18 Haziran 2020 Perşembe

Huruc ( Çıkış ) nimeti

Reenkarnasyon süreçleri boyunca dünya hayatındaki mükellefiyetlerini ifa etmiş ve bu vesileyle tekamül safhasına ermiş inananlar "Huruc" ( Çıkış ) nimetine nail olmaktadırlar. "Çıkış", kaba madde  frekansı / planı olan dünyadan yarı süptil frekans / plan olan üst boyut ( Cennet / Sirius / Sevgi Planı ) geçişi ifade etmektedir. Madde alemi olan kainattaki her planda sürecini tamamlayan varlıklar "Çıkış" vesilesiyle bir üst plana geçiş yaparlar. Üst plana geçiş ile birlikte varlıkların maddi yapıları değişerek süptilleşir. Kaba madde planının üstündeki yarı süptil planın üstünde ise süptil planlar bulunmakta olup, bu aşamadan sonra varlıklar Öz Varlıklarının tam bilincine varmak suretiyle ilahi nizamda vazife almaya yani Vazifeli Varlık ( Melek ) olmaya hazır hale gelirler. ( Evvelki bölümlerde de iade edildiği üzere, Kaba, Yarı Süptil ve Süptil madde formlarının sezgisi, kaba madde planı olan dünyada "suyun üç hali" ( katı, sıvı, gaz ) ile misallendirilmiştir.

Reenkarnasyon süreçleri boyunca nefsaniyet ve kibir olgularından arınamamış ve dolayısıyla döngü sonu itibarıyla tekamülünü tamamlayamamış olan varlıklar ise "Huruc" ( Çıkış ) nimetine nail olamayıp tekrar kaba madde planı olan dünyada reenkarnasyon süreçlerine tab tutulurlar. İşte bu fenomen de Dünya olarak bilinen kaba madde planının esas itibarıyla Cehennem olduğu gerçeğini ispatlar. Zira ilk insan Adem daha başlangıç safhasında nefsaniyetine yenik düşmüş ve yarı süptil plan olan Cennetten "çıkarılarak" kaba madde planı olan Dünyaya yani Cehenneme intikal ettirilmişti. Kutsal kitaplarda gerçek yaşam planı olan cennetten çıkış ölüm olarak ifade edilir. Bir başka deyişler kaba madde planı dünyadaki mevcudiyet ölüm olarak tanımanır.

Tevrat 1-Genesis-3-3 "Ama Tanrı, 'Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz' dedi."

Kuran 39/30 - İnneke meyyitün ve innehüm meyyitun ( Kesinlikle sen ölüsün ve kesinlikle onlar da ölüler. )

Zira Kur'an'da "Huruc" ( Çıkış ) kavramı "ölümden diriliş" tasviriyle bildirilir. İlgili ayetler şöyledir.

50/11 - Rizkan lil ıbadi ve ahyeyna bihi beldeten meyta kezalikel HURUC
( Kullar için rızık olarak. Onunla ölü beldeyi dirilttik. İşte ÇIKIŞ böyledir. )

Ayetin numarası 11 olup bilindiği üzere 11 sayısı farklı boyuta geçiş portalının ve döngünün sembolüdür.

50/42 - Yevme yesmeunes sayhate bil hakk zalike YEVMÜL HURUC
( O gün çığlığı gerçekten duyarlar. Bu ÇIKIŞ GÜNÜDÜR. )

50/43 - İnna nahnu nuhyi ve numitu ve ileynel mesır
( Kesinlikle biz, bizler diriltiriz ve öldürürüz. Varış yeri bizedir. )

"Huruc" kelimesinin yer aldığı ayetin kodunun ( 50/42 ) nümerolojik değeri yine 11 ( 5+0+4+2 = 11 ) sayısını vermektedir.

65/2 - Fe iza belağne ecelehünne fe emsikuhünne bi ma'rufin ev farikuhünne bi ma'rufin ve eşhidu zevey adlin minküm ve ekımuş şehadete lillahi zaliküm yu'azu bihi men kane yü'minu billahi vel yevmil ahıri ve men yettekıllahe yec'al lehu MAHRECEN
( Böylece vadelerine eriştiklerinde, onları iyilikle tutun veya onları iyilikle ayırın. Sizden adil iki kişiyi şahit kılın. Allah için şahitliğe kalkın. Allah’a ve sonraki güne inanan kimseye öğütlenen budur. Kim Allah’tan sakınırsa, ona ÇIKIŞ oluşturur. )

"Mahrecen" kelimesi "Hurc" kökünden gelmekte olup "Çıkma" anlamını taşır. Ayetin sure numarası 65 olup, yine 11 ( 6+5 =11 ) nümerolojisi dikkat çekmektedir.

30/25 - Ve min ayatihı en tekumes semaü vel erdu bi emrih sümme iza deaküm da'veten minel erdı iza ENTÜM TAHRUCUN
( Ve göğün ve yerin O’nun emri ile ayakta durması O’nun ayetlerindendir. Sonra SİZİ YERDEN ÇAĞRI OLARAK ÇAĞIRDIĞINDA, O ZAMAN SİZLER ÇIKARSINIZ. )

Tekamüllerini tamamlayamamış olmalarından dolayı kaba madde planı dünyadan yani cehennemden çıkamayıp tekrar reenkarnasyon süreçlerine tabi olacakların durumu ise ayetlerde şöyle bildirilir.

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha LA TÜFETTEHU LEHÜM EBVABÜS SEMAİ VE LA YEDHULUNEL CENNETE *hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın
( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, ONLARA GÖĞÜN KAPILARI AÇILMAZ açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

* Ayette cennetin evrendeki bir başka yıldız sistemi ve süptil madde planı olduğu da bu vesileyle bildirilmektedir.

Ayetin kodunun ( 7/40 ) nümerolojik değeri 11 ( 7+4+0 = 11 ) sayısını vermektedir.

22/22 - KÜLLEMA ERADU EN YAHRUCU MİNHA min ğammin ÜIYDU FİHA ve zuku azabel harık
( Gamdan dolayı, oradan her ÇIKMAYI İSTEDİKLERİNDE ORAYA GERİ DÖNDÜRÜRLER. Tadın yakıcı azabı. )

Ayette inkarcılara "Çıkış" olmadığı ve her çıkmak istediklerinde kaba madde planında tekrar tekrar enkarne olacakları bildirilmektedir. Ayetin kodunun ( 22/22 ) nümerolojk değeri 8 olup, bu sayı hem yeni döngü başlangıcının hem de "sonsuz döngünün" sembolüdür.

45/35 - Zaliküm bi ennekümüttehaztüm ayatıllahi hüzüven ve ĞARRATKÜMÜL HAYATÜD DÜNYA FEL YEVME LA YUHRACUNE MİNHA ve la hüm yüsta'tebun
( Bu, kesinlikle Allah' ın ayetlerini alay edinmenizdendir. SİZİ DÜNYA HAYATI ALDATTI. ARTIK BUGÜN ORADAN ÇIKARILMAZLAR. Onların özürleri de istenmez. )

Ayette dünya hayatının inkarcıları aldattığı yani inkarcıların dünyanın cehennem olduğunu anlayamadıkları, dünyevi ve nefsani olgulara gark oldukları ve tekamül edemedikleri için de dünya cehenneminden çıkamayacakları bildirilmektedir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder