25 Haziran 2020 Perşembe

Rab'bin görülmeyen orduları

Kader mekanizmasının işleyişi ve kozmik bilgilerin aktarımı sürecinde görevlendirilen süptil madde niteliğindeki varlıklar Kur'an'da "Melek", spiritüalizm terminolojisinde ise "Vazifeli Varlık" olarak anılmaktadırlar. 

Meleklerin görevi kaba madde niteliğindeki insanın tekâmül edebilmesi için Rab'bin izniyle ona gerekli imkânları, ortamları ve zorluklar karşısında ihtiyaç duyacağı destek gücü sağlamaktır. Buna en açık örnek Al'i İmran suresinin aşağıdaki ikili ayet setidir. 

3/124 - İz tekulü lil mü'minıne e len yekfiyeküm en yümiddeküm rabbüküm bi selaseti alafin minel melaiketi münzelın 
( Zamanında inananlara, "Rab’binizin, indirilen üçbin melek ile size yardım etmesi size kafi değil mi?" diyordun. ) 

3/125 - Bela in tasbiru ve tetteku ve ye'tuküm min fevrihim haza yümdidküm rabbüküm bi hamseti alafin minel melaiketi müsevvimın 
( Evet. Eğer sabrederseniz ve sakınırsanız, onlar size aniden yetip gelirler. Rab’biniz size beşbin işaretli melek ile bu şekilde yardım eder. ) 

Ayetlerde insanlara yardım için görevlendirilen toplam 8 bin melekten bahsedilmektedir. 8 sayısı hem Melek kelimesinin hem de yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngünün nümerolojik sembolüdür. Ayrıca ikili ayet setinin son ayetinin numarasının (125) nümerolojik değeri de 8 ( 1+2+5 = 8 ) sayısını vermektedir.

Kur'an'da Melek kelimesi 88 kere tekrarlanmakta olup, ilk Melek kelimesinin geçtiği 2/30 kodlu ayetteki Melek kelimesi 8. kelimedir. Bu ayette 44 ( 4+4 = 8 ) kelime bulunmaktadır. 

2/30 - Ve (1) iz (2) kale (3) rabbü (4) ke (5) li (6) el (7) MELAİKETİ (8) in (9) nı (10) caılün (11) fi (12) el (13) erdı (14) halifeh (15) kalu (16) e (17) tec'alü (18) fı (19) ha (20) men (21) yüfsidü (22) fı (23) ha (24) ve (25) yesfikü (26) ed (27) dima (28) ve (29) nahnü (30) nüsebbihu (31) bi (32) hamdi (33) ke (34) ve (35) nükaddisü (36) lek (37) kale (38) in (39) nı (40) a'lemü (41) ma (42) la (43) ta'lemun (44) 

( Ve zamanında Rab’bin meleklere "Kesinlikle ben yerde halife oluşturacağım." dedi. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken orada bozgun yapan, kan ve gözyaşı döken birini mi oluşturacaksın?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. ) 

Kur'an'da "Melekler", "Ordular"* ( Cünud ) kelimesiyle de tanımlanmaktadırlar. 

( * Türkçe'deki "Ordu" kelimesi özünde "Düzen / Düzenleme" anlamını içermekte olup bu kelimenin batı dillerindeki karşılığı "Order" ( İng. ), "Ordre" ( Fra. ), "Ordnung" ( Alm. ) kelimeleridir. ) 

Kur'an'da Melekleri ( Vazifeli Varlıklar ) tanımlayan "Allah'ın Orduları" ( Cünudullah ) farklı nitelemelerle yer almakta olup, bu orduların kaba madde frekansıyla algılanamayacağı, görülemeyeceği de bildirilmektedir. 

1- Görülmeyen Ordular 

9/26 - Sümme enzelellahü sekınetehu ala rasulihı ve alel mü'minıne ve ENZELE CÜNUDEN LEM TERAVHA ve azzebellezine keferu ve zalike cezaül kafirın 

( Sonra Allah, resulünün üzerine ve inananların üzerine sükunetini indirdi. GÖRMEDİĞİNİZ ORDULAR İNDİRDİ ve o inkarcılara azap verdi. İnkarcıların karşılığı budur. ) 

9/40 - İlla tensuruhü fe kad nesarahüllahü iz ahracehüllezıne keferu saniyesneyni iz hüma fil ğayri iz yekül li sahıbihı la tahzen innallahe meana fe enzelellahü sekınetehu aleyhi ve EYYEDEHU Bİ CÜNUDİN LEM TERAVHA ve ceale kelimetellezine keferus süfla ve kelimetüllahi hiyel ulya vallahü azızün hakım 

( Eğer siz ona yardım etmezseniz, Allah ona yardım eder. Zamanında, o inkarcılar onu çıkardıkları zaman sadece iki kişinin ikincisi iken, mağarada olduklarında arkadaşına "Üzülme, kesinlikle Allah bizimledir." diyordu. Allah onun üzerine sükunetini indirmişti. ONU GÖRMEDİĞİNİZ ORDULARLA DESTEKLEYİP KUVVETLENDİRMİŞTİ. O inkarcıların kelimelerini alçak kılmıştı. Allah' ın kelimesi, yüce olan O'dur. Allah yücedir hakimdir. ) 

33/9 - Ya eyyühellezine amenüzküru nı'metellahi aleyküm iz caetküm cünudün fe erselna aleyhim rıhan ve CÜNUDEN LEM TERAVHA ve kanellahü bima ta'melune besıra ( Ey o inananlar, Allah' ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Zamanında size ordular, askerler gelmişti de onların üzerine rüzgar ve onları GÖRMEDİĞİNİZ ORDULAR gönderdik. Allah ne yaptığınızı görendir. ) 

2- Karşı Konulamayan Ordular 

27/37 - İrcı' ileyhim fe lene'tiyennehüm bi CÜNUDEN LA KIBELE LEHÜM biha ve le nuhricennehüm minha ezilleten ve hüm sağırun 
( Dön onlara. Kesinlikle biz onlara, yönelemeyecekleri, KARŞI KOYAMAYACAKLARI ORDULAR, askerler ile yetip geleceğiz. Kesinlikle onları oradan zeliller ve alçaklar olarak çıkaracağız. ) 

3- Göklerin Orduları  

48/4 - Hüvellezi enzeles sekınete fı kulubil mü'minıne li yezdadu imanen mea ımanihim ve LİLLAHİ CÜNUDÜS SEMAVATİ vel ard ve kanellahü alimen hakıma 
( İnananların inançlarını inançlarıyla artırmak için kalplerinin içine sükuneti indiren O'dur. GÖKLERİN ve yerin ORDULARI, askerleri ALLAH İÇİNDİR. Allah bilendir hakimdir. ) 

48/7 - Ve LİLLAHİ CÜNUDÜS SEMAVATİ vel ard ve kanellahü azızen hakıma 
( Ve GÖKLERİN ve yerin ORDULARI, askerleri ALLAH İÇİNDİR. Allah yücedir hakimdir. ) 

4- Bilinmeyen Ordular 

74/31 - Ve ma cealna ashaben nari illa MELAİKETEN ve ma cealna iddetehüm illa fitneten lillezine keferu li yesteykınellezine utül kitabe ve yezdadellezine amenu imanen ve la yertabellezine utül kitabe vel mü'minune ve li yekulellezine fi kulübihim meradun vel kafirune maza eradallahü bi haza meselen kezalike yudillullahü men yeşa'u ve yehdi men yeşa ma ya'lemu CÜNUDE RABBİKE illa hüve ve ma hiye illa zikra lil beşeri ( Ateşin sahiplerini MELEKLER haricindekiler yapmadık. Onların adetlerini o kitap verilenlerin doğru bilgi edinmeleri, o inananların inançlarının artması, o kitap verilenlerin ve inananların şüphe etmemeleri, o kalplerinde hastalık olanların ve inkarcıların "Allah bu misal ile ne istedi?" demeleri için, o inkar edenler için sınav haricindeki kılmadık. Allah dilediği kimseyi işte böyle saptırır ve dilediği kimseyi yönlendirir. O’nun haricinde RAB'BİNİN ORDULARINI KİMSE BİLMEZ. O insanlar için hatırlamanın haricindeki değildir. )

İlahi nizamın düalite ilkesi gereği pozitif ve negatif enerjinin daimi mücadelesine atfen Kur'an'da daimi mağlubiyete mahkum olan "İblis'in Orduları" ( Cünudu İblise ) ifadesi de yer alır.

26/91 - Ve bürrizetil cehımü li ğavın ( Ve cehennem azgınlar için ortaya çıkarılmıştır. )
26/92 - Ve kıle lehüm eyne ma küntüm ta'büdun ( Ve onlara "O kulluk etmiş olduğunuz hangisidir?" denilir. )
26/93 - Min dunillah hel yensuruneküm ev yentesırun ( Allah’tan başka. Size yardım edebiliyorlar mı veya kendilerine yardım edebiliyorlar mı? )
26/94 - Fe kübkibu fıha hüm vel ğavun ( Artık onlar ve azgınlar oraya tıkılmışlardır. )
26/95 - Ve CÜNUDU İBLİSE ecmeun ( Ve İBLİS'İN ORDULARI, askerleri de topluca. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder