6 Nisan 2020 Pazartesi

Star Trek "Miri" 1966 ve Virüs Salgını

Star Trek isimli TV dizisinin 27.10.1966 tarihinde ilk kez yayımlanan "Miri" isimli bölümünde Atılgan isimli uzay gemisi mürettebatı Dünya'nın aynısı gibi olan bir gezegene iner. 

- Gezegen virüs kaynaklı bir hastalık nedeniyle harap olmuştur. 

- "Yaşam Uzatma" deneyleri kapsamında bir "Virüs" üretilmiş ancak yan etki oluşmuş ve virüs "Zombi Virüs"'üne dönüşmüştür.

- Virüs tüm erişkin nüfusu yok etmiştir. 

- Virüs sadece çocukları etkilememiştir.

- Bu gezegende ergenliğe girmek ölüm cezası anlamına gelmektedir.

- Dr McCoy virüse karşı bir aşı geliştirir. Ancak aşının dozajı geminin bilgisayarında kontrol edilmezse ölümcül olabilecektir.

Dizinin konusu ile mevcut Coronavirus'ün özellikleri ve ilgili küresel plan iddiaları dikkate alındığında, ilginç bir uyum dikkat çekmektedir.


- Bu virüs tüm erişkin nüfusu kısa sürede yoketmiş.


- sadece çocuklar yaşıyor.


- hiç yaşlanmayan çocuklar


- Bu gezegende bir çocuğun ergenliğe girmesi


                              - ölüm cezası demek

Ayrıca dizinin bölüm ismi olan "Miri" kelimesi bölümdeki bir kız çocuğunun ismidir. Ancak "Mirî" Arapçada "Devlete ait, Devlet hazinesine ait" anlamına gelmektedir. 1976 yılında yayımlanan ve distopik bir film olan "Logan's Run" filminde de bir çocuk doğduğunda yönetim ona el koyuyordu. Yani kimse çocuk sahibi olamıyordu. Çocukların ebeveynlerinden koparılması "mülksüzleştirme operasyonunun" bir bileşeni olarak filmlere de konu edilmiştir. 2014 yılı yapımı "The Giver" filminde de aynı tema yer almaktadır.

"Yeni Dünya" ve "Çocuk" kavramları okült ezoterizmde farklı ve dünyevi anlamlar yüklenmiş olan kavramlardır. Zira "Cennet", "Göklerin Egemenliği" ve "Çocuk" kavramları gerek Kur'an, gerek İncil ayetlerinde yer almaktadır.

40-Matthew-18-3 "Size doğrusunu söyleyeyim, dönüştürülüp, küçük çocuklar gibi olmadıkça, Göklerin Egemenliği'ne asla giremezsiniz.

56/12 - Fi cennatin na'ım ( Bolluk cennetlerinin içinde. )
....
....
56/17 - Yetufu aleyhim veldanun muhalledun ( Onların üzerinde ebedi çocuklar* dolaşırlar. )

* Dizide de "Yaşlanmayan çocuklar" konu edilmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder