23 Temmuz 2020 Perşembe

Süre verilenler

İçinde bulunulan ve döngü sonunun idrak edildiği kıyamet ( ayağa kalkış, idraki yükseliş ) sürecinde negatif şeytani frekansların yoğunluğu ve sürekliliği ilmi tekâmüle nail olan insanlar tarafından daha şiddetli bir şekilde farkedilmektedir.

Öte yandan bilgi akışı sağlayan pozitif rahmani frekanslar da yoğun olarak hissedilmektedir. İlimde ilerleyenler negatif frekansların yoğunlaşma sebebini idrak etseler dahi zaman zaman öfke ve üzüntü duygularına kapılabilmektedirler.

Kur'an'da kötülüğün sürekliliği konusuna açıklık getiren ayetler bulunmakta olup, bu ayetlerdeki ana tema kötülüğü icra edenlere Rab tarafından süre verildiğini bildiren "İmlâ" ( Süre verme, süre uzatma ) kelimesidir. 

Dolayısıyla kötülük yapmak suretiyle nefsani ve maddi menfaat sağlayanların "Allah "Yürü ya kulum." dedi." şeklindeki düşüncelerinin büyük bir yanılgı olduğu ayetlerle sabit kılınmaktadır.

3/178 - Ve la yahsebennellezine keferu ennema NÜMLI lehüm hayrun li enfüsihim innema nümlı lehüm li yezdadu isma ve lehüm azabün muhin

( Ve kesinlikle o inkar edenler nefisleri için onlara hayırlısından SÜRE VERDİĞİMİZİ sanmasınlar. Kesinlikle, onlara günahları artırmaları için süre veriyoruz. Alçaltıcı hakir eden azap onlaradır. )

7/183 - Ve ÜMLI lehüm inne keydı metın

( Ve onlara SÜRE VERİRİM. Kesinlikle tuzağım sağlamdır. )

Ayette tuzaklar kurmak suretiyle kötülüğü daim kılmaya çalışanların gerçekte tuzağa düşenler olduklarına dikkat çekilmektedir. 

13/32 - Ve lekad istühzie bi rusülin min kablike fe EMLEYTÜ lillezıne keferu sümme ehaztühüm fe keyfe kane ıkab

( Ve senden önce de resullerle alay edildi de o inkar edenler için SÜRE VERDİM. Sonra onları yakaladım. O halde nasıl oldu azabım? )

22/44 - Ve ashabü medyen ve küzzibe musa fe EMLEYTÜ lil kafirıne sümme ehaztühüm fe keyfe kane nekır 

( Ve Medyen' in sahipleri ve Musa' da yalanlandı. Böylece inkarcılara SÜRE VERDİM. Sonra da onları yakaladım. Azabım nasıl oldu? )

22/48 - Ve ke eyyin min karyetin EMLEYTÜ leha ve hiye zalimetün sümme ehaztüha ve ileyyel mesır

( Ve şehirlerden nicelerine, onlara SÜRE VERDİM. Sonra onlar zulmederlerdi. Sonra onları yakaladım. Dönüş yeri banadır. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder