7 Temmuz 2020 Salı

Koruyucu ışık kalkanı Bilgi

Bu blogda muhtelif defalar değinildiği üzere "Bilgi" varlıkları negatif frekanslara karşı koruyan yegane savunma kalkanıdır. "Bilmemek" zafiyettir, kötü frekans tesirlerine, şeytanların hipnozuna ve telkinine açık hale gelmek demektir. "Bilmemek" yani cehalet korkunun, şüphenin ve vesvesenin de kök sebebidir. Kötülük frekansları yani şeytani tesirler ilim sahipleri üzerinde batıl duruma düşerler. Zira "bilgi" ilim sahiplerini bir enerji kuşağı gibi çevrelemektedir. Bilgi ne kadar artarsa bu koruyucu enerji kalkanı da o denli güçlü olmaktadır.

Kur'an'da "Bilmenin / Bilginin", varlıkları ayrıştıran ve negatif frekanslara karşı koruyan temel unsur olduğu bildirilmektedir. 

39/9 - Em men hüve kanitün anael leyli saciden ve kaimen yahzerul ahırate ve yercu rahmete rabbih kul hel yestevillezıne ya'lemune vellezine la ya'lemun innema yetezekkeru ülül elbab

( O gecenin geç vakitlerinde yere kapanarak ve ayakta saygılı durup itaat eden, ahiretten çekinen, korkan ve Rab’binin rahmetini uman gibi midir? De ki: "Bilenlerle bilmeyenler eşit olur mu? Kesinlikle akıl sahipleri hatırlarlar." )

Koruyucu enerji kalkanı olan "Bilgi" ışıktır, aydınlıktır. Bu nedenledir ki Kur'an "Kitabı münir" ( Aydınlatıcı kitap ) olarak tanımlanır. ( Bilgi sahibi kişilerin "Aydın" olarak tanımlanması da bilginin ışık olduğunun bir başka misalidir. )

3/184 - Fe in kezzebuke fe kad küzzibe rusülün min kablike cau bil beyyinati vez zübüri vel kitabil münır

( Eğer seni yalanlarsa, senden önce açık delillerle, yazıtlarla ve aydınlatıcı kitapla gelen resulleri de yalanladılar. )

22/8 - Ve minen nasi men yücadilü fillahi bi ğayri ılmin ve la hüden ve la kitabin münır

( Ve insanlardan kimi, ilimsizce, yönlendirme olmadan ve aydınlatıcı kitap olmadan Allah hakkında mücadele eder. )

35/25 - Ve in yükezzibuke fe kad kezzebellezine min kablihim caethüm rusülühüm bil kitabil münır

( Ve eğer seni yalanlıyorlarsa, o onlardan öncekiler de yalanladılar. Resulleri onlara aydınlatıcı kitap ile gelmişti. )

7/7 - Fe le nekussanne aleyhim bi ılmin ve ma künna ğaibın

( Kesinlikle onlara ilimle anlatacağız. Biz görünmeyenler, gizliler değiliz. )

7/52 - Ve lekad ci'nahüm bi kitabin fassalnahü ala ılmin hüden ve rahmeten li kavmin yü'minun

( Ve onlara ilimle ayrıntılandırdığımız, inanan kavim için yönlendirme ve rahmet olan kitap getirdik. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder