10 Temmuz 2020 Cuma

"Onları yenemezsen, onlara katıl." ??!!

Elon Musk isimli küresel sistem görevlisi insan beynine çip takılmasını öngören Neuralink projesi kapsamında 28.08.2020 tarihinde bir etkinlik düzenleyeceğini ilan etmiştir. Etkinlik seçilen slogan şöyledir;

"Onları yenemezsen, onlara katıl."




Ne demektir bu? "Makineleri, robotları yenemezsen makine, robot ol." veya "Makinelerin kölesi ol."

Teknolojinin amacı insana savaşa açmak değil insana fayda sağlamaktır. Allah'ın bahşettiği ilim çerçevesinde teknolojiyi bizzat geliştiren insanın "teknolojiyi yenmesi" veya "teknolojiyle savaşması" gibi bir kavram olabilir mi?

İşte bu slogan esasında insana savaş açıp "insanı yenmeye çalışanın" kendileri olduğunu net olarak ortaya koymaktadır.

Peki insana kim savaş açar?

"İnsan olmayan şeytanlar ve onlara hizmet eden hipnozdaki insanlar".

Allahü Teala inkarcı şeytanların insanı "yenme" saplantısını Fussilet suresinin 26. ayetinde Kur'an misalini kullanarak bildirmiştir.

41/26 - Ve kalellezine keferu la tesmeu li hazel kur'ani velğav fıhi lealleküm tağlibun

( Ve o inkar edenler "Bu Kur'an' ı dinlemeyin ve okunurken boş konuşup gürültü yapın. Umulur ki yenersiniz." dediler. )

Ayette inkarcı şeytanların, insanların Kur'an'ı anlamalarını ve idraki yükselişlerini engelleyebilmek için "gürültü" yaptıklarından bahsedilmektedir. Ayetteki "gürültü" kelimesi bir sembol olup ilahi kozmik frekansların ( tesirlerin ) insana iletilmesini engelleyen negatif ve bloke edici şeytani frekansları simgelemektedir. İşte Neuralink projesi, insanın beynine takılacak çip ile beyin frekanslarına dışarıdan müdahale edilebilmesini ve frekansların manipüle edilerek idrak mekanizmasının bozulmasını öngören bir projedir. Batıni ve nihai hedef Allah yolundan saptırma ve köleleştirmedir. 

NeuraLink projesinin amacı Elon Musk'un söylediği gibi felç, Alzheimer, otizm, şizofreni vb. gibi zihinsel ve fiziksel hastalıklarî tedavi etmek değil aksine insan beynindeki kodları henüz çözülememiş gizli verilere ulaşmak, beynin "kullanılamayan" diye anılan bölümündeki bilgileri yapay zekâya aktarabilmektir. Bu noktada şeytanlar Enbiya suresinin 18. ayetine ters anlam yüklemek suretiyle "batılı gerçeğe atıp insanın beynini çıkartmayı" istemektedirler.

21/18 - Bel nakzifü bil hakkı alel batıli fe yedmeğuhu fe iza hüve zahık ve lekümül veylü min ma tesıfun ( Bilakis, gerçeği batılın üzerine atarız da onun beynini çıkarır. O zaman o yok olur. O vasfettiklerinizden dolayı sizlere vaylar olsun. )

Kur'an'da insanın şeytanlara karşı savaşmak durumunda olduğu ve insanın "sabırla" savaşması gerektiği şöyle beyan edilmiştir. 

4/74 - Fel yükatil fı sebılillahillezıne yeşrunel hayated dünya bil ahırah ve men yükatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nü'tıhi ecran azıma

( O halde o dünya hayatını ahirete satıp değiştirenler Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya yenerse ona yakında büyük ödül veririz. )

8/65 - Ya eyyühen nebiyyü harridıl mü'minıne alel kıtal in yekün minküm işrune sabirune yağlibu mieteyn ve in yekün minküm mietün yağlibu elfen minellezine keferu bi ennehüm kavmün la yefkahun

( Ey haberci, inananları savaşa kızıştır teşvik et. Eğer sizlerden sabreden yirmi kişi olursa, ikiyüz kişiyi yenerler. Eğer sizlerden yüz kişi olursa, o inkar edenlerden bin kişiyi yenerler. Çünkü kesinlikle onlar anlamayan kavimdirler. )

8/66 - El ane haffefellahü anküm ve alime enne fıküm da'fa fe in yekün minküm mietün sabiratün yağlibu mieteyn ve in yekün minküm elfün yağlibu elfeyni bi iznillah vallahü meas sabirın

( Şimdi Allah sizi hafifletti ve kesinlikle içinizde zafiyet olduğunu bildi. Böylece eğer sizlerden sabreden yüz kişi olursa, ikiyüz kişiyi yenerler. Eğer sizlerden bin kişi olursa, Allah' ın izniyle ikibin kişiyi yenerler. Allah sabredenlerle birliktedir. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder