22 Nisan 2020 Çarşamba

Meryem tesiri ve COVID19 kurgusu

"Meryem" kelimesi Mesih İsa'nın annesinin ismi olarak bilinse de kök anlam olarak "İsyan, Ayaklanma" anlamı taşımaktadır. Kelime "Ma", "Ri" ve "Em" bileşenlerinden oluşmaktadır.

Ma = Olumsuzluk eki ( -değil, yok, -ma ) ( Türkçe'deki olumsuzluk eki olan "-ma" kelimesinin de kaynağıdır. )

Ri = Uyum, Rıza, İtaat ( "Riayet" kelimesi de "Ri" köküne "at/et" eki alarak türemiş bir kelimedir. "at" eki Arapça'da sonuna geldiği kelimeye "etme, yapma" anlamını kazandırır. Örnek : MüracaAT, İtaAT, MükafAT .... )

Em = Gibi olan ( Bu ek "-en" de olabilir. "Marian" kelimesindeki gibi...

"Ma" ve "Ri" kelimeleri birlikte "Mari / Meri" kelimesini oluştururlar ki bu kelime "İsyan, Ayaklanma" anlamına gelmektedir. Dolayısıyla "Meryem" kelimesi "İsyan Eden, Ayaklanan" anlamına da gelmektedir.

“"Meryem" kelimesinin İsyan” mânasındaki "Merî" ile bağlantılı olarak “Onların isyanı” anlamına geldiği de söylenmiş, fakat bu görüş bir genç kıza böyle bir ismin verilemeyeceği, Nehemya’daki (9/17) kelimenin basit bir hece birleşmesi olduğu gerekçesiyle reddedilmiştir."


Meryem suresi 19. sure olup, sure numarasının işaret ettiği olgulardan biri de "Değişim"'dir. Söz konusu "Değişim" Meryem suresinin 19. ayetinde "Mesih İsa'nın doğumu" ile sembolize edilmiştir.

19/19* - Kale innema ene rasulü rabbike li ehebe leki ğulamen zekiyya ( “Kesinlikle ben sana temiz oğlan bağışlamak için Rab’binin resulüyüm." dedi. )

* Türk milleti için bir "doğum" niteliğinde olan 1919 yılı da konu bağlamındaki uyumuyla dikkat çekmektedir.

İnşikak suresinin 19. ayetinde yer alan "Tabakadan tabakaya bineceksiniz" ifadesi de maddi olarak "Kuantum sıçramasını" ruhi olarak "İdrak seviyesi yükselişini, Değişimi, Ruhsal Yeniden Doğuşu" tanımlamaktadır. Zaten önceki iki ayette de Güneş sisteminin, ait olduğu Samanyolu galaksisinin eksenine hizalanması fenomeni olan "Kozmik Hizalanma" olayı tanımlanmaktadır. Kozmik Hizalanma bir Kuantum Sıçramasıdır.

84/17 - Vel leyli ve ma veseka ( Ve gece ve o barındırdıkları, )
84/18 - Vel kameri izet teseka  Ve Ay dizilip derlendiğinde, )
84/19 - Le terkebunne tabekan an tabekın ( Tabakadan tabakaya binip karışacaksınız. )

Bu çerçevede 20"19" yılı, insanlığın kolektif bilincinin yükselmesine bağlı olarak değişimlerin başladığı yıldır. Ancak küresel şeytanlar bu yükselişin "Küresel Gezi Olayı"'na dönüşme potansiyeli olan kitlesel bir harekete sebebiyet vereceğini bildiklerinden** virüs salgını kurgusunu uygulamaya koyarak insanları evlerine kapatmışlar ve kontrol mekanizmalarını aşamalı olarak artırmaya çalışmaktadırlar. Ancak

** Küresel şeytanlar, Kur'an ilmi, Kur'an nümerolojisi ve cinlerin kulak hırsızlığı vesilesiyle ilahi nizamın kronolojisinin bir bölümüne haiz durumdadırlar. Bu durum Rab'bin İblis'e kıyamet gününe ( ayağa kalkış gününe ) kadar süre vermiş olmasından kaynaklanmaktadır. Artık o süre dolmuştur ve şeytanlar bunu çok iyi bilmektedirler. Bu noktadan sonra artık tek yapabilecekleri kaos, panik ve korku ortamı yaratarak insanları kontrol altında tutmaya çalışmak olacaktır. Ancak bu girişimleri de başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder