19 Haziran 2020 Cuma

Bir çevre aktivisti ve ID Dergisi

2018 yılında ( 2+1+0+8 = 11 ) Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg isminde İsveç vatandaşı 15 yaşındaki bir kıza muhtelif platformlarda çevre ile ilgili konuşmalar yaptırılmaya ve medyada yer verilmeye başlatılmıştır. Thunberg konuşmalarında, küresel iklim değişikliği konusunda gerekli önlemleri almadıkları için dünya liderlerini suçlayıcı ifadeler kullanmaktadır.

Thunberg'e 2019 yılındaki Birleşmiş Milletler İklim Aksyonu Zirvesi'nde "How dare you?" ( Nasıl cüret edersin? ) sorusunun ikonlaştığı bir konuşma yapma fırsatı da verilmiştir. Thunberg, Time dergisi tarafından "En Nüfuzlu 100 İnsan" kategorisine dahil edilmiş ayrıca "Yılın İnsanı" seçilerek Time dergisine kapak yapılmıştr. Forbes ise Thunberg'i 2019 yılının "En Güçlü 100 Kadını" listesine dahil etmiştir. Thunberg ayrıca 2019 ve 2020 yıllarında "Nobel Barış Ödülü"'ne de aday gösterilmiştir.

IPCC ( İnternational Panel of Climate Change ) raporuna göre Sera Etkisi yaratarak küresel ısınmaya sebebiyet veren atmosferdeki karbondioksid miktarı artışının ana sebepleri fosil yakıt tüketimi, çimento kullanımı ve orman alanlarının azaltılmasıdır.  Bu sebepler doğru olmakla birlikte diğer bazı bilimsel kaynaklar, "iklim değişikliği" olarak anılan fenomenin dünyanın döngüleriyle de ilgili olduğunu, periyodik olarak dünyanın sıcak ve soğuk dönemlere maruz kaldığını  bildirmektedir. Elbette ki hangi unsurun daha etkili olduğunun tespiti ancak detaylı ölçümler ve analizler ile mümkün olabilir.

Bu bölümde vurgulanmak istenen ise küresel ısınmaya sebebiyet verdiği belirtilen unsurların müsebbiblerinin de, "Küresel Isınma Tehdidi" kavramını ortaya atan ve bu durumdan insanlığı suçlayanların da aynı küresel aileler olmasıdır. Küresel ailelerin projelerinden biri olan ve bu blogda içeriği hakkında detaylı bilgiler verilmiş olan Agenda 21'in ana teması "doğanın insanın üzerinde olduğu ve insanın doğa için bir tehdit oluşturduğudur". Bu kavram, küresel şeytanların insanları tam kontrol altına almak ve dünyaya hapsetmek amacıyla gündeme getirdikleri bir kavramdır. Nüfusun azaltılması,  insanların kodlanması ve toplama kampı niteliğindeki belirli şehir merkezlerinde 7/24 kontrol ve takip altında tutulması gibi aksiyonlar Agenda 21'in maddeleri içindedir.

Ayrıca Bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/03/durum-ozeti-ve-agenda-21.html

Küresel çapta tüm bilinen şirketleri, organizasyonları ve kurumları küresel ailelerin yönettiği artık herkes tarafından bilinmektedir. Dolayısıyla 15 yaşındaki bir çocuğa bu platformlarda konuşma ve eleştirme imkanı verilmesi, insanların özgürlüğüne darbe niteliğinde olacak aksiyonların alınmasına haklı sebep yaratma arayışı gibi görünmektedir.

Moda magazin kategorisinde yayımlanmakta olan ve diğerleri gibi kitlesel agenda iletişimi ve telkini işlevi gören "ID"* isimli İngiliz dergisinin tüm kapaklarında "Tek Göz" sembolizmi ( herşeyin gözetlenmesi ve kontrol edilmesinin nümerik sembolü 666'nın jestsel temsili ) bulunması dikkat çekmektedir. Meşhur aktivist! Greta Thunberg de kapakta yerini almıştır. ( * Gündemde olan bir kısaltma ve kavram ID = Identification / Kimlik ; Küresel dijital kimliklendirme projesinin ismi de ID2020'dir. )




  Greta Thunberg'in "Tek Göz" sembolizmi içeren diğer kapak fotoları...

ID dergisinin hemen hemen tüm kapaklarında "Tek Göz" sembolizmi bulunmaktadır.

Kapağın altında "My ID" ( Benim Kimliğim ) ifadesi yer almaktadır. Yani "Benim kimliğim 666"


Bu kapakta ise kadının perçemine 6/66 şekli verildiği görülmektedir.



Derginin Haziran 2020 sayısının kapağında ise yine Tek Göz sembolizmi ve ayrıca ID yazısının üstinde ve altında gündemle uyumlu iki ilginç kavram yer almaktadır. "Faith in chaos" ( Kaosa güven ) ve "Connectivity" ( Bağlantı )















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder