16 Nisan 2020 Perşembe

Mixed Reality tuzağı ve Marina Abramovic

Son günlerde dünya çapında bir yazılım şirketinin, Sanal Gerçeklik ( Virtual Reality ) yazılımı ve ekipmanlarına ilişkin "Mixed Reality" ( Karıştırılmış Gerçeklik ) konseptiyle hazırladığı ve holografik lensleri tanıttığı reklam filminde Sırp bir satanist olan Marina Abramovic’e rol vermiş olması tartışılmaktadır. Internete yüklenen reklam filmi yüksek sayıda "Dislike" ( Beğenilmeme ) alınca yayından kaldırılmıştır.


Marina Abramovic

Esas itibarıyla söz konusu "Karıştırılmış Gerçeklik" kavramı ile "Satanizm" arasında çok yakın ilinti bulunmaktadır. Zira reklam filminde bir satanist olan Marina Abramovic'e* rol verilmesinin kökeninde de bu ilinti yatmaktadır. Şeytan, muhtelif yöntemler ( zihin kontrol, hipnoz, dijital teknoloji ) kullanmak suretiyle insanları "Hak"tan yani "Gerçek"ten koparmaya ve özü bir aldatma olan ilüzyona sevketmeye çalışmaktadır.

* Marina Abramovic 1974 yılında "Bana istediğinizi yapabilirsiniz." temalı ve "Rhythm-0" adlı 6 saatlik performans sergilemiştir. Performans, Abramović'in hareketsiz durmasını ve bir masada duran 72 nesneden birini kullanarak seyircinin ona her istediğini yapması konseptini içermekteydi. ( 72 sayısı Cinn! suresinin numarası olup nümerolojik değeri de sihirin ve negatif ftekansın sembolü olan 9 sayısıdır. Ayrıca Ars Goetia isimli okültizm kitabında Hz. Süleyman'ın buyruğunda olan 72 cinden bahsedilmektedir. )


Abramovic 1996 yılında "Spirit Cooking ( Ruh Pişirme )" adlı performansında satanik ritüel öğesi olan domuz kanı, anne sütü, sperm ve çeşitli vücut sıvıları kullanmıştır. Duvara domuz kanıyla ''Taze anne sütü ile taze sperm sütünü karıştırıp deprem gecelerinde için.'', ''Keskin bir biçakla sol elinin orta parmağına derin bir kesik at ve acıyı çek,'' ve ''Geceden kalma kabuslara taze sabah idrarı serpiştirin'' gibi satanik ifadeler yazmıştır. 



Küresel elit şeytanların diğer bir sözcüsü olan satanist şarkıcı Lady Gaga ile "Spirit Cooking" kapsamında kan ritüeli temalı fotolarda birlikte yer almıştır.




Abramovic, geçmişte çıplak küçük çocuklar ile çektirdiği fotolar ile pedofili mesajı vermiştir.


Abramovic'in satanizm temalı diğer bazı fotoları;








Arka plandaki çift ağaç dalı ile Baphomet'in boynuzlarını sembolize etmiştir.

31 Ocak - 26 Nisan 2020 döneminde Türkiye'de, bilinen bir üniversiteye ait müzede ve bilinen bir bankanın sponsorluğunda "Akış-Flux" adlı bir sergi açmış olması, adı geçen kurumlar itibarıyla da dikkat çekmektedir.


Marina Abramovic'in "Ben satanist değilim sanatçıyım." söylemi bariz olanın inkârı niteliğinde olup, bu davranış da şeytani karakterlerin tipik özelliğini yansıtmaktadır.

İşte şu anda insanlar, şık, göz kamaştırıcı ve cazip algısı yaratan bu gibi reklam filmleriyle gerçekten ayrıştırılmaya ve bir merkezden kontrol edilip yönlendirilebilecekleri dijital ortama "tam olarak" bağımlı hale getirilmeye ve hapsedilmeye çalışılmaktadırlar. Deneyimletilen bu Coronavirus salgını vakası da, evinde kalmak zorunda kalan insanları dijital ortama daha da fazla mecbur bırakarak bu amaca dolaylı olarak hizmet etmektedir. Nihayetinde fiziken bir araya gelmekten kaçınan, yaşamlarını tamamen dijital ortam ile sınırlandırmış ve gerçeğin ne olduğunu unutmuş bir dünya toplumunun oluşma potansiyeli söz konusudur.

Allahü Teala ayetlerinde tekamülün ve kurtuluşun "Hakk"'ka yani "Gerçek"e yönelmekte olduğunu defaatle bildirmektedir.

7/181 - Ve min men halakna ümmetün yehdune bil HAKKU ve bihı ya'dilun

( Ve yarattığımız kimselerden, GERÇEĞE yönlendiren ve onunla adil olan topluluk var. )

10/35 - Kul hel min şürakaiküm men yehdı ilel HAKK kulillahü yehdı lil HAKK e fe men yehdı ilel HAKKI EHAKKU en yüttebea em men la yehiddı illa en yühda fe ma leküm keyfe tahkümun

( De ki: "Ortaklarınızdan GERÇEĞE yönlendiren kimse var mıdır?" De ki: "Allah GERÇEĞE yönlendirir. O halde GERÇEĞE yönlendiren mi tabi olunmayı hakeder yoksa yönlendiremeyip ancak yönlendirilen mi? O halde ne oluyor size? Nasıl hükmediyorsunuz?" )

47/3 - Zalike bi ennellezine keferuttebeul BATILE ve ennellezine amenüttebeul HAKKA min rabbihim kezalike yadribüllahü lin nasi emsalehüm

( Bu, kesinlikle o inkar edenlerin BATILA tabi olmalarından ve kesinlikle o inananların Rab’lerinden GERÇEĞE tabi olmalarındandır. Allah onların misallerini insanlar için işte böyle beyan eder. )

Ayrıca Kur'an'da "Hakka" ( Gerçek ) isminde bir sure de ( 69. sure ) bulunmaktadır. Ve bu surenin ilk 3 ayetinde "Hakk" ( Gerçek ) kelimesi 3 kere tekrarlanmak suretiyle insana "Gerçeğin ne olduğu" sorusu yöneltilmekte ve insan "gerçeği düşünmeye" sevkedilmektedir.

69/1 - El hakkatu ( Gerçek )
69/2 - Mel hakkatu ( Nedir gerçek? )
69/3 - Ve ma edrake mel hakkat ( Ve sana gerçeğin ne olduğunu ne idrak ettirir? )

- "Hakk" kelimesi Kur'an'da 286 ( 2+8+6 = 16 ... 1+6 = "7" ) kere tekrarlanmaktadır.

- Hakka suresinde 52 ( 5+2 = "7" ) ayet bulunmaktadır.

- Kur'an'da "El Hakkat" ( Gerçek ) kelimesinin bir ayet olduğu tek ayet Hakka suresinin 69/1 ( 6+9+1 = 16 ... 1+6 = "7" ) kodlu ayetidir.

"7" sayısının bu şekilde tezahür etmesinin sebebi bu sayının "Döngü sonu", "Tamamlanma", "Sona erme", "Olgunlaşma / Tekâmül" kavramlarını sembolize ediyor olmasıdır. Zira tekâmül eden insan "Hakk"kı yani "Gerçeği" idrak etmiş olan insandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder