22 Nisan 2020 Çarşamba

Zulmün kaçınılmaz sonucu Tufan

"Tufan" kelimesi "Büyük sel, Felaket" anlamına gelmekte olup, ayetlerde Tufanın döngü sonunda dünyada yayılarak artan dejenerasyon sebebiyle vuku bulduğu bildirilir. Tufan kelimesinin kökünde "Fan" ( Sonlu, Sonu olan ) kelimesi bukunmakta olup kök anlamı "Sonlanma"'dır. ( Baştaki "T / Tu" eki Arapça'da sıfatı isim yapmak için kelimenin başına konulan ektir. Örnek: Zuhur ( Ortaya çıkmak ), Tezahür ( Ortaya çıkma ) )

"Tufan", negatif frekansın yani negatif titreşimlerin sebebiyet verdiği bozunmanın, yozlaşmanın ve soysuzlaşmanın ( dejenerasyon ) ilahi kader mekanizmasındaki sonucunun sembolik ifadesidir. "Tufan", her frekansta o frekansın algı ve idrak seviyesine göre farklı şekillerde tezahür eder.

Kur'an'da "Tufan" kelimesinin sadece "Suçlular" ve "Zalimler" kelimeleriyle ilintili olarak yer alması bu bağlamda dikkat çekmektedir. Yani suçun ve zulmün artması Tufanın kök sebebidir.

7/133 - Fe erselna aleyhimüt TUFANE vel cerade vel kummele ved dafadia ved deme ayatin müfessalatin festekberu ve kanu kavmen mücrimın 
( Ayrıntılı ayetler olarak üzerlerine TUFAN, çekirge, haşereler, kurbağalar ve kan gönderdik de kibirlendiler ve suçlular kavmi oldular. )

29/14 - Ve lekad erselna nuhan ila kavmihı fe lebise fıhim elfe senetin illa hamsıne ama fe ehazehümüt TUFANÜ ve hüm zalimun
( Ve Nuh' u kavmine gönderdik de onların içinde elli yıl hariç bin sene kaldı. Böylece onlar zalimlerken onları TUFAN  yakaladı. )

Her iki ayetin de numarasında, döngü sonunun sembolü olan 7 nümerolojisi bulunmaktadır.

7/133 ... 7 ve 7 ( 1+3+3 = 7 )

29/14 ... 2+9+1+4 = 16 ... 1+6 = 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder