4 Temmuz 2020 Cumartesi

Nesil ( Kuşak ) Kategorizasyonu

Nesiller ( kuşakların ) belirli isimler ve kodlarla kategorize edilmiş olup, genel olarak şöyle bir dağılım oluşturulduğu görülmektedir.

1- Büyük Nesil ( Kayıp Nesil )

Büyük Nesil 1910 - 1924 yılları arasında doğan insanlardan oluşmakta olup, I. Dünya Savaşı sonrasında değerlerini ve kimliğini bulmaya çalışan nesildir. Bu nedenle Kayıp Nesil olarak da anılmaktadır.

2- Gelenekselci Nesil ( Sessiz Nesil )

Gelenekselci Nesil, 1925-1945 yılları arasında doğan insanlardan oluşmakta olup, yaşayan en eski nesildir. Gelenekselciler, 2 Dünya Savaşı'nı ve Kore Savaşı'nı görmüşlerdir. Radyonun ilk çıktığı yıllarda yaşadıkları için radyo bebekleri olarak da bilinirler. 

3- Bebek Patlatıcı Nesil ( Baby Boomers )

Baby Boomers, 1946-1964 yılları arasında doğmuş olan insanlardan oluşur. Çünkü II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden hemen sonra dünyaya gelmişlerdir. Ebeveynleri gibi, bebek patlatıcıları da, Sivil Haklar Hareketi, Rusya ile Soğuk Savaş ve Vietnam Savaşı gündemi içerisinde büyümüşler ve bu savaşlar onları 1970'lerdeki barışsever yenilikçilere dönüştürmüştür.

4- X Nesli

X Nesli 1965 ile 1980 yılları arasında dünyaya gelen insanlardan oluşur. Bu nesilin en önemli özelliği analog çağdan dijital çağa geçiş sürecini bizzat deneyimlemiş olmalarıdır. Bu nesil TV'nin olmadığı döneme de, Yapay Zeka'nın olduğu döneme de şahitlik etmiş olan ve hala hayatta olan bir nesildir.

5- Y Nesli ( Millenials )

Millenials 1981 - 1998 yılları arasında doğmuş insanlardan oluşan bu nesil eğitim alanında oldukça yüksek seviyededir. Teknolojiyi destekleyen çağdaş bir toplum örneği oluşturmaktadırlar. Bu nesile İndigo nesil de denmektedir.

6- Z Nesli 

1999 - 2012 yılları arasında doğan insanlardan oluşan nesildir. Bu nesilin en önemli özelliği tamamen dijital bir ortamda büyümekte olmalarıdır. 2012 yılı Maya takvimindeki son yıl olup, ayrıca kozmik hizalanmanın da gerçekleştiği yıldır. Dolayısıyla 2012 yılı sonrasında yeni bir döngü başlamıştır.

7- Alfa Nesli

2013 - 2020 yılları arasında doğan insanlardan oluşan nesildir. Alfa, Yunan alfabesindeki ilk harf olup Alfa sembolizmiyle 2012 yılı sonrasında başlayan yeni döngüye, 2020 yılı sınırlamasıyla da, ilerleyen süreçte önemli bir aşama olan 2020 yılına işaret edilmekte gibidir.

https://en.wikipedia.org/wiki/Generation_Alpha

Spiritüel kaynaklarda, şu anda içinde bulunulan kıyamet ( ayağa kalkış ) süreci sonrasında insan neslinin Altın Çağı deneyimleyeceği ve bu çağda bugüne göre üstün metapsişik yeteneklerin ( telepati, telekinezi, durugörü, medyumluk, levitasyon vb. ) açığa çıkacağı bilgisi yer almaktadır. Dolayısıyla bir evvelki döngü sonundan bu yana kaba madde aleminde tezahür etmemiş olan bir "Altın Çağ Nesli" sırasını beklemektedir.

Yeryüzünde ruhi ve zihni açıdan birbirlerine göre çok farklı niteliklere sahip nesillerin tezahür ettiği Kur'an'da ilk kez, reenkarnasyon mesajının da verildiği, 6/6 kodlu ayette bildirilmektedir.

6/6 - E lem yerav kem ehlekna min kablihim min KARNİN mekkennahüm fil erdı ma lem nümekkin leküm ve erselnes semae aleyhim midrara ve cealnel enhara tecrı min tahtihim fe ehleknahüm bi zünubihim ve enşe'na min ba'dihim KARNEN aharın
( Onlardan önce, nice NESİLDEN helak ettiğimizi görmediler mi? Size vermediğimiz imkanları yerde onlara verdik. Göğü onların üzerine yağmur olarak gönderdik. Altlarından akan nehirler oluşturduk. Fakat onları günahlarından dolayı helak ettik. Onlardan sonra diğer NESİLİ inşa ettik. )
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder