaratışı "Başlatma ve döndürme" kavramlarının Kur'an'da ilk kez geçtiği ayetteki ilgili cümle 8 kelimeden oluşmaktadır.

10/4 - İleyhi merciuküm cemıa va'dellahi hakka inne (1) hu (2) yebdeü (3) el (4) halka  (5) sümme (6) yüıydü (7) hu (8) li yecziyellezine amenu ve amilus salihati bil kıst vellezine keferu lehüm şerabün min hamımin ve azabün elımün bima kanu yekfürun 
( Dönüşünüz topluca O’nadır. Allah’ ın vaadi gerçektir. Kesinlikle yaratışı o ortaya çıkarıp başlatır. Sonra o inananları ve adaletle iyilik yapanları karşılıklandırmak için onu döndürür. O inkar edenler, inkar etmiş olmalarından dolayı onlara kaynar sudan içecek ve elim azap vardır. )

"Başlatma ve döndürme" kavramlarının Kur'an'da son kez geçtiği ayetin kodunun nümerolojik değeri de 8 sayısını vermektedir. ( 8+5+1+3 = 17 ... 1+7 = 8 )

85/13 - İnnehu hüve yübdiü ve yü'ıyd 
( Kesinlikle O, O başlatır, yaratır ve döndürür, diriltir. )

"Başlatma ve döndürme" kavramlarının ikişer kez vurgulandığı 10/34 kodlu ayetin kodunun nümerolojik değeri 8 sayısını vermektedir. ( 1+0+3+4 = 8 )

10/34 - Kul hel min şürakaiküm men yebdeül halka sümme yüıydüh kulillahü yebdeül halküsümme yüıydühu fe enna tü'fekun 
( De ki: "Ortaklarınızdan yaratışı başlatan, sonra onu döndüren kimse var mıdır?" De ki: "Yaratışı Allah başlatır sonra onu döndürür. O halde nasıl döndürülürsünüz?" )

Döngü sonunda nihai dönüşün Allahü Teala'ya olduğu da 11 nümerolojisi ile 30/11 kodlu ayette bildirilmektedir.

30/"11" - Allahü (1) yebdeü (2) el (3) halka  (4) sümme (5) yüıydü (6) hu (7) sümme (8)  iley (9) hi (10) türceun (11)
( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. Sonra onu tekrarlayıp döndürür. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Ayette Allah'ı ifade eden "Allah" ismi ve "Hi" zamiri sırasıyla 1. ve 10. ( 1+0 = 1 ) kelimelerdir. Allah'ın "Birliği" ayette 1 nümerolojisiyle bildirilmektedir. Bu iki sayı da yine 11 nümerolojisi oluşturmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder