26 Nisan 2020 Pazar

Horus meselesi...

Bilindiği üzere Horus karakteri, pagan Mısır mitolojisindeki "Teslis" ( Üçleme ) konseptinin bileşenlerinden biridir. Osiris, Isis ve Horus olmak üzere üç karakter yani sözde ilah bulunur. Bu pagan Teslis, İncil'deki sembolik ifadeler olan ve bambaşka anlamlar içeren Baba, Oğul ve Kutsal Ruh kelimelerine de atfedilerek İncil ayetlerinin anlamları saptırılmaktadır.

Horus, satanizmde şeytanın sembolü olup, "Her Şeyi Gören Göz" olarak tanımlanır ve "Tek Göz" ile de sembolize edilir. "Sağ el ile bir gözü kapama" hareketi bu sembolizmin bir yansımasıdır. Satanistler, şeytanı yani Horus'u, Allahü Teala ile eş tutmak suretiyle asla affı olmayan şirk günahını işlemektedirler. Zira Mülk suresinin 19. ayetinde Allahü Teala'nın "Basir" sıfatı vesilesiyle O'nun "Her şeyi Gören" olduğu bildirilmektedir. Ayette kuş misalinin yer alması da satanizmde kuş kafası ile sembolize edilen Horus'a atfen gibi görünmektedir.

67/19 - E ve lem yerev ilet tayri fevkahüm saffatin ve yakbıdne ma yumsikuhünne iller rahmanu innehu bi külli şey'in basır  ( Onların üstlerinde, saflar halinde kanat açan kuşları görmezler mi? Onları Rahman haricindeki tutmaz. Kesinlikle O herşeyi görendir. ) 

Şeytanın insanları sürekli gözetlemesi hususu A'raf suresinin 27. ayetinde belirtilmiştir.

7/27 - Ya benı ademe la yeftinennekümüş şeytanü kema ahrace ebeveyküm minel cenneti yenziu anhüma libasehüma li yüriyehüma sev'atihima innehu yeraküm hüve ve kabılühu min haysü la teravnehüm inna cealneş şeyatıne evliyae lillezıne la yü'minun
( Ey Ademoğulları, şeytan, ana babanızı, ayıplarını, çirkinliklerini onlara göstermek için onların elbiselerini soyarak onları cennetten çıkardığı gibi sizi de kesinlikle fitnelemesin. Kesinlikle o, o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Kesinlikle biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. )

Kabe'nin üzerini kapatmak için yapılması planlanan ve iki parçadan oluşan dev şemsiyenin, kapandığında "Göz" formu oluşturması şeytani bir uygulama olarak tepki görmüştür.


Aynı şekilde Mesih İsa'ya Horus anlamı yüklemek ve Mesih İsa'yı da "Başının üzerindeki Güneş" ile resmetmek suretiyle de sembolizme dayalı gizli satanizm icra edilmektedir. ( Güneşe yani Ateşe tapınma zaten satanizmin temelidir. )

                                                          
            Başında Güneş ile Horus figürü

                                                       
Başının üstünde Güneş ile resmedilen Mesih İsa figüründe, Mesih İsa'nın uzun saçlı olması da ayrıca dikkat çekmektedir. Zira İncil'de erkeğin kısa saçlı olması gerektiğinden bahsedilir.

"Horus" kelimesi "Hor / Hur"* ( Güneş, Işık, Aydınlık, Ateş ) ve "Us"** ( Ek ) kelimelerinden oluşmaktadır. Şeytanın isimlerinden olan Horus, Lucifer ( Işık Getiren / Işık Hırsızı ) olarak da anılmaktadır. İncil'in Korintliler suresinin 11-14 kodlu ayetinde şeytanın kendisini ışık meleği gibi  göstererek insanları aldattığı bildirilir.

47-2 Corinthians-11-14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir.

( * Türkçe'deki "Kor" kelimesiyle "Hor" kök kelimesi arasında anlam ilintisi bulunmaktadır. Zira, telaffuzda H ve K harfleri birbirlerini ikame edebilmektedirler. 

** Örnek : Jesus kelimesinin kökü Jes / Iys / Is kelimesidir. "Us" sadece anlam içermeyen telaffuz ekidir. Aynı şekilde Calculus kelimesinin kökü Calcul olup, "Us" kelimesi anlam içermeyen bir telaffuz ekidir.  )

Amerika'da Manhattan'da, Fransa'da ise Seine nehri üzerinde yer alan ve Özgürlük Anıtı olarak bilinen heykel okült ( batıni ) anlam itibarıyla şeytanı sembolize etmektedir. Zira, heykelin kompoziyonu yukarı kaldırdığı sağ elinde ateş ( ışık ), göğsüne yakın tuttuğu sol elinde ise kitap ( bilgi ) tutan bir kadından ibarettir. Bu kompozisyondaki gizli mesaj, "şeytanın insanı cennetten ve karanlıktan kurtarması!!, ona ışığı ve bilgiyi getirmesidir." Şeytanın, ters anlam yükleyerek kandırma metodu bu sembolizmde de görülmektedir.


Ayrıca şeytanın, kadın olarak resmedilmesi de satanizmin ilkelerinden biridir. Kur'an bu konuda şöyle bilgi aktarmaktadır.

4/117 - İn yed'une min dunihı illa inasa ve in yed'une illa şeytanen merıda
( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak kadınları çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı şeytanı çağırırlar. )

İncil'de geçen "Babil Fahişesi" kavramı da insanları ahlaksızlık, kötülük ve günah yoluna saptıran şeytanın sembolüdür.

66-Revelations-17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.

İlginçtir ki, Horus kelimesindeki Hor kökünün, "Kadın" kelimesiyle de ilintisi bulunmaktadır. Arapça'daki "Huri" kelimesine "Kadın" anlamı yüklense de Huri kelimesi aslında Ahver ( Jüpiter Yıldızı, Beyaz Yüzlü, Akıllı ) kelimesinin çoğuludur. İngilizce'deki "Whore" ve Almanca'daki "Hure" kelimelerinin "Fahişe" anlamına gelmesi de şeytan sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder