4 Haziran 2020 Perşembe

Akademizm ve Kariyerizm meselesi

"Akademizm" ve "Kariyerizm", öz anlamlarından saptırılmış ve küreselcilerin kontrol sisteminin iki önemli unsuru haline gelmiş iki kavramdır. Bu kelimelerin gerçek anlamları incelenecek olursa ;

"Akademi" ( Academy ) kelimesi, "Aka" ( Gök, Sonsuz Ruh, Akış, Bilgi ) ve "Demi" ( Halk, Toplum ) kelimelerinden oluşmakta olup "Bilgi Toplumu" anlamına gelmektedir.

Kökünde "Aka" kelimesini içeren diğer iki önemli kelime de "Akaşa" ( Göksel, Göksel "Akış"* ) ve "Akasya" ( Acacia ) ( Bir ağaç ismi ancak köünde sonsuz ruh ve bilgi anlamı bulunmakta ) kelimeleridir. "Akasya" ayrıca okültimzde de "Sonsuz ruhun ve bilginin" sembolüdür. ( * "AKmak" kelimesinin de "Akaşa" kelimesiyle, "Bilgi akışı" anlamı mahiyetinde ilintisi bulunmaktadır. )

Arapça'daki "Akl" ( Akıl, Ruh ve bilgiyle ilgili olan ) kelimesinin de içerdiği anlam itibarıyla "Ak / Aka" kökünden geliyor olması kuvvetle muhtemeldir.

2/44 - E te'mürunen nase bil birri ve tensevne enfüseküm ve entüm tetlunel kitab e fe la tA'KILUN
( Kitabı okuduğunuz halde, insanlara iyiliği emredersiniz de nefislerinizi unutur musunuz? O halde AKIL etmez misiniz? )

Ayette kitabın okunması durumunda bilgini alınması ve ruhun bu bilgiyle dolması gerektiği yani "Akledilmesi" gerektiği bildirilmektedir. "Akl" kelimesinin "Akil" ( Yiyen ) kelimesiyle benzeşmesinin sebebi, her iki kelimenin de "İçine alma" anlamını içermesindendir. "Akl" kelimesi "Bilgiyi içe alma" anlamını içerirken, "Akil" kelimesi "Yiyeceği içe alan, Yiyen" anlamını içermektedir.

Ancak tüm insanları içine alan sonsuz ve sınırsız bilgi imkanı olması gereken "Akademi" kelimesi maalesef anlamını şeytani düşünceler içinde olan küresel elitin belirlediği ve kontrol ettiği bir kavram halini almıştır. İçinde bulunulan düzende bir olgunun "Akademik" sayılabilmesi için mutlak surette şeytani felsefeye ve küresel planlara hizmet ediyor olması gerekmektedir. Bunun dışındaki amaçlarla, tarafsızca ve salt insanlık yararına yapılan bilimsel çalışmalar maalesef itibarsızlaştırılmakta, bilimsel addedilmemekte ve hatta bu araştırmalara imkan verilmemektedir. Bugün birçok araştırmacıya, istedikleri konularda araştırma yapmalarına resmi anlamda izin verilmediği bilinmektedir. Örneğin lisansüstü tezi için araştırma konusunu konseye sunan bir araştırmacı, "Bu konuda araştırma yapamazsınız. Araştırma yapabileceğiniz konular şunlardır." cevabıyla karşılaşabilmektedir. Bu durum açıkça göstermektedir ki "insanların bilgileri sadece bilinmesi istenenler ile sınırlanmaktadır." Böylelikle ortaya toplumu doktrine etmeye çalışan "Akademisyen" ünvanlı birçok sistem görevlisi çıkmaktadır. Bu husus Kur'an'da "gerçek bilginin gizlenmesi" kavramıyla bildirilmiştir.

2/42 - Ve la telbisül hakka bil batılı ve tektümül hakka ve entüm ta'lemun
( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve bile bile gerçeği gizlemeyin. )

2/146 - Ellezine ateynahümül kitabe ya'rifunehu kema ya'rifune ebnaehüm ve inne ferıkan minhüm le yektümunel hakka ve hüm ya'lemun
( O kitap verdiklerimiz, onu oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Kesinlikle onlardan bir kısmı bile bile gerçeği gizlerler. )

Toplum kontrolü mekanizmalarından olan diğer bir kavram da "Kariyerizm"dir. "Kariyer" ( Career / Carriere ) kelimesi "Hızlı hareket eden, Akıp giden, Yol" anlamlarını içermektedir. ( "career" kelimesinin kökünde "Car" ( Araba, Hareket ettiren, Gelen, Getiren ) kelimesi bulunmaktadır. Arapça'daki "Ansızın gelen bela, İlerleyen asker güruhu" anlamlarında kullanılan "Karia" kelimesinin kökünde de "Kar" kelimesi bulunmaktadır. ( "Carrrior" ( Taşıyıcı ), "Cargo" ( Kargo, Yük ) kelimeleri de "Kar" kökünü içermektedir. ) 

Konuşma dilinde "Meslek" anlamında kullanılan "Kariyer" kelimesi aslında "Meslek" kelimesiyle aynı anlamı taşımaktadır. Zira "Meslek" daha doğrusu "Maslak" ( Ma ( Ne ) + Selek ( İçine giren, Sokulan, Akan ) ) kelimesi Arapça'da "Yol, Su Yolu, Rota, Akım, Akış" anlamlarını barındırmaktadır. "Kariyer" veya "Meslek" kelimeleri "Tutulan Yol, Profesyonel Meşgale Alanı" anlamında kullanılmaktadır. Kur'an'da "Kar" kökü "Karyet" ( Şehir, İnsanların akıp geldikleri yer ) ve "Karia" ( Ansızın gelen, akan ) kelimelerinde yer almaktadır.

Ancak "Kariyer" kavramı da maalesef, eğitim ve iş yaşamını kontrol altında tutan küreselcilerin kapsam kısıtlamasından nasibini almıştır. Bugün "kariyer yapmak" olarak zikredilen ifade "Akademik alanda veya iş hayatı denen kapitalist ticaret ortamında ünvan sahibi olmak" ifadesiyle sınırlandırılmıştır. Söz konusu ayrıştırıcı "Ünvanlar" da zaten küreselciler ve onların kurumlardaki, şirketlerdeki neferleri tarafından önceden belirlenmiş standartlara ve küresel hedeflere uyum kriterlerine göre verildiğinden dolayı gerçek anlamda "Kariyerizm" tezahür edememektedir. 

Öte yandan, gerçekten toplum yararına faaliyetlerde bulunmak isteyen, bu yönde ilmi araştırmalar yapan insanlar da zaten ne akademik ünvana ne de kariyerle ilgili ünvana ne de bu sistemin sağladığı maddi imkanlara ihtiyaç duymamaktadırlar. Onlar sadece ve sadece Allah rızası için ve O'nun doğru yolunda olabilmek için çalışmaktadırlar.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder