23 Temmuz 2020 Perşembe

Vefk operasyonu

Vefk uygulaması, harf, rakam, kelime, esmâ-i hüsnâ, âyet ve sûrelerin belli bir adede ve düzene göre matris dörtgenler içine yazılarak ilahi kader* yazılımına tesir ( frekans ) gönderilmesi olarak tanımlanabilir. İyi veya kötü amaçlara hizmet etmek üzere uygulanan ve nihayetinde sayısal ve kelimesel bir maji ( büyü ) operasyonu olan Vefk şirk niteliği arzettiğinden dinen tasvip edilmez. ( Vefk operasyonu, bilgisayar programı yazılım "hacker"lığı olarak da teşbih edilebilir. )

( * Kader = Ölçü )

Vefk, bir tabloda yer alan kare veya dikdörtgen kutucuklar içine belirli zaman ve şartlarda belli kurallarla sayılar, sayı değerindeki harfler, kelimeler ya da hepsinin beraber yazılmasıyla elde edilir. Kaynaklarda vefkin etkili olması için değişik yol ve yöntemlere yer verilir. Sağdan sola, yukarıdan aşağıya veya bir köşeden diğer köşeye kutucuklardaki sayıların toplamı birbirine eşitlendiğinden bu işleme "Vefk" ( Uyum, Uygunluk ) adı verilmiştir. 


                              Bir Vefk örneği

Kur'an'da "Vefk" hususuna ilişkin doğrudan bilgi verilmemekle birlikte Nebe suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Vefk"'e dolaylı olarak işaret edilmekte gibidir. Ayetlerde Vefk kökünden türeyen "Vifakan" ( uygun olan ) kelimesinin, "İlahi karşılıklandırma", "Hesap görme", "Yazılı olarak Sayma" kavramlarının yer alması "Vefk" ilmine işaret etmekte gibidir.  

78/26 - Cezaen VİFAKAN
( Tam UYGUN karşılık olarak. )

78/27 - İnnehüm kanu la yercune HISABEN
( Kesinlikle onlar HESABI ummayanlardı. ) 

78/28 - Ve kezzebu bi ayatina kizzaben
( Ve ayetlerimizi yalanladılar da yalanladılar. )  

78/29 - Ve külle şey'in AHSAYNAhü kitaben
( Ve YAZILI / kitapta olmak üzere herşeyi SAYDIK. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder