10 Nisan 2020 Cuma

Okuyarak "İkiyi birlemek" ( Ruha ve öze dönüş )

Kur'an'ı anlayarak, tefekkür ederek yani her ayetin manasını düşünerek okumak ruhsal  enerji frekansının yükselmesine ve ilahi kozmik sistemden ruhsal tesirlerin daha güçlü olarak alınmasına vesile olnaktadır.

Bu çerçevede "Tilavet" kavramı önem arzetmektedir. "Tilavet" kelimesi "Manasını tefekkür ederek okumak" anlamına gelmektedir.

"Tilavet" kelimesinin Kur'an'da geçtiği ayet Bakara suresinin 2/121 kodlu ayetidir.

2/121 - Ellezine (1) ateyna (2) hüm (3) el (4)  kitabe (5) yetlune (6) hu (7) hakka (8) tilaveti (9) h (10)  ülaike yü'minune bih ve men yekfür bihı fe ülaike hümül hasirun 

( O kendilerine kitap verdiklerimiz onu gerçekten tilaveti ile okurlar. İşte onlar ona inanırlar. Kim onu inkar ederse işte onlar hasarlanırlar. )

Ayet kodunda iki adet 21 sayısının yer alması, artmış ruhsal tesiri sembolize etmekte gibidir. 21 sayısı "İkinin birlenmesi", "Düaliteden üniteye geçiş", "Maddeyi terkedip ruha dönüş", "Öze dönüş"  kavramlarının sembolüdür. Kur'an'da "Ruh" kelimesi 21 kere tekrarlanmaktadır.

Yukarıdaki ayetin, "Tilavetiyle okumak" kavramını içeren ilk cümlesinin 10 kelimeden oluşması da "1" nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

Özellikle içinde bulunulan şu döngü sonu sürecinde tüm insanların ruhsal enerji frekanslarını yükseltmeye ve özü yani birliği keşfetmeye htiyaçları bulunmaktadır. Zira "Özlemek" kelimesi köken olarak "Özünü arzulamak / Özünü aramak" anlamını içermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder