26 Temmuz 2020 Pazar

Placebo ve Nocebo Etkisi

Placebo Etkisi, somatik veya psikolojik açıdan olumsuz bir durumun olumlu şartlanma vasıtasıyla ortadan kaldırılması,

Nocebo Etkisi ise olumsuz bir durumun yoğun olumsuz şartlanma vasıtasıyla potansiyelinden çok daha fazla olumsuz sonuçlar doğurmasına sebebiyet verme olarak tanımlanmaktadır.

Bu bağlamda Placebo ve Nocebo fenomenlerinin içsel ve dışsal uyarıcı frekanslar vasıtasıyla oluşan bir nevi zihinsel şartlanma, zihinsel programlama, diğer bir deyişle büyü olduğu ortaya çıkmaktadır.

"Zararı olmayan bir şey siz zararlı olduğuna inandığınız için size zarar verebilir."

Placebo ve Nocebo Etkisi Kur'an'da "Hayırın ve şerrin çağırılması" ifadesiyle bildirilmiş gibidir.

17/11 - Ve YED'UL insanü biş ŞERRİ DÜAEHU BİL HAYR ve kanel insanü acula

( Ve insan HAYIR ÇAĞRISIYLA KÖTÜLÜĞÜ DE ÇAĞIRIR. İnsan acelecidir. )

Ayette bir insanın deneyimlediği iyiliğin de kötülüğün de kaynağının kendi ürettiği frekanslar olduğu bildirilmektedir. İnsanın kendi kendisine şifa verme yeteneği bulunmasına rağmen muhtelif iç ve dış bloke edici tesirler nedeniyle henüz bu yeteneğini bilinçli olarak kullanamamaktadır. Ancak döngü sonunun ( kıyamet / ayağa kalkış / ruhsal yükseliş ) idrak edildiği şu süreçte bu yönde hızlı bir gelişim içindedir.

Son dönemin gündemde konusu olan COVID19 virüsünün esas itibarıyla SARS ve MERS virüslerinin bir türevi olduğu, bulaşıcılığının ve ölümcüllüğünün diğerlerine göre daha az olduğu tıp otoriteleri tarafından evvelce dile getirilmişti. Ancak virüsün ortya çıktığının duyurulmasından itibaren yetkili merciler ve medya kanalıyla başlatılan yoğun kitlesel korku ve panik telkin iletişimi sonucunda toplumda Nocebo Etkisi yaratılmış olabilir. Diğer bir deyişle virüsten hastalanan ancak belirli bir süre sonra iyileşebilecek olan birçok insan Nocebo Etkisi nedeniyle hayatını kaybetmiş olabilir.

Öte yandan bugünlerde internet ortamında sürekli olarak komplo teorisi videoları yayımlayan ve korku, panik, endişe ajanı gibi faaliyet gösteren kendiliğinden profesör şahsiyetler ortaya çıkmıştır. Bu şahıslar sürekli olarak COVID19 sonrasında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, 2. virüs dalgasının çok daha tehlikeli olacağı, bugünlerin mumla aranacağı, açlık-kıtlık olacağı, savaşlar çıkacağı, ekonomik ve siyasi kaoslar yaşanacağı, herkesin çipleneceği vb. yönünde beyanlarda / öngörülerde bulunmaktadırlar. Bu şahısların dile getirdikleri hususlar zaten küresel şeytanların sosyalizm görünümlü küresel diktatörlükten ibaret olan Tek Dünya Devleti'ni kurabilmek için asırlardır gerçekleştirdikleri ve planladıkları uygulamalardır. Bunları sürekli olarak müjde veriyormuş edasıyla ve heyecanıyla hatta gülerek dile getirmeleri kendilerinin, toplumu korku ve panik modunda tutmak ve direncini kırmak ile görevli sistem ajanları oldukları yönünde şüpheler uyandırmaktadır.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder