21 Haziran 2020 Pazar

Portal sembolleri ( Kapı, Mağara ve Delik ) 

Farklı boyuta açılan portal fenomeni Kur'an'da Göğün Kapıları ( Ebvabüs Sema ), Mağara ( Kehf / Meğarat ) ve Delik ( Nakb ) kelimeleriyle tasvir edilmektedir. 

1- GÖĞÜN KAPILARI ( EBVABÜS SEMA ) 

7/40 - İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil mücrimın 
( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle  açılmaz. Deve iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )  

Kur'an'da "Ebvabes sema" ( Göğün kapıları ) kavramının ilk kez geçtiği bu ayetin kodunda ( 7/40 ... 7+4+0 = 11 ) 11 nümerolojisi bulunmaktadır. Bilindiği üzere 11 sayısı farklı boyuta geçiş portalının, düalitenin ve döngünün sembolüdür. )

54/11 - Fe fetahna ebvabes semai bi main münhemir 
( Böylece akıp dökülen su ile göğün kapılarını açtık. ) 

Kur'an'da "Ebvabes sema" ( Göğün kapıları ) kavramının ikinci kez geçtiği bu ayetin kodunda ( 54/11 ... 5+4+1+1 = 11 ) ve ayet numarasında ( 11 ) 11 nümerolojisi bulunmaktadır.

78/19 - Ve futihatis semau fe kanet ebvaben 
( Ve gök açılmıştır da kapı kapı olmuştur. ) 

2- MAĞARA ( KEHF, MEĞARAT ) 

Antik çağlarda bazı mağaralarda, derin trans haline girilmesi ve beyin dalgası frekansının yükseltilmesi vasıtasıyla Suggestology ( Telkinbilim ) adı verilen mistik eğitimler yapıldığı bilinmektedir. Beyin dalgası frekansının alfa seviyesinden beta seviyesine çıkarılmasının öğrenme kapasitesini katladığı bilinmektedir. 

Kur'an'da Mağara ( Kehf / Mağerat ) kelimesi sığınılacak yer ve kozmik bilgi akışının olduğu yer anlamlarına da işaret etmektedir. 

9/57 - Lev yecidune melceen ev meğaratin ev müddehalen le vellev ileyhi ve hüm yecmehun ( Şayet sığınılacak yer veya mağaralar veya girilebilecek yerler bulsalardı, ona doğru yüz çevirirlerdi ve koşarlardı. ) 

18/9 - Em hasibte enne ashabel kehfi ver rakımi kanu min ayatina aceba 
( Sen mağara sahiplerinin ve deri levhaların kesinlikle şaşılacak ayetlerimizden olduklarını mı sandın? ) 

Ayette "mağara" ve "deri levha" kavramlarının birlikte kullanımı "ilahi kozmik bilgi akışına" işaret etmektedir. 

18/10 - İz evel fityetü ilel kehfi fe kalu rabbena atina min ledünke rahmeten ve heyyi' lena min emrina raşeda 
( Zamanında genç adamlar mağaraya sığındılar da "Rab’bimiz bize indinden rahmet ve işimizden doğruluğa kolaylık ver." dediler. ) 

18/11 - Fe darabna ala azanihim fil kehfi sinıne adeda 
( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik. ) 

Kehf ( Mağara ) suresinin 11. ayetinde açıkça mağaradakilere ilahi kozmik ilim ( bilgi ) bahşedildiği bildirilmektedir. Ayrıca "Kehf" ( Mağara ) kelimesinin geçtiği bu ayetin kodunda ( 18/11 ... 1+8+1+1 = 11 ) ve numarasında ( 11 ) 11 nümerolojisi bulunmaktadır.

18/12 - Sümme beasnahüm li na'leme eyyül hızbeyni ahsa li ma lebisu emeda 
( Sonra bu iki gruptan hangisinin, kaldıkları süreyi daha iyi sayacağını bilmek için onları dirilttik. ) 

Ayette mağarada zamanın daha farklı algılandığı bildirilmektedir. Time Distortion adı verilen bu fenomen hipnotik trans halinde veya uzay zamanda yolculuk halinde tezahür etmektedir. Bu noktada mağaranın boyutlar arası portal niteliği taşıyan Wormhole'ün ( Solucan Deliği ) yerdeki projeksiyonu olma ihtimali oluşmaktadır. 

18/16 - Ve izı'tezeltümuhüm ve ma ya'büdune illallahe fe'vu ilel kehfi yenşur leküm rabbüküm min rahmetihı ve yüheyyi' leküm min emriküm mirfeka 
( Ve eğer onlardan ayrılıp uzaklaştıysanız ve Allah' ın haricindekine kulluk etmezseniz, o halde mağaraya sığının. Rab’biniz size rahmetinden yaysın ve size destek olarak işlerinizden kolaylık versin. ) 

18/19 - Ve kezalike beasnahüm li yetesaelu beynehüm kale kailün minhüm kem lebistüm kalu lebisna yevmen ev ba'da yevm kalu rabbüküm a'lemü bima lebistüm feb'asu ehadeküm bi verikıküm hazihı ilel medıneti fel yenzur eyyüha ezka taamen fel ye'tiküm bi rizkın minhü vel yetelattaf ve la yüş'ıranne biküm ehada Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. 
( Onlardan sözcü "Ne kadar kaldınız?" dedi. "Bir gün veya günün bazısı, bir bölümü kadar kaldık." dediler. "Ne kadar kaldığınızı Rab’biniz bilir. O halde birinizi bu gümüşünüz ile şehire gönderin de yiyecek olarak onların hangisi en temiz baksın. Böylece size ondan rızıkları getirsin ve nazik, dikkatli olsun, sizi kimseye farkettirmesin, sezdirmesin." dedi. ) 

Ayette yer alan "Dirilttik" ifadesi "Trans* halinden çıkma" / "Portalden geri geliş" anlamına işaret etmekte gibidir. 
( * "Trans" kelimesi zaten "Geçiş" anlamına gelmektedir. )  

18/25 - Ve lebisu fı kehfihim selase mietin sinıne vazdadu tis'a 
( Ve mağaralarının içinde üçyüz sene kaldılar ve dokuz artırdılar. ) 

Ayrıca Arapça alfabedeki "Kef " harfinin 11. harf olması ve Kur'an'da farklı boyuta açılan geçiş kapısının sembolü olan "Kehf" ( Mağara ) kelimesiyle aynı şekilde telaffuz edilmesi de dikkat çekmektedir. 

3- DELİK ( NEKAB )

 Aşağıdaki ayetlerde ise "Yerde delik açılmasından" yani yeryüzünde boyut portalı açılmasından bahsedilmekte gibidir. 

6/35 - Ve in kane kebüra aleyke ı'raduhüm fe in isteta'te en tebteğıye nefekan fil erdı ev süllemen fis semai fe te'tiyehüm bi ayeh ve lev şaellahü le cemeahüm alel hüda fe la tekunenne minel cahilın 
( Ve eğer onların dönmeleri sana büyük sıkıntı olduysa, o halde yerin içinde delik veya göğe merdiven aramaya istidatın varsa, haydi onlara ayet getir. Şayet Allah dileseydi, onları yönlendirme üzerinde toplardı. O halde kesinlikle cahillerden olma. ) 

Ayette "yerde ve gökte portal açılması" kavramına dikkat çekilmektedir. 

18/97 - Fe mestau en yazheruhü ve mestetau lehu nakba 
( Böylece onu ele geçirmeye istidatları olmadı. Ona delik açmaya da istidatları olmadı. ) 

50/36 - Ve kem ehlekna kablehüm min karnin hüm eşeddu minhüm batşen fe nekkabu fil bilad hel min mehıys 
( Ve onlardan önce, kuvvetçe, tutuşça onlardan daha şiddetli olan ve beldeleri delen nice nesilden helak ettik. Kaçacak yer var mı? ) Ayette "önceki ileri medeniyetlerin yerde delik açabildikleri" yani portal oluşturabildikleri bildirilmekte gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder