22 Temmuz 2020 Çarşamba

Veri aktarım ve işleme süreci Uyku

"Uyku" gün içinde edinilen bilgilerin işlendiği, segmente edilerek hafızaya kaydedildiği, özümsendiği ve öğrenildiği bir süreçtir. Ayrıca uyku halinde ( hipnozda ) öğrenmenin maksimize olduğu da bilinmektedir. Suggestology, uyku haline geçilip frekans yükseltilmesi yoluyla bilgi ekimini tanımlayan bir kavramdır.

* Hipnoz ( Hypnosis ) kelimesi Yunanca'da "Uyku" anlamına gelen "Hupnos" kelimesidir. Sondaki "osis" ektir.

8. sure olan Enfal suresinin 11. ayetinde "Uyku" esnasında gökten indirilen "Su" ( Kozmik bilgi akışı ) vesilesiyle sağlanan ilahi destekten bahsedilmektedir. Ayette uykunun bir veri aktarım süreci olduğuna işaret edilmektedir. Sure numarasının 8 ve ayet numarasının 11 olması da yeni döngü başlangıcı ve farklı boyuta geçiş portalı sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.

8/11 - İz yüğaşşikümün NÜASE  emeneten minhü ve yünezzilü aleyküm mines semai MAEN li yütahhiraküm bihı ve yüzhibe anküm riczeş şeytani ve li yerbita ala kulubiküm ve yüsebbite bihil akdam

( Zamanında, kendinden güvenlik olarak size UYKU örtüyordu. Sizi onunla temizlemek, şeytanın pisliğini sizden gidermek, kalplerinize kuvvet vermek ve ayaklarınızı, adımlarınızı onunla sabitlemek için gökten üzerinize SU indiriyordu. )

Kehf suresinin aşağıdaki ayetlerinde de uyku halindeki bilgi transferine dikkat çekilmektedir. 

18/11 - Fe darabna ala azanihim fil kehfi sinıne adeda

( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik. )

18/18 - Ve tahsebühüm EYKAZAN ve hüm RUKUDÜN ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba

( Ve onları UYANIK sanırdın ama onlar UYKUDAYDILAR. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

18/11 kodlu ayetin kodunun ve ayet numarasının nümerolojik değerleri yine 11 sayısını vermektedir. ( 1+8+1+1 = 11 ; 11 )

78/9 - Ve cealna nevmeküm sübaten

( Ve uykunuzu sabitlenme, dinlenme kıldık. ) 

Ayetteki "Sübat" kelimesi "Sebt / Sabit" ( Sabitlenme, Durulma, Sağlam kılınma ) kökünden gelmekte olup uykunun bir sabitlenme, sağlam kılınma süreci olduğu bilgisi verilmektedir. Bu ifade ile verilerin, bilgilerin hafızada sabitlendiği anlamı da iletilmekte gibidir. Bilgisayarda bilgilerin depolandığı üniteye "Sabit Disk" adı verilmesi de bu bağlamda ilginçtir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder