10 Temmuz 2020 Cuma

Büyü mü? Maddi menfaat beklentisi mi? 

Döngü sonunun idrak edildiği bu süreçte dikkat çeken en ilginç fenomen maddi çokluğa, haksız güce ve tahakküme vasıta olan "yanlışlığı, günahı, ahlaksızlığı ve suç olduğu aşikâr olanı destekleme ve savunma" eğilimidir. Bu fenomen psikolojide "Delusion"* ( Delüzyon ) yani "Doğruluğu her türlü delil ile desteklenen bir olguyu yanlış addedip reddetme ve yanlışı ve yanlışı yapanı destekleme" sendromu olarak tanımlanmaktadır.

Ayrıca Bkz.


* Delusion ... De ( -sız ) + ludere ( oyun ) ... "Oyunu bozma"

Negatif ve şeytani tesir frekanslarının ( Büyü ) sebep olduğu "Delüzyon" fenomeni Kur'an'da "Gerçeği istememek" ve "Doğru yolu görüp onu yol edinmemek" ifadeleriyle yer almaktadır. 

23/70 - Em yekulune bihı cinneh bel caehüm bil hakkı ve ekseruhüm lil hakkı karihun

( "Onda cinlik var." mı diyorlar? Bilakis onlara gerçek ile geldi. Onların çoğunluğu gerçek için isteksizdirler, zorlanıp hoşlanmayanlardır. ) 

7/146 - Seasrifü an ayatiyellezine yetekebberune fil erdı bi ğayril hakk ve in yerav külle ayetin la yü'minu biha ve in yerav sebıler rüşdi la yettehızuhü sebıla ve in yerav sebılel ğayyi yettehızuhü sebıla zalike bi ennehüm kezzebu bi ayatina ve kanu anha ğafilın

( Yerde haksızca kibirlenenleri ayetlerimden men edeceğim, uzaklaştıracağım. Onlar bütün ayetleri görseler dahi onlara inanmazlar. Eğer doğru yolu görürlerse onu yol edinmezler. Eğer yanlış yolu görürlerse onu yol edinirler. Bu kesinlikle onların ayetlerimizi yalanlamalarından ve onlardan habersiz olmalarındandır. )

Delüzyon konusu İncil'de de "yanıltıcı inanç" kavramıyla şöyle bildirilir.

53 2 Selanikliler 2-11 İşte bu nedenle Tanrı yalana kanmaları için onların üzerine güçlü bir yanıltıcı inanç gönderiyor.

Bu konu gündeme geldiğinde bir çok kişi şu söylemde bulunmaktadır;

"Büyüden falan değil maddi menfaat beklentisinden"

Ancak, bir insanın "maddi menfaat nedeniyle gerçeği reddetmesi" durumuna sebebiyet veren zaten büyünün kendisidir. Büyü, negatif frekansların idraki bloke etmesi, hipnotik ve yanıltıcı bir algı yaratması halidir. Bu nedenledir ki insan gerçeği, doğruyu reddedip kendisini helake ve ıstıraba sürükleyecek olan maddi menfaati yani yanlış olanı tercih etmektedir. İlmi eksikliği, korkusu ve şüphesi olan bir çok insan dahil oldukları ortamlarda sistematik büyü operasyonlarına maruz kalmakta ve bambaşka kişilere dönüştürülmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder