5 Ocak 2020 Pazar

Hubble Kanunu

"Edwin Hubble, astronomik araştırmaları sonucunda evrende Samanyolu'ndan başka galaksilerin de olduğunu, ayrıca bu galaksilerin Güneş sistemi'nden gitgide uzaklaştığını keşfetmiştir. Hubble'ın en büyük başarısı, bu uzaklaşmanın galaksiler arasındaki mesafeyle doğru orantılı olduğunu keşfetmesidir. Yani, bir galaksi diğerine ne kadar uzaksa o kadar büyük bir süratle uzaklaşmaktadır.

Hubble Kanunu şu formülle ifade edilmektedir.

Hız = Hubble Sabiti x Mesafe. 

Hubble Sabiti, evren genişleme oranını verir. Zamanla değişiklik gösterir. Şu an kabul edilen HUbble Sabiti değeri 1 megaparsek için 70 km/s'dir."



Furkan suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Güneş'in belirli bir yöne doğru çekilmekte olduğu" yani bulunduğu konumdan sürekli olarak uzaklaştığı ifadesi yer almaktadır.

25/45 - E lem tera ila rabbike keyfe meddez zıll ve lev şae le cealehu sakina sümme cealneş şemse aleyhi delıla 
( Rab’binin gölgeyi nasıl çekip uzattığını görmüyor musun? Ve şayet dileseydi, onu hareketsiz kılardı. Sonra, Güneş’i onun üzerine delil kıldık. )

25/46 - Sümme (1) kabadna (2) hü (3) iley (4) na (5) kabdan (6) yesıra (7)
( Sonra onu, yavaş çekmeyle kendimize çekeriz. )

Güneş'in "çekilmesi" kavramının geçtiği ayette "7" kelime bulunması Hubble Sabiti olan 70 km/sn değerinin nümerolojik değeriyle ( 7+0 = 7 ) uyum arzetmektedir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder