28 Haziran 2020 Pazar

İndellah ve Ledünn ilmi

"İnd" kelimesi "Dahil olunan yer, İç, Yan, Taraf" anlamlarını içermekte olup, "İnd" kökü aşağıdaki kelimelerde de yer almaktadır. 

INDian / INDigenous = Yerli, İçinden olan INTernal = İçsel 
ENDokrin = İçsalgı 

Kur'an'da yer alan "İnd" kelimesi ise Allahü Teala ile ilintili olarak geçtiği yerlerde "Zamandan münezzeh manevi ve sonsuz mekân, Rab'bin yanı, tarafı" anlamlarını içermektedir. 

"İnd" kelimesi Kur'an'da 197 kere tekrarlanmakta olup, bu sayının nümerolojik değeri 8 ( 1+9+7 = 17 ... 1+7 = 8 ) olmaktadır. 8 sayısı da yeni döngü başlangıcının, sonsuz döngünün ve sonsuzluğun sembolü olup "Allah'ın indindeki" sonsuzluğu da sembolize etnektedir.

Kur'an'da ilk "İnd" kelimesi 2/54 kodlu ayette geçmektedir. Ayet kodunun nümerolojik değeri farklı boyuta geçiş portalının sembolü olan 11 ( 2+5+4 = 11 ) sayısını vermektedir.

2/54 - Ve iz kale musa li kavmihı ya kavmi inneküm zalemtüm enfüseküm bittihazikümül ıcle fe tubu ila bariiküm faktülu enfüseküm zaliküm hayrun leküm İNDE BARİİKÜM fe tabe aleyküm innehu hüvet tevvabür rahim
( Ve zamanında Musa kavmine "Ey kavmim siz buzağıyı kendinize edinerek kesinlikle nefislerinize zulmettiniz. O halde tevbe edip güzel yaratanınıza tabi olun da nefislerinizi öldürün. Bu, güzel YARATANINIZIN İNDİNDE size hayırlıdır." dedi. Böylece üzerinize tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir. ) 

2/94 - Kul in kanet lekümüd darul ahıratü İNDELLAHİ halisaten min dunin nasi fe temennevül mevte in küntüm sadikın
( De ki: "Eğer ALLAH'IN İNDİNDE, ahiret yurdu insanların dışında size halis kılınmışsa, o halde, eğer doğrularsanız ölümü temenni edin." )

4/134 - Men kane yürıdü sevabed dünya fe INDELLAHİ sevabüd dünya vel ahırah ve kanellahü semıan besıra
( Kim dünya sevabını isterse, dünyanın ve ahiretin sevabı ALLAH'IN İNDİNDENDİR. Allah duyandır, görendir. )

6/109 - Ve aksemu billahi cehde eymanihim le in caethüm ayetün le yü'minünne biha kul innemel AYATÜ INDELLAHİ ve ma yüş'ıruküm enneha iza caet la yü'minun
( Ve kendilerine ayet gelirse, ona kesinlikle inanacaklarına kuvvetli yeminleriyle Allah’a yemin ettiler. De ki: "Kesinlikle ki AYETLER ALLAH'IN İNDİNDENDİR. Kesinlikle o geldiği zaman dahi inanmayacaklarını size ne farkettirir?" )

Kur'an'da "İnd" ile benzer anlama gelen bir kelime de "Ledünn" kelimesidir. İlahi kozmik bilgilere ( Akaşa kayıtları ) bir başka ifadeyle gayba* ( bilinmeyene ) ilişkin yapılan semantik ve nümerolojik araştırmalar "Ledünn İlmi" olarak anılmaktadır.

( * 53/35 - E indehu ilmul ğaybi fe hüve yera ( Gaybın ilmi onun indindedir de o mu görür? ) )

Kehf suresinin 65. ayetinde "İnd" ve "Ledünn" kelimeleri ilk ve son kez birlikte yer almaktadırlar. Ayetteki "İnd" kelimesi 11. kelimedir.

18/65 - Fe (1) veceda (2) abden (3) min (4) ıbadi (5) na (6) ateyna (7) hü (8) RAHMETEN (9) MİN (10) İNDİ (11) NA ve allemnahü MİN LEDÜNNA ILMA 
( Kullarımızdan kendisine İNDİMİZDEN RAHMET ve İNDİMİZDEN İLİM öğrettiğimiz bir kulu buldular. )

Ayette kozmik ilmin Allah'ın indinden olduğu tekrar vurgulanmaktadır.

20/99 - Kezalike nekussu aleyke min enbai ma kad sebak ve kad ateynake MİN LEDÜNNA ZİKRA
( O geçmiş olan haberleri sana işte böyle anlatıyoruz. Sana İNDİMİZDEN HATIRLATMA verdik. ) 

21/17 - Lev eradna en nettehıze lehven lettehaznahü MİN LEDÜNNA in künna faılın
( Şayet oyun ve eğlence edinmek isteseydik, onu İNDİMİZDEN EDİNİRDİK. Eğer yapanlar olsaydık. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder