Çeviri

Thursday, June 11, 2020

Parmaklardaki enerji, Mudralar ve Salvatella

Parmaklar, bedendeki kozmik enerji noktalarıdır. Her parmağın farklı enerji akışı sağlayan özelliği bulunmakta olup, parmakların farklı psikolojik durumlara göre içgüdüsel olarak kodlanmış duruşları ve hareketleri Hinduizm'de* Mudra ( Mühür ) olarak adlandırılmaktadır. ( * Hinduizm'in pagan inanç anlayışı ayrı bir husus olup, hangi düşünce sistemi ve inanç akımı söz konusu olursa olsun faydalanılan öz bilginin Allahü Teala'nın bahşettiği Kur'an ilmi olduğu aşikardır. Dolayısıyla mevcut bilginin incelenmesi mutlak surette yeni açılım ve zihinsel gelişim sağlayacaktır. )

Parmakların yaydıkları kozmik enerjiler ve sembolize ettikleri anlamlar şöyledir.

Baş Parmak

Evrensel bilgelik ve zeka ile ilnitili olup, kaynak enerjiye bağlanmaya ve bu enerjiyi anlamaya yarar.  Baş parmak, Solar Çakra'yı ve değişen nefsi ( ego ) temsil etmekte olup ateş elementine bağlıdır. 

İşaret Parmağı

Jupiter parmağı olarak da anılmakta olup, bilgelik ve genişlemeyi temsil eder. Sükunet kaynağı olan İşaret Parmağı hava elementine ve Kalp Çakrasına bağlıdır.

Orta Parmak

Orta parmak Satürn gezegen enerjisine bağlıdır. Sorumluluk bilincini ve amaçlara sadakati sembolize eder. İlişkilerde güzellik, sabır ve anlayış getirerek ilişkileri güçlendirir.  Ether – Akaşa elementi ve Boğaz Çakrasıyla bağlantıdadır.

Yüzük Parmağı

Güneş ve Uranüs gezegen enerjilerini taşır. Güneş, yaşam enerjisi, sağlık ve cinselliği sembolize ederken, Uranüs sinir sisteminin rahatlamasını sağlar, sezgi ve hisleri güçlendirir. Toprak elementine ve Kök Çakraya bağlıdır.

Serçe Parmak

Merkür gezegenine bağlıdır. Pratik düşünceyi, iletişimdeki berraklığı, sezgiselliği, ruhsal gelişimi temsil eder. Serçe parmak su* elementine ve kuyruk sokumuna bağlıdır. ( * Su, evrensel veri tabanı olup, Serçe Parmak ilahi kozmik bilgilere açılan bir kapı niteliğindedir. )

"Salvatella Vein" ( Salvatella Damarı ) küçük parmağın arka tarafında yer alan toplardamara verilen isim olup, antik zamanlarda bu damardan kan akıtılması yoluyla melancholy* ve hypochondria * hastalığının tedavi edildiği bilgisi kayıtlarda mevcuttur. ( * Melancholy ve Hypochondria depresyon, endişe, üzüntü, karamsarlık ve ümitsizlik semptomlarıyla tezahür eden psikolojik hastalıklardır. )

"Salvatella" kelimesi "Salvat" ( Kurtarmak / Kurtarış ) ve "Ella" ( Küçültme soneki ) kelimelerinden oluşmaktadır. Kök kelime olan "Salvat" kelimesi Arapça'daki "Salavat" ( Dua, Rica, Şükür ) ve İngilizce'deki "Salvation" ( Kurtarış ) kelimelerinin de köküdür. Serçe parmaktaki damarın, "Kurtuluş" kelimesiyle ilintilendirilmesi oldukça dikkat çekicidir. Türkçe'deki "Salmak" ( Kurtarmak, Serbest bırakmak ) kelimesinin kökü de "Salavat" ve "Salvation" kelimelerindeki "Sal" köküdür.

Kur'an'da "Parmak" kelimesi "Benan" ( Parmaklar ) ve "Enamil" ( Parmak uçları ) kelimeleriyle yer almaktadır.

3/119 - Ha entüm ülai tühıbbunehüm ve la yühıbbuneküm ve tü'minune bil kitabi küllih ve iza lekuküm kalu amenna ve iza halev addu aleykümül enamile minel ğayz kul mutu bi ğayzıküm innellahe alimün bi zatis sudur
( Ha sizler öylesiniz ki, kitabın hepsine inanmanıza rağmen onları seversiniz de onlar sizi sevmezler. Size rastladıklarında, "İnandık." derler. Yalnız kaldıklarında ise, kinden, öfkeden üzerinize parmak uçlarını ısırırlar. De ki: "Kininizle, öfkenizle ölün." Kesinlikle Allah göğüslerin sahip olduğunu bilendir. )

Ayette "Gayz" ( Kin, öfke, dargınlık ) duygusu ile "parmaklar / parmakların ısırılması" kavramları arasında ilinti kurulmuş olması dikkat çekmektedir. Parmağın ısırılması ve muhtemelen de kan akıtılması yoluyla kin ve öfke duygularının ( melankoli, depresyon ) bastrılmasına işaret ediliyor olabilir.

8/12 - İz yuhıy rabbüke ilel melaiketi ennı meaküm  fe sebbitüllezıne amenu seülkıy fı kulubillezıne keferur ru'be fadribu fevkal a'nakı vadribu minhüm külle benan
( Zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle ben sizinle birlikteyim. İnananlara sebat verin. İnkarcıların kalplerine korku atacağım. O halde boyunlarının üstüne vurun ve onların tüm parmaklarına vurun." diye vahyediyordu. )

Ayette "korku" duygusunun tezahürü için "parmaklara vurulması" kavramından bahsedilmektedir.

İncil'in Mark suresinde de Mesih İsa'nın "parmaklarını" kullanarak şifa enerjisi vermesinden bahsedilmektedir.

41-Mark-7-32 Ona sağır ve dili tutuk bir adam getirdiler, elini üzerine koyması için yalvardılar.
41-Mark-7-33 İsa adamı kalabalıktan ayırıp bir yana çekti. Parmaklarını adamın kulaklarına soktu, tükürüp onun diline dokundu.
41-Mark-7-34 Sonra göğe bakarak içini çekti ve adama, "Effata", yani "Açıl!" dedi.
41-Mark-7-35 Adamın kulakları hemen açıldı, dili çözüldü ve düzgün bir şekilde konuşmaya başladı.

John  suresinin aşağıdaki ayetinde de "Parmak" kelimesiyle "İman" kelimesi ilintilendirilmiştir.

43-John-20-27 Sonra Tomas'a, "Parmağını uzat" dedi, "Ellerime bak, elini uzat, böğrüme koy. İmansız olma, imanlı ol!"



No comments:

Post a Comment