15 Haziran 2020 Pazartesi

Sonucunu bile bile!!??

İlmi tefekkür halinde olanların sık sık aklına şu soru gelebilmektedir. 

"Şeytana tabi olup kötülük yapanlar, bu amellerinin nihai sonucunun helak olduğunu bile bile neden kötülük yapmaya devam ederler?" 

Bu sorunun iki cevabı vardır. 

1- İblis'in ve onun cin şeytanı neferlerinin hipnotik zihin kontrolü ( cin tasallutu ) altında olup idrak mekanizmalarının bloke edilmiş, kalplerinin kapanmış olması ve icraatlarının kendilerine şeytan tarafından güzel ve iyi gösterilmekte olması, 

İlgili ayetler;  

23/88 - Kul men bi yedihı melekutü külli şey'in ve hüve yuciru ve la yücaru aleyhi in küntüm ta'lemun ( De ki: "Eğer bilenler iseniz, herşeyin mülkiyeti elinde olan, o koruyan ama kendi üzerine korunmayan kimdir?" ) 

23/89 - Seyekulune lillah kul fe ENNA TÜSHARUN ( Allah için." diyecekler. De ki: "O halde nasıl SİHİRLENİRSİNİZ?" ) 

8/48 - Ve iz zeyyene lehümüş şeytanü a'malehüm ..... ( Ve şeytan, onlara çalışmalarını süslü gösterdiği zaman, ..... ) 

2- Yaptıklarından dolayı helak olacaklarını bilmelerine rağmen dünyevi menfaat ihtirasının, nefsaniyetin kölesi haline gelinmiş olması. Bu durum, sigaranın zararlarını bilmesine ve hatta bu yüzden bir bacağı kesilmiş olmasına rağmen "Biliyorum öldürüyor ama bırakamıyorum." diyen adamın misaline benzemektedir.

2/22 - ...... fe la tec'alu lillahi endaden VE ENTÜM TA'LEMUN ( ..... O halde BİLE BİLE Allah için eşler oluşturmayın. ) 

2/42 - Ve la telbisül hakka bil batılı ve tektümül hakka VE ENTÜM TA'LEMUN ( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve BİLE BİLE gerçeği gizlemeyin. )

2/42 - Ve la telbisül hakka bil batılı ve tektümül hakka VE ENTÜM TA'LEMUN
( Ve gerçeği batıl ile örtmeyin ve BİLE BİLE gerçeği gizlemeyin.

2/75 - E fe tatmeune en yü'minu leküm ve kad kane ferıkun minhüm yesmeune kelamellahi sümme yüharrifunehu min ba'di ma akaluhü ve HÜM YA'LEMUN
( Böylece size inanmalarını mı ümit edersiniz? Ve onlardan bir kısmı Allah’ ın kelamını işitip akılları erdikten sonra BİLE BİLE onu tahrif ettiler. )

2/188 - Ve la te'külu emvaleküm beyneküm bil batıli ve tüdlu biha ilel hukkami li te'külu ferıkan min emvalin nasi bil ismi VE ENTÜM TA'LEMUN
( Ve mallarınızı aranızda batıl ile boşuna yemeyin. İnsanların mallarından bir kısmını, sizler BİLE BİLE günah ile yemek için onlarla hakimlere fidye vermeyin. )

3/75 .... ve yekulune alellahil kezibe ve hüm ya'lemun ( ..... Onlar bile bile Allah’a yalan söylerler. )

8/27 - Ya eyyühellezine amenu la tehunüllahe ver rasule ve tehunu emanatiküm VE ENTÜM TA'LEMUN
( Ey o inananlar, Allah’a ve resule ihanet etmeyin. BİLE BİLE  kendi emanetlerinize ihanet etmeyin. )

58/14 - E lem tere ilellezine tevellev kavmen ğadıballahu aleyhim ma hüm minküm ve la minhüm ve yahlifune alel kezibi VE HÜM YA'LEMUN
( Allah' ın o üzerlerine öfke eylediği kavime yüz çevirenleri görmedin mi? Onlar sizlerden ve onlardan değildirler. Onlar BİLE BİLE yalan üzerine yemin ederler. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder