21 Nisan 2020 Salı

"Gökten indirilen kitap" yanılgısı

Kutsal kitaplar, Semavi ( Göksel ) frekanslar ile olan iletişim sonucunda ortaya çıkan ve yaratılışın kodlarını içeren yazılardır. Bu yazılara bilgisayar teknolojisi terimiyle "Yazılım" da denilebilir. Zira bilgisayar teknolojisi zaten ilahi yaratılış sisteminin primitif bir kopyasından başka bir şey değildir.

Kur'an'ın vahiy ( üst frekans iletişimi ) yoluyla aktarıldığı bilinmekle birlikte, bazı kültürlerde Tevrat'ın "üzerinde bilgilerin yazılı olduğu levhalar halinde" Haberci Musa'ya iletildiğine inanılmaktadır. Kur'an'ın A'raf suresinin 154. ayetinde yer alan "Musa levhaları aldı." ifadesi Haberci Musa'ya gökten üstünde yazılar olan levhaların indirilmesi olarak yorumlanabilmektedir.

7/154 - Ve lemma sekete an musel ğadabü ehazel elvah ve fı nüshatiha hüden ve rahmetün lillezıne hüm li rabbihim yerhebun

( Ve öfke Musa' nın üzerinden düştüğünde, levhaları aldı. Onların nushalarında Rab’lerinden korkanlar için yönlendirme ve rahmet vardı. )

Ancak Şura suresinin 51. ayetinde bildirildiği üzere, Allahü Teala'nın insan ile iletişiminde üç yöntem söz konusudur. "Vahiy, "Perde Arkası"*, "Resul" ( * Perde Arkası ifadesi, deneyimlenen olgular ve olaylardaki batıni mesajların algılanmasını tanımlamaktadır. )

42/51 - Ve ma kane li beşerin en yükellimehüllahü illa vahyen ev min verai hıcabin ev yursile rasulen fe yuhıye bi iznihı ma yeşa' innehu aliyyün hakım
( Ve Allah' ın insana kelam edip söz söylemesi, vahyen veya perde arkasından olması haricinde olmaz. Veya resul gönderir de izni ile ne dilerse vahyeder. Kesinlikle O uludur hakimdir. )

"Gökten üzerinde yazılar olan nesnel bir kitap" indirilmesi beklentisinin pagan ve şeytani bir yaklaşım olduğu Nisa suresinin 153. ayetinde Haberci Musa misaliyle bildirilmektedir.

4/153 - Yes'elüke ehlül kitabi en tünezzile aleyhim kitaben mines semai fe kad seelü musa ekbera min zalike fe kalu erinellah cehraten fe ehazethümüs saıkatü bi zulmihim sümmettehazül ıcle min ba'di ma caethümül beyyinatü fe afevna an zalik ve ateyna musa sültanen mübına
( Kitap sahipleri, sana, kendilerine gökten kitap indirmeni sual ederler. Musa' ya bundan daha da büyüğünü sual etmişlerdi de "Allah' ı bize açıkça göster." demişlerdi. Böylece zulümlerinden dolayı onları yıldırım yakaladı. Sonra, o kendilerine gelen açık delillerin ardından buzağıyı edindiler de onları bundan affettik. Musa' ya açık delil verdik. )

Ayette, kendilerine zaten resul kanalıyla Kitap ( Kur'an ) verilmiş olan müşriklerin hala "gökten nesnel kitap inmesini" bekledikleri ve bu yönde habercileri zorladıkları bildirilmektedir.

6/7 - Ve lev nezzelna aleyke kitaben fı kırtasin fe lemessuhü bi eydıhim le kalellezine keferu in haza illa sıhrun mübın
( Ve şayet sana kağıtta yazı indirmiş olsak da ona elleriyle dokunsalar, o inkarcılar "Bu kesinlikle apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

En'am suresinin 7. ayetinde ise "Kitabın, kağıda yazılmış olarak indirilmesi" yani "Yoktan bir anda ortaya bir kitap çıkması" durumunda dahi inkarcıların zaten yine inanmayacakları bildirilmektedir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder