2 Haziran 2020 Salı

Gemini ... Cem'ani ve 11

Zodiac burçlarından biri olan "Gemini" burcu "İkizler" burcu olarak bilinir. Gemini kelimesinin, Arapça'daki "Cem'ani" ( Cem ( Toplanma ) + Ani ( İki ) - Bir araya gelmiş iki, Toplanmış iki ) kelimesinden türemiş olması kuvvetle muhtemeldir. 

"Cem'ani" ( İki Topluluk ) kelimesi Kur'an'da üç ayette yer almakta olup, bu kelimenin ilk kez geçtiği ayetin numarasının ( 155 ) nümerolojik değeri 11 olmaktadır. Gemini burcunun sembolü de altında ve üstünde iki adet yay* bulunan 11 sayısına benzemektedir. ( 11 sayısı farklı boyuta geçiş portalının nümerik sembolüdür. )


* "İki adet yay" kavramı portal açılması vesilesiyle ilahi kozmik bilgi akışını ( vahiy sürecini )  sembolize eden bir kavramdır. Yani farklı frekans ( boyut, alem ) ile iletişim, karşılaşma, temas söz konusudur.  

53/9 - Fe kane kabe kavseyni ev edna ( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. )
53/10 - Fe evha ila abdihi ma evha  ( Böylece kuluna o vahyettiğini vahyetti. )

"Cem'ani" kelimesinin yer aldığı ayetler.

3/155 - İnnellezine tevellev minküm yevmel tekal CEM'ANİ innemestezellehümüş şeytanü bi ba'dı ma kesebu ve lekad afallahü anhüm innellahe ğafurun halım
( İKİ TOPLULUĞUN karşılaştığı gün, o sizlerden yüz çevirenler. Kesinlikle şeytan, o kazandıklarından sonra onların ayaklarını kaydırmak istedi. Allah onları affetti. Kesinlikle Allah affedendir yumuşaktır. )

3/166 - Ve ma esabeküm yevmeltekal CEMA'Nİ fe bi iznillahi ve li ya'lemel mü’minın
( Ve o size İKİ TOPLULUĞUN karşılaştığı günde isabet eden Allah’ ın izni iledir ve inananları bilmesi içindir. )

26/61 - Fe lemma terael CEM'ANİ kale ashabü musa inna le müdrakun
( İKİ TOPLULUK birbirlerini gördüklerinde, Musa' nın arkadaşları "Kesinlikle biz yetişildik, yakalandık." dediler. )

Ayetlerdeki muhtelif anlamlardan biri de döngü sonunda açılacak portal vesilesiyle insan ve cin topluluklarının son bir mücadele için karşı karşıya gelmesi olabilir. ( Musa'nın kavmiyle ilgili misalin yer aldığı ayette de esas itibarıyla şeytanlarla karşılaşan inananlar topluluğundan bahsedilmektedir. Ayrıca inananlar Musa'nın asasıyla boyut portalı açması ( denizin yarılması olarak tasvir edilir. ) vesilesiyle kurtulmuşlardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder