14 Haziran 2020 Pazar

Düşünce Odası ... A'raf / Spatyom simülasyonu

Okült bir cemiyet niteliği taşıyan Mason cemiyetinde yer alan ritüellerden biri de A'raf'ı yani Spatyomu sembolize eden "Düşünce Odası" rtüelidir. Düşünce Odası, üye adayının tekris ve inisiasyon öncesinde kendisini sorgulamak, kendisiyle hesaplaşmak için girdiği sembolik bir odadır. Düşünce Odası'nın sembolize ettiği A'raf* ( Spatyom) da zaten varlıkların kaba madde aleminden bir üst plan olan yarı süptil aleme geçiş öncesinde Öz Varlık olarak reenkarnasyon süreçlerinin değerlendirmesini yapma ve nefsiyle hesaplaşma haline verilen ismidir. Aday, Düşünce Odası'ndan çıktığında "Yeni Doğmuş" addedilir. 

( Spatyom kelimesi Space / Espace ( Boşluk ) anlamına gelmektedir. Zira Spatyom / A'raf ortamında varlıklar dış tesirlerden arınırlar ve sadece Öz Varlıkları ile yalnız kalırlar. Bu nedenle A'raf'taki pozitif veya negatif duygular tıpkı bir kabustaki veya güzel bir rüyadaki gibi çok yoğun olarak tezahür eder. ( * "A'raf" kelimesi "Yüksek mevki" anlamına gelmektedir. )


Masonik Düşünce Odası ( Duvarda yazan VITRIOL anagramı Visita Interiora Terrae Rectificando Occultum Lapidem / Yerin İçini Ziyaret Et, Düzelterek Gizli Taşı Keşfet anlamına gelmektedir. 

Ayrıca Bkz.


V = Visitam ( Ziyaret etmek )
I = Interiorem ( İç )
T = Terre ( Yer )
R = Rectificatum ( Düzeltmek )
I = Invenias ( Keşfetmek )
O = Ocultum ( Gizli )
L = Lapidum ( Taş )

Kur'an'da A'raf kelimesi A'raf suresininin 46. ayetinde yer almaktadır.

7/46 - Ve beynehüma hıcab ve alel a'rafi ricalün ya'rifune küllen bi sımahüm ve nadev ashabel cenneti en selamün aleyküm lem yedhuluha ve hüm yatmeun
( Ve onlar arasında perde vardır. A'raf'ta, yüksek mevki üzerinde hepsini simalarından tanıyan adamlar vardır. Cennet sahiplerine "Selam üzerinize olsun." diye seslenirler. Henüz oraya girmemişlerdir ve fakat umut etmektedirler. )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder